Şimdi Ara

64 Bit Sistem 4gb Rami 3gb Görme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sistemimde 32 bit win7 kuruluydu ve 2gb ram vardı. Donanım desteklediği için 2gb ram satın alıp 4gb a yükselttim.

Önce ramin çalışıp çalışmamasını kontrol amaçlı 32 bit sistem kuruluyken taktım. Sistem toplam ram 4gb(3gb kullanılabilir) şeklinde gördü. Performans ciddi oranda yükseldi. HD videoları tam ekran yaparken ufak donmalar yapardı ve 720p ve üzeri videolar kasardı. Bu donmalar bitti ve video oynatımı çok akıcı hale geldi. Donanım destekliyordu ve ramin tamamından faydalanabilmek için 64 bit win7 kurdum.

64 bit sistemi kurduktan sonra windows özelliklerinden baktım ramin tamamını yani 4gb olarak görüyor. Sonra ekran kartı ve ses driverlarını kurdum. Diğer donanımı gördüğü için driver kurma gereksinimi duymadım. Driver kurulumundan sonra bilgisayarı kapatıp açtım ve şöyle bir saçmalıkla karşılaştım. Sistem özelliklerinde ram miktarı 4gb olarak görünüyor ve yanında (2.98gb kullanılabilir) yazıyordu. Driverları kurmadan önce kullanılabilir kısım 3.80gb olarak gözüküyordu.

Bilgisayarın performansı da düştü. 720p videoları 2gb ramle dahi ufak takılmalarla oynatsa da şu an frame sayısı daha da düştü.

Bu sorunu gidermeyi ve ramleri tam olarak görmesini nasıl sağlayabilirim?

• ram ile hd videoların kasılmasını ilişkilendiremedim kafamda ama neyse belkide vardır bilemedim benim bilğim ekran kartı yapar o dediğin kasmayı 2gb ram ile kasmayı da ilk kez duyuyorum. sorununa gelince paylaşımlı ekran kartın falan varsa ona gitmiş olabilir bios danmı ne ayarı vardı galiba yada kart driverin de de olabilir kurunca çalmıştır oralara bir bak istersen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nyo

ram ile hd videoların kasılmasını ilişkilendiremedim kafamda ama neyse belkide vardır bilemedim benim bilğim ekran kartı yapar o dediğin kasmayı 2gb ram ile kasmayı da ilk kez duyuyorum. sorununa gelince paylaşımlı ekran kartın falan varsa ona gitmiş olabilir bios danmı ne ayarı vardı galiba yada kart driverin de de olabilir kurunca çalmıştır oralara bir bak istersen.

onu yazmayı unutmuşum. ekran kartı on board. 256 mb paylaşımlı. tamamını ramden kullansa bile 3.7gb ram gözükmesi gerekmez mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: PinHim

quote:

ram ile hd videoların kasılmasını ilişkilendiremedim kafamda ama neyse belkide vardır bilemedim benim bilğim ekran kartı yapar o dediğin kasmayı 2gb ram ile kasmayı da ilk kez duyuyorum. sorununa gelince paylaşımlı ekran kartın falan varsa ona gitmiş olabilir bios danmı ne ayarı vardı galiba yada kart driverin de de olabilir kurunca çalmıştır oralara bir bak istersen.

onu yazmayı unutmuşum. ekran kartı on board. 256 mb paylaşımlı. tamamını ramden kullansa bile 3.7gb ram gözükmesi gerekmez mi?

hayır ekran kartı ram den aldığı zaman bilgisayarım/özelliklerden siler on board sa zaten ekran kartın ram i yemiş . bozuktu daha 1 hafta önce geldi yeni ekran kartım bende onboard kullanıyordum 4 var bende de 2.90 mi ne gösteriyordu şimdi 3.90 biosda ayarı var bana az geldi 2.70 karta 512 verip onu 3.40a cektim pc rahatlamıştı sende deneyebilirsin.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: PinHim

quote:

hayır ekran kartı ram den aldığı zaman bilgisayarım/özelliklerden siler on board sa zaten ekran kartın ram i yemiş . bozuktu daha 1 hafta önce geldi yeni ekran kartım bende onboard kullanıyordum 4 var bende de 2.90 mi ne gösteriyordu şimdi 3.90 biosda ayarı var bana az geldi 2.70 karta 512 verip onu 3.40a cektim pc rahatlamıştı sende deneyebilirsin.

ekran kartı 256 mb paylaşımlı dediğine göre 256mb üzeri bir rami nasıl tüketiyor onu anlamış değilim. biostan baktığımda 2 farklı ayarı vardı ekran kartının. 128 ve 256mb seçenekleri vardı. ikisini de denememe rağmen pc performansında değişen birşey olmadı.

• 256mb paylaşımlı demek ram ile arasında paylaşım var demek oluyor adı üstünde ram ona gücünden vererek paylaşıyor anlabildim mi :D benim bildiğim tek ayarı bios da kartında bu şekilse ram başka yere gidemez ayrıca o ekran kartıyla tabikide kasar hd video izlerken ekran kartı al bitane :D
  • quote:

256mb paylaşımlı demek ram ile arasında paylaşım var demek oluyor adı üstünde ram ona gücünden vererek paylaşıyor anlabildim mi :D benim bildiğim tek ayarı bios da kartında bu şekilse ram başka yere gidemez ayrıca o ekran kartıyla tabikide kasar hd video izlerken ekran kartı al bitane :D

keşke alabilsem. bahsettiğim kart notebook üzerinde maalesef.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.