Şimdi Ara

64 BİTE YUMUŞAK GEÇİŞ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
1.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • intelin celeronundan, amd'nin sempron'undan uzak durmak gerek. ikiside gereksiz. aldınmı tam alacaksın para biriktirip.
  • socket 775 veya 754 e ucuz celeron veya sempron islemci cikarirlarsa alinabilir, yoksa artik kefene konmus socket 478 ve A ya yatirim yapmak pek mantikli degil.
  • haklısın viper
  • quote:

Orjinalden alıntı: turkuazim

bence fiyat olayını da düşünürsek yeni celeron D'ler hiç fena değil. L1 bellekleri northwood çekirdeklerinkinden daha fazla, sse3 destekliyorlar ve fiyatları semptronlara göre çok daha iyi. herkeste celeron antipatisi var bu işlemcinin adı celeron olmasaydı çok daha iyi satardı.

PR'e göre AMD bir yere kadar inteli yakalıyor ve belli yerlerde geçiyor ama bir noktadan sonra dev L1 belleği de yetmiyor. 128kb'lık L1 bellek nedeniyle işlemci tasarımında işlemci hamur boyutu dikkate alındığında, tabi ki ısınma ve maliyette işin içine giriyor, ve ister istemez amd'nin Mhz hızı intele göre aynı hamur alanı için düşük kalıyor.

sonuç olarak amd artık 2400mhz lerde gezinmekten vazgeçmeli, en azından 2800Mhz lere gelebilmeli diyorum. bunun için ya 0.09nm teknolojiye geçecek, ya da gerekirse L1=64kb kırpılabilir, çok da iyi olur bence. fsb, dahili bellek kontrolcüsü gibi diğer parametreler de var ama sonuçlar ortada,
    konuyla ilgili yerli bir test istiyoruz.

MHZ in önemli olmadığı anlamamışsın.Önemli olan performans. cache i küçültüp mhz arttıtsın diyosun. Duron 1.8 in 400fsb celeron 2.8 le aynı performansta olduğunu biliyormusun ?. Peki sence neden ??? amd de l1 cache in performansa etkisi büyüktür.

• işlemci mimarisi gereği işlem yaparken ihtiyaç duyduğu veri için önce 1. seviye tampon belleğe bakar. işlemcinin en hızlı haberleştiği ve hızlı veri alıp aktardığı bölüm 1. seviyedir. sıralama 2. seviye / bellek vs. diye gider . dolayısıyla 1. seviye tampon belleği 128 kb olan amd işlemciler 8 kb lik intele göre daha yüksek performans gösterirler ( genelde aynı saat hızında ) . sempron 3100+ 128 kb 1. seviye tampon belleği ile yapılan bazı testlerde 64 2800+ geçmiş ve sharky extreme göre de en iyi overclock edilen AMD CHIP'İ ilan edilmiştir. ve değerler olarak MÜKEMMEL OLARAK ADLANDIRILMIŞTIR. duyurulur
  • onbaşıyım diye hiçbirşeyden anlamadan atmıyorum arkadaşlar, önyargısız değerlendiriniz. tabi ki işlemci tasarım uzmanı değilim, herşey Mhz olmadığı gibi L1, L2 ya da L3' cache yada fsb'de değil. 3100+ nın dahili bellek kontrolcüsü olması ve 800fsb (yani 200) ile 533fsb'li (yani 133mhz)celeronlara bazı testlerde geçilmesine ben de şaşırdım. semptron 3100+ (1800Mhz oc ile 2150Mhz olmuş) celeron D kaç olmuş 2800(133*21) oc 3500mhz(166*21). ödülü kim hak ediyor? tabi 120 dolara 2800 alın demiyorum bence 2400mhz en ideali, aynı oc potansiyeli ile 3000mhz olması gerekiyor.

tabi burada eloğlunun sitesi istediği sonuçları elde için ayrı soğutma sistemi kullanmış da olabilir. sonuçta yerli kaynaklı bir test isteğimi de belirttim.

bu arada ben de amd kullanıcısıyım. amd intel tartışması olmasın, ben sadece fiyat/performans isteyen son kullanıcı taraftarıyım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkuazim -- 10 Ocak 2004, 0:30:19 >
  • gecenlerde bi yerlerde gördüm bu yeni nesil masüstü celeronlar amd lerden(barton dahil) iyi performans veriyor deniliyordu acaba doğrumu olucak bende amd ciyim ama işler değişicek doğruysa
  • ben acaiip memnunum celeron d den çok güzel oc oluyor cel 2660 @ 3500 kullanıyorum ve bu durumda p 4 3.2 ve amd 3200+ işlemcilerini solluyor aklınızda bulunsun halen millet tam uyanamadı celeronları eski celeronlarla karıştırıyorlar hem ucuz hem super oc daa nolsun geçende bir arkadaşın iş yerine amd 2800+ topladık ( 170 $ + kdv ) evinede celeron d 2660 ( 100 $ + kdv ) perfromans aynı celeronu oc yapınca solladı amd yi 3200+ da solladı sisoft testlerinde :)
  • 31 iş hatlı 256kb cache li celeronu övmeyin.Onun abisi prescott 1mb 533 fsb bile dökülüyor. 100$ vermişsin celeron a 108$a xp m 2500+ alsaydın 2500mhz yapıp kopardın. Bırakın şu marka fanatikliğini
  • amd 2500mhz in celeron d kaç pr değerini yaptığını bir araştır derim. 250*10 ile 4100+ oluyor buda p4 değeri.celeron karşılığı 5000+ falan olur tahmini
  • quote:

Orjinalden alıntı: ZEPHYR

ben acaiip memnunum celeron d den çok güzel oc oluyor cel 2660 @ 3500 kullanıyorum ve bu durumda p 4 3.2 ve amd 3200+ işlemcilerini solluyor aklınızda bulunsun halen millet tam uyanamadı celeronları eski celeronlarla karıştırıyorlar hem ucuz hem super oc daa nolsun geçende bir arkadaşın iş yerine amd 2800+ topladık ( 170 $ + kdv ) evinede celeron d 2660 ( 100 $ + kdv ) perfromans aynı celeronu oc yapınca solladı amd yi 3200+ da solladı sisoft testlerinde :)

cel 2660 @ 3500 yaparken işlemcinin orjinal soğutucusunu mu kullanıyorsun yoksa su soğutma gibi birşey mi kullanıyorsun.
  • Vallaha arkadaşlar şu an bende celeron d 320 2.4 ghz yi 3.0 da orjinal fanı ile rahat rahat kullanıyorum.Anakartım gigabyte ıpe1000g çok stabil daha da fazla yüklenmek istemiyorum.
  • sağol cem77

yukarıda söylediğim çıkmış.
  • celeron d için orijinal fan yeterli arkadaşlar yalnız kasanızın düzgün soğutuluyor olması gerekli yoksa eğer kasanızda extra kasa fanı felan yoksa olmaz yetmez gibime geliyor ama bunu yazmama gerek yok herhalde buraya yazanların yüzde 99 bu işleri bilen kişiler :)

fazla bilenlerede bi link verimde biraz gözleri açılsın hani amd 2500 alsaydın diyenlere

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/celeron-d_11.html
  • çok bilen arkadaşlar celeron öneriyor dahi koşun celeron almaya

link vermeye gerek yok zati ben ayrıntılı incelemiştim. celeron hala suxxxx

250*10 de fazla kasılmadan çalışan xp m 2500+ ü geçecek celeronun 5ghz olması gerekir(tahmini)
  • Ilk p4 leri hatirlarsaniz 423 ve hatta bazi 478 ler 2.0 ghz den dusuk olanlar 100fsb ve 256kb L1 di.
    AXP lerin PR degerlendirmeleri bu p4 ler baz alinarak yapilmisti.
    Her iki mimari zamanla gelisim gosterdi fsb ler arttirildi ve .13 yapiya gecildi.
    Adi celeron da olsa bu islemci aslinda 0.13u 133fsb li 256k L1 li bir P4G dir
    Su anki duruma baktigimizda yine degisen pek birsey yok AXP2800+ CelD2800 den daha performansli.
    133 fsb ye sahip CelD nin daha fazla o/c potansiyeli olmasi ise gayet normal.
    Kisisel gorusum yeni CelD ile uyumlu anakarta sahip dusuk mhz p4 ve celeron kullanicilari icin iyi bir upgrade imkani sagladigidir.
    Ancak yeni sistem toplarken CelD kesinlikle iyi bir secim degil, neredeyse hicbir upgrade imkani yok.
  • ben marka fanatikliği yapmıyorum hangisi iyi ise onu alırım ucuza bana ne ha intel ha amd ama şu an süper oc olan cel d varken vede gayet güzel sonuçlar ortadayken başka bişi demeye gerek yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: ZEPHYR

ben marka fanatikliği yapmıyorum hangisi iyi ise onu alırım ucuza bana ne ha intel ha amd ama şu an süper oc olan cel d varken vede gayet güzel sonuçlar ortadayken başka bişi demeye gerek yok

intel celeron d'mi şu linke bir bak istersenhttp://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/sempron_10.html

• gero + 1 . sonuçlara bakılırsa ayrıca yoruma bakılırsa 64 2800+ bile ciddi rakibi
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.