Şimdi Ara

64bit de 6gb ram sorunu ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Vista ultimate sp2 x86 yüklü OS olarak. i7 920 işlemci, gigabyte ud4p anakart, CORSAIR Dual 6 GB TR3X6G1600C9 RAM, zotac gtx275 AMP var, kısaca sistem bu şekilde. Vista 6gb rami görüyor ama task manenger da 2045 yazıyor fiziksel belleğe, bunun içinden ekran kartı paylaşımla çıksa bile 5000 küsür olması gerekiyor? Ama olmuyor. 32bit de ram gösteremem çok soruldu biliyorum ama sistem 64 bit ben ne yapacağımı şaşaırdım. hem 6 gb görüp hem neden fiziksel belleğe 2 gb veriyor? ram bozuk desem değil, ankart bozuk desem değil, bi yardım edin arkadaşlar...

http://img15.imageshack.us/img15/9505/sistemrs.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi poiseis -- 25 Eylül 2009; 22:23:33 >

• birde everestte şu bilgiyi buldum. yoksa herşey yolunda mı?

http://img34.imageshack.us/img34/8729/sistem2.jpg
  • sorun gittikçe ilginçleşiyor. 3. slotu söktüm açılmadı. 2. slotu da söktüm yine açılmadı, sadece 1 açılmadı. sadece 2 açıldı. ama everest aynı ekranı verdi, task manenger da , ama vista 2gb diye gösterdi sistem bilgisinde. bende 3 ile 1 ramlarin yerini değiştirdim, açılmadı. yine eski yerlerine takatım. bu sefer (ilginç kısım burası) sistem yine 6 gb dedi vista, ama task mananger 4093 e terfi etti.. adım adım yaklaşıyoruz.. kaldı son 2 gb... yardım edin ne biçim bir iştir bu. bi novaya (ki çok haklıyım sonra ayrıntılı yazacağım hepsini) bi vatana bi eksene küfrediyorum.. ne yapmam gerek lütfen bilen biri bir göz atsın. bi fikir versin...
  • quote:

CORSAIR Dual 6 GB TR3X6G1600C9 RAM

dual degil triple 3x2 yani ramlerin ve 6 yerine 2 goruyor ve cikarip takiyorsun 4 goruyor ozetlersek.3x2 ramlerin takma sirasi yok hani sirasiyla taksan.ramlere iyi bastiramiyor musun acaba 2 iken ayni yere taktim 4 oldu diyorsun.iyi takilmamis ram 65nm x2 yakmisti bende.sabahin serri aksamin hayrindan iyidir o sinirle islemciyi yakma simdi.
  • daha da komiği öyle bi ram yok corsair in sitesinde, o eksen bilgisayarın sitesinden aldığım ürün, sitede öyle yazmışlar, ama ramin üstünde TR3X6g1600c9 yazıyor üçününde, etiketleri 1e1 aynı... TR ile başlayanlar triple, dual olanlar farklı, mı yoksa daha garip bişeyler mi var ortada.. kafayı yiyecem.. yedim hatta.. ram sök çıkar canım çıktı, oturtturuyorum, nova monte ettiğinde havada uçuyormuş ramlar. yerine otturttum, az önce 4 gören, söküp takıyorum 2 oluyor, başka bi yer değiştiriyorum 4 oluyor bir türlü 6 yı göremedim.. allahım suçum neydi,.. 2.5 bin lira harcadım. 4gb ramla gezmek için mi..?!?!
  • 4gb ramle gezenler gariban mi yani? tabi basina gelen durum kotu ama kirici olmayalim. acaba gevsek taktiklari icin ramin biri hakkin rahmetine mi kavustu?dual 2-4 ramli dizilim triple 3-6 ramli dizilim senin ramin birinde sorun var sanirim gotur geri ugrasma.
  •  64bit de 6gb ram sorunu ...

Windows 7 (7600.16385) Ultimate 64bit' de sorun yok. Görüyor ve kullanıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    4 Slot 3600MHz Ram Sorunu
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • deeet.. turkceye cevirmemissin aslanim.
  • ingilizcem Türkçem' den daha iyi

• bios da görmüyor, biosda ne yazıyorsa task manenger da da o yazıyor..... görmüyor işte görmüyorrrr... :/
  • sorun bulundu...

evet arkadaşlar. yaklaşık değil tam olarak 16 kombinasyonu denedikden sonra. 2r olarak isimlendirdiğim ram parçasının tamamen bozuk olduğuna kanaat getirdim: bu arada s1 s3 ve s5 isimlli slotlar aklanmış, ve 1r ve 3r de yine beraat etmişlerdir... yanlız yinede neden eskiden 2gb görüyordu, 1r ve 3r den hangisi çürük yumurta, acama 2r mi onları kötü yola sürüklemişti, ve ilerde yine aynı sorunla karşılaşır mıyım gibi pek çok soruya cevap bulamamış olsamda.. 2r kesinlikle yarın eksen bilgisayara bir şekilde geri gönderilecek. muhtemelen onlarda beni servise göndetirip beni deli edecekler. değiştirmeyecekler.. neyse sorun ramlarde anakartımı seviyorum hala :D ... ram niye bozulur ki bu arada, yep yeni, daha bişicikleri yok .1600 mhz de bile açmadım onları sadece 1060 gördüler daha.. :(
  • hangi model ram taktın bilmiyorum ama anakart sitesinde ovl desteği varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DsgnrYgt

ingilizcem Türkçem' den daha iyi

benim 2000'de ingilizce websitem vardi onu bir gececen eger tr'si yoksa imkanin varsa degistirecen because we can hesabi.

poiseis

ramin biri gevsek takilmistir ucmustur servise gotur demistim dedigim cikmis gibi ama sakin bozuk diye buldugun rami tek basina verip bunu degistirin deme 3'lu kit aldin 3'lu kit vereceksin komple kiti degistirecekler hele yeni aldiysan garantiye filan gondermeden hemen degistirmeleri lazim takamamissiniz duzgun filan de.tekini verirsen yenisini verseler bile kit olmaz artik elindeki 3 ram bu yuzden komple geri vereceksin ama garantiye veririz bir ay beklersiniz filan derlerse kabul etme ramsiz makine calismaz benim sorunum mu takamamissiniz filan bisiler soyle hemen degistirsinler.

• quote:

Orijinalden alıntı: poiseis

Vista ultimate sp2 x86 yüklü OS olarak.

İyi de x86 32 bit ki kimse oraya dikkat etmemiş x64 yüklemen lazım.

EDIT: hoş SS'de de 64-Bit diyor.. Sanırım arkadaş yanlış yazmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***CoNDoR*** -- 26 Eylül 2009; 11:29:20 >
  • oh yes yes yes yes..........

Ramları aldım çıktım yola bugün, iyi dediniz 3ünüde aldım. götürdüm, ne fatura aldım ne başka bişey heycandan :D verdim ramlari, adam ismimi sööledi, ramin seri numarasından tebrik ettim, aldı ramlari yenisini verdi, kutuyu istedi, bana kutusuz gelmişti dedim, sorunda buymuş dedim. adam tamam o zaman dedi, 0 ramlerle geldim. taktım hemen, kapı çaldı, çöp gelmiş, yok dedim, bilgisayarı açtım, veee oh yes yes yes yes.... 6gb paşalar gibi ram.... herkeze çok teşekkürler............. EKSEN bilgisayarıda, kutusuz mal sattığğı için ilk başta kınıyor ama 15 dakika içinde yenisiyle değiştirdiği için tebrik ediyorum.. NOVA da başıma gelenleride yazacağım önce sinirim geçsin tabi 1-2 hafta.. sonra bir müşteri deneyimi diye yazacağım foruma...
  • Hayde dostum hayırlı olsun adına sevindim Sizin sistemlerin yanında bendekş 1 gb oem vız kalıyor beh
  • yani, o kadar sistem topladıktan sonra 2gb ram komik oluyorudu, en düşük hızı o belirliyodu, şimdi 6gb 3 kanallı var hayli farkediyor, ama şimdi ekran kartına canım sıkıldı PNY 3800 koydum kafaya, zotac 275AMP bile sketchupda çok da büyük olmayan dosyları viewportda zorlanıyor..
  • merhaba arkadaşlar 4gb ramim var 64 bit işletim sistemi kurduğumda hala kullanılabilir 3 küsür gösteriyor sorunu turbocache li ekran kartındaymış,ekran kartı paylaşıyormuş rami, şimdi kafama takılan sorun şu ben 64 bit e geçsem ramim paylaşılıyorya bu 3.25 gözüken ramla 64 bit performansı alablrmym
    İşlemcim 2.0. core 2
    ekran kartım 256 go 7300
    ram 4 gb

DH HAS KAMYONCULAR GRUBU
    KİNG OF THE ROAD

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.