Şimdi Ara

64bit'e geçmeli miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2x2 gb 667 mhz ram
    palit 8600gt sonic+ 256mb ekran kartı vs.

sistemim bu arkadaşlar. 32bit'te ram i 3.37 gb olarak kullanıyorum. tam 4 gb olması için 64 bit gerekliymiş. eğer kurarsam sorun yaşarmıyım bu sistemde?

• yaşamazsın
  • çok oyun oynamıyorsanız performans farkını anlamazsınız hatta 7'de 4 gb olarak göreceği için ramleri daha da iyi olur.
  • oyun oynuyorum tabiki de. bilgisayarım elverdiğince. oyunlarda performans artışı olacaksa geçerim o zaman
  • Bende kararsızım Vista 32bit Home Premium var.. Win7 ye geçersem 64bit e geçerim ancak..

Forumda okuduğum kadarıyla hep işlemcin 64bit destekler geç.. + 4GB ram tamamıyla kullanılmıyo geç.. İşte şçyle performans böyle performans ??

Acaba diyorum geçsemmi önemli olan 0.75GB fark için değil gerçekten bir perfonmans farkı olacakmı ? Bunun yanında Photoshop Allok Converter Cyberlink 7 gibi programları 64bit te kullanabilirmiyim ? Crysis PES 2009 Farming Simulator 2009 gibi oyunlar oynuyorum bi problem çıkarmı?

Arkadaşlar Lütfen bilen biri yardımcı olsun ona göre bu gece recovery yapıp geçicem win7 x64'e.. ve sizin yanıtlarınızıda kullanarak güzel bi konu hazırlıyacağım.. şimdiden teşekkürler yanıtlarınız için..
  • evet cevap bekliyoruz bu işten anlayanlardan...özellikle oyun performansı açısından.
  • O sistem ile oyun performansın düşük olabilir. Sistemin biraz daha iyi olabilseydi tam randımanlı performans alabilirdin. (Ram ve Ekran kartı)
    Mesela Windows XP'nin 64-bit versiyonu olmasına rağmen, Vista'nın 64-bit versiyonu daha stabil ve başarılı görünüyor. Buna bağlı olarak Vista tabanlı olarak çıkan Windows 7'de 64 bit versiyonu gayet iyi.
    Zaten senin işlemcin 64bit destekli olarak piyasaya sürülmüş. 64 bit işletim sisteminden 32bit işletim sistemine göre daha iyi performans alacağın kesin :))

Microsoft, Windows 7'den sonra gelecek işletim sisteminde artık sadece 64-bit'i destekleyecek. Windows 7, 32-bit'i destekleyecek son Microsoft işletim sistemi olacak görünüyor. Tahminen 4-5 yıl sonra 128 bit işlemciler ile karşılaşırsak şaşırmamalıyız :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kénan -- 27 Ekim 2009; 21:51:19 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İşlemciniz destekliyorsa geçin 64 bite. Performans konusuna gelince, 32 bitten 64 bite geçince bilgisayarınız 2 kat hızlanacak, uçacak falan sanmayın.
    Hızlanma olsa dahi bu farkedemeyeceğiniz derecede olacaktır. Çok büyük hayallerle geçmeyin ama bu demek değil ki 32 bitte kalın.
    Teknolojiye ayak uydurun, işlemciniz destekliyorsa, ramlerinizi tam olarak kullanmak istiyorsanız geçin.

32 bitte çalışan programların çoğu 64 bitte çalışıyor, sorun çıkaran programlar olursa zaten firmalar artık programların x64 uyumlu versiyonlarını da çıkarıyor. Kimi programlar hem x86 hem x64 uyumlu çalışıyor vs.
  • 64 bite geçmenin en büyük farkı ramlerin tam performans çalışmaya başlayacak olmasıdır.
    tolgaustun88 ramlerinizin saat hızı düşük olduğu için çok büyük fark hissetmezsiniz ancak 1066 ve üzeri mhz'lerde ram kullanırsanız windows gerçekten oldukça hızlı kullanılyor.
    Oyunlarda sorun yaşar mıyım diyen arkadaşlar için de, XP'de nasıl oynuyorsanız 7'de de en az öyle oynarsınız. Gerçekten çok stabil bir işletim sistemi olmuş. Vista'da olduğu gibi oyunları engelleme açmama sorunu hiç yaşamadım yaşayan da duymadım. Hatta XP'de açamadığım Batman Arkham oyununu 7'de sorunsuz bir şekilde tam çözünürlük oynadım(sistem bileşenlerimi yandaki panelde görebilirsiniz).
    Kısacası ben herkese tavsiye ediyorum pişman olunacak bir işletim sistemi değil.
  • ben full sürüm çıkana kadar win7 64 bit rc1 kullandım 64 bitide ilk defa kullandım ve çok memnun kaldım.Açılış kapanış programların açılması kapanması oyun performansı açısından çok büyük değil ama denediğinizde göreceksiniz bayağı performans katıyor.ben amd athlon x2 dual core 2.1,ati hd 3200 ekran kartı,3 gb ram ile kullandım hiç problem yaşamadım.En azından 64 biti deneyin derim farkı görün..Ama eski oyunlarda ve bazı programlarda (eski programlarda) uyumsuzluk yaratabilir.Ben counter strike 1.5 oynayabilmek için 32 bite döndüm yanlız onun için çünkü sxe injected 64 biti desteklemiyor:)
  • peki teşekkürler. w7 64bit ile başlıyorum ozaman.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.