Şimdi Ara

Win10 SSD'ye mi m.2'ye mi kurmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

3700X alacağım yarın.. Sıfırdan bir kasa oluşturdum.. Şimdi elimde hiç kullanılmamış Samsung 860 Evo 250GB 560MB-520MB/s ve Adata XPG SX8200 Pro 1TB M.2 PCIe 3500-3000MB/s kodlu ürünler mevcut.. Sıfır bilgiyle soruyorum.. İşletim sistemini SSD'ye mi yoksa M.2'ye mi kurmak mantıklı? Yine sıfır bilgi ile SSD'nin veya M.2'nin işletim sistemini kurmam halinde bana getireceği avantajlar var mı? M.2'yi uygulama ve oyunlarda kullanırım diye düşündüm ama.. Aydınlatırsanız sevinirim, saygılarımla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Synch3 -- 17 Temmuz 2019; 0:31:3 >

• İkiside 250GB olsaydı m2'ye kur derdim ama 1TB'lık m2 arızalanırsa windows dahil herşeyini kaybedersin ancak Evo arızalanırsa sadece windowsun gider diğer dosyaların kurtulur en azından. Yerinde olsam işletim sistemimi Evo'ya kurardım. Diğer bir opsiyon Evo'yu satıp (zaten açmamışsın sıfır) onun yerine 250'lik bir m2 alabilirsin, çok gereklimi, bence hayır. Farkları, windows açılımında, oyun yüklemelerinde 1-2 saniye farkedebilir, render video editing filan yapacaksan m2 daha hızlı işini görür.
  • SATA SSD ile M.2 NVMe arasındaki fark pratikte %10-15 civarlarını geçmez, kararı siz verin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yoizhik

İkiside 250GB olsaydı m2'ye kur derdim ama 1TB'lık m2 arızalanırsa windows dahil herşeyini kaybedersin ancak Evo arızalanırsa sadece windowsun gider diğer dosyaların kurtulur en azından. Yerinde olsam işletim sistemimi Evo'ya kurardım. Diğer bir opsiyon Evo'yu satıp (zaten açmamışsın sıfır) onun yerine 250'lik bir m2 alabilirsin, çok gereklimi, bence hayır. Farkları, windows açılımında, oyun yüklemelerinde 1-2 saniye farkedebilir, render video editing filan yapacaksan m2 daha hızlı işini görür.
    Cok dogru. normalde M.2 ye windows kurmak size 1sn 2sn avantaj saglayabilir ama her format attiginizda onunla ugrasmaya ya da diski parcalayip ayri bir birim yaratmaya vs degmez diye dusunuyorum. 860 Evo da yeterince hizli zaten, windows u 250gb Evo ya kurun, oyunlari kurmak ve depolama yapmak icin M.2 yi kullanin derim.

• Bence de ssd'ye windowsu kur, oyunları falanda m2'ye kur. 1 tb m2 uygun fiyata bulursam ben de böyle yapacağım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.