Şimdi Ara

64bit işlemciyi kurup deneyen varmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

farklılıkları nelerdir..?

• 64bit donanımsal olarak ok ama yazılım desteği olmadıktan sonra mesela 64 bitlik xp ne işe yara bende merak ediyorum ama yazılımsal desdek olduktan sonra 64 bit tabiiki
  • yazılım desteği tabii ki olmalı..fakat çalışma sistemi nasıldır?32 bitlik işlemcilerden farkları nelerdir? bunları merak ediyorum..

yine de sağol :)))

• [Deleted by Admins]
  • yapma be dostum abartma
  • ekran kartı dandik olunca nası oynuyo o kadar iyi mx 440 ile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Buraks23 -- 13 Ekim 2004, 19:59:46 >
  • nerden nereye.islemci veri paketlerini 32 olark degilde teorikte 64 pratikte 48bit seklinde isleye biliyor.buda 32 bite gore %50 lik bir atıs demek.
  • @ERMAN

DOOM 3 ün iyi çalışıyor denmesi için dx9.0 destekli bi ekran kartı lazım... yani o laptopun ekran kartının gösterdiği efektler çok az olduğu için akıcı oynuyor.... 64 biti böyle açıklamak bence yanlış olur...

genel örnek olarak merak eden arkadaşa şunu söylemek daha ii olur ;

32bit : 2 şeritli otoban gibi düşünürsek
    64bit : 4 şeritli otoban olur, ve cpu ya giden veriler daha hızlı gitmez ama beklemeden gider,
    mesela amd64 2800 ile amd athlon 2800 hertz olarak aynı ama aradaki fark bant genişliği....
  • oyunlarda yüksek bir perfrormans ve kalite artışı gözlemlersin
    ama oyunun 64bit destekli olması şart tabi mesela farcry'ın çıkıyor 64 bit desteklisi, bakalım pixel shader diye bağıranlar bununla karşılaşınca ne yapacaklar
  • Ty®, dediğin sadece hafızayla bağlantılar için geçerli. Onun dışında 64bitlik işlemci içeride 64bitlik registerlarla çalışıyor. Ayrıca register sayısı da daha fazla.
  • Milletin ağzına "64 bit yazılım olmazsa 64 bit işlemci performanslı değildir" sakızını vermişler çiğneyip duruyorlar.
    64 bit demek sadece 64 bit uygulamalarda performans demek değildir. Bunu yüzlerce forum sayfası yazdı. Açın bir bakın oralara AMD 64 bit in yanına başka neler eklemiş.
  • 64 bit işlemci günümüz uygulamalarını maksimum hızda çalıştırmayı hedefleyen kuvvetli transistörlere sahip bir donanımdır. Tenk yu
  • millet sağlam sallamış yok 64 bit oyun olmalı filan. bu işlemciler 32/64 olarak piyasaya çıktılar ve 2000mhz lik 3000+ a64 benim 1060mhz fsb de 3.2ghz p4 den çok daha performanslı. Kimse tutup 64 bit yazılımlar beklenmeli gibi geyiklere dalmasın. şu an piyasada bulunan en iyi çekirdek a64 çekirdeğidir bence ve alınası tek işlemcidir.

bi de ne demişler bilmeden konuşacağına sus dinle öğren daha iyidir (biraz eklemeli oldu ama neyse)
  • [Deleted by Admins]
  • mx440 da dx 9 efektlerini göremezsin. o kart x9 destekli değil gördüklerin dx7 nin yapabildikleri.
  • dostum biz alınmasınmı diyoruz ayrıca sen bu işlemciyi 32 bitlik işletim sisteminde tam performans çalışacağını mı sanıyosun tabiki en iyi çekirdek amd 64+fx 51 serisinde geyik meyik
    quote:

Orjinalden alıntı: CaLaVeRa

millet sağlam sallamış yok 64 bit oyun olmalı filan. bu işlemciler 32/64 olarak piyasaya çıktılar ve 2000mhz lik 3000+ a64 benim 1060mhz fsb de 3.2ghz p4 den çok daha performanslı. Kimse tutup 64 bit yazılımlar beklenmeli gibi geyiklere dalmasın. şu an piyasada bulunan en iyi çekirdek a64 çekirdeğidir bence ve alınası tek işlemcidir.

bi de ne demişler bilmeden konuşacağına sus dinle öğren daha iyidir (biraz eklemeli oldu ama neyse)
  • quote:

Orjinalden alıntı: CaLaVeRa

millet sağlam sallamış yok 64 bit oyun olmalı filan. bu işlemciler 32/64 olarak piyasaya çıktılar ve 2000mhz lik 3000+ a64 benim 1060mhz fsb de 3.2ghz p4 den çok daha performanslı. Kimse tutup 64 bit yazılımlar beklenmeli gibi geyiklere dalmasın. şu an piyasada bulunan en iyi çekirdek a64 çekirdeğidir bence ve alınası tek işlemcidir.

+1
    32 bit performansına göre tavsiyede bulunuyor herkes...
  • Kaldımı trendyol
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.