evet aşağıda açılan topiğe görede herkezde benim gibi bir 64 bitlik merağı oluştu bende o merakla dün 64 bit lik orjinal xp cd si aldım yüklerken hiç bir sorun olmadı arkadaşların dediği gibi. direk boot cd yi tanıdı ve kurdu ( önemli: işlemciniz 64 bit değilse boot ekranını bile açmıyo haberiniz olsun ) driverlara gelince anakartım gigabyte S3 serisi olduğu için 64 bit e hazırdı ve driverlarında bir problem oluşmadı. ekran kartım ati çipli asus . Asusun sitesinden 64 bit için olan driverını daha önceden indirmiştim ondada bi sorun çıkmadı. ÖNEMLİ OLANLARI GEÇTİK GELDİK EĞLENCE ALANINA winrar ilk başta çalışmadı bende winrarrın yeni bir sürümünü indirdim problem ortadan kalktı bs playerda pro olan versiyonunun son sürümünü indirdim ayrıca xp codec pack flash get için 1.82en yi indirdim ondada bir problem yok anti virüs avg 7.5 467 yi kurdum oda çok iyi geriye ne kaldı tabiki webcam üzgünüm ama sadece bu işletim sistemi kaliteli webcam leri tanıyo ör:philips , sony ,creative BU ARDA flash player sorunu yok gayet normal bir şekilde yüklüyor tün ea sport serileri çalışıyo cs1.6 çalışıyo en son çıkan test drive ve toca3 çalışıyo GÜNCELLEŞTİRMELER ilk önce güncelleştirmeleri kapalı tutun ve başlat programlar sonra en üsteki windows uğdate e tıklayın express güncelleştirmelerin tamamını yapın daha sonra sistemi yeniden başlattıktan sonra aynı şekilde güncelleştirme web sitesine gidin ve yine express olarak service pack 2 yi kurun NOT:WİNDOWS UN İNTERNET SİTESİNDE MANUEL OLARAK İNDİRİP KURMAYI DENEMEYİN HATA VERİYOR BOŞUNA ZAMN KAYBI ONUN İÇİN GÜNCELLEŞTİRMELERİ TAVSİYE EDERİM
SON OLARAK BURASI ÇOK ÖNEMLİ:GÜNCELLEŞTİRME SİTESİ GİDİN EXPRESS YERİNE CUSTOM I TIKLAYIP NE KADAR GÜNCELLEŞTİRME VARSA YÜKLEYİN TABİ HEPSİNİ YÜKLEDİKTEN SONRA TEKRAR GİRİN YÜKLEDİĞİNİZ GÜNCELLEŞTİRMELERİN PAKETLERİNİDE VERECEK SONRA ONLARIDA YÜKLEYİN YANE YÜKLEMEDİĞİNİZ GÜNCELLEŞTİRME KALMASIN
NEDENMİ ÇÜNKÜ 64 BİTDE EN ÖNEMLİ ÖZELLİK EKRANINIZA KADAR EN UYUMLU DONANIM GÜNCELLEŞTİRMLERİNİ SİZE SUNUYO
GELELİM SONUÇLARA:::::::::: 1) 32 BİTLİK XP DE TASK MANGERDA 275 İN ÜSTÜNE ÇIKMAYAN RAM SAYIM BUNDA EN SON 520 Yİ GÖRDÜ. PEKİ NEDEN? NEDENİ İŞLEMCİNİZİ KASMAMAK İÇİN BAZI İŞLEMLERİ RAMDEN ALIYO BUDA İYİ BİRŞEY 2) 32 BİT İŞLETİM SİSTEMİNDE 1 GB DDR2 RAM İLE SANAL BELLEĞİ EN FAZLA 4 GB OLUYODU 64 BİT XP DE 1 GB DDR2 RAM İLE 16 TERABYTE OLUYOR BUDA DUDAK UÇUKLATICI BİR RAKAM 3) 64bit internet exploerer ve 32 bit explorer seçenekleri var bu nedemek onu fazla düşünmeyin ülkemizde en fazla 2048 ile bağlantı yaptığımız ve 32 lik internet kullandığımız için bir işe yaramıyor hatta 64 bit interneti denemeyin hızlı olması gereken yerde yavaş açılır o seçenek almanya ve amerika için
şu anda aklıma gelipte yazdıklarım bu kadar
daha fazla soruları topik içerisinde yöneltebilirsiniz
teşekkürler
bu arada ie 7.0 ve media player 11 için 64 bitlik özel versiyonları var ie 7.0 size update ile geliyor media player 11 ide nicrosoft dan indirebilirsiniz 64 bit versiyonunu
kurduğum sistemi merak edenler için
gigabyte 945P S3 rev1.0 pentium D 935 3.2 1 GB ddr2 dual ram asus exterme EAX550 ekran kartı sata2 2 tane 80 gb hdd
Arkadaşım sanırım sende benim gibi ingilizce kullanıyorsun. Acaba dili Türkçe yapmanın hiçbir yolu yokmu?
Bende sırf webcam driver problemi yüzünden dükkandaki makinalarımdan silmek zorunda kaldım çok gıcık bir durum.
Güzel ayrıntılar, bazı şeyleri bilmiyordum. Özellikle internet explorer durumunu. Bende x64 bit e geçmeyi düşündüm, malesef sürücü sıkıntısı yaşayacağım kesin.
quote:
Orjinalden alıntı: Solu
Arkadaşım sanırım sende benim gibi ingilizce kullanıyorsun. Acaba dili Türkçe yapmanın hiçbir yolu yokmu?
Bende sırf bu yüzden kullanamıyorum 64bit XP miz 64 bit Pcmizde var ama TÜRKÇE olmayınca olmuyor