Şimdi Ara

DVD ROM DÜZGÜN ÇALIŞMAYANLARA KESİN ÇÖZÜM (DVD Yazıyor ama Okumuyor)...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
20.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Benim DVD Sürücüm Uzun zamandır çalışır vaziyette ama çok sorunlu idi.
    Garantisi bitmeden götürüp tamir ettirmek istedim ve gittiğim bilgisayarcıda bi denemesini istedim,
    ve gördüm ki DVD Sürücüm Kusursuz Çalışmakta anladım ki sorun benim PC donanımında.

Biraz kafa yorma ile sorunu kolay bir şekilde buldum. İnternette çok araştırdım ama soruna çözüm bulan yok...
    Bende insanlara bi faydam dokunsun istedim. Aynı sorunları yaşayan bir ton insan var. Çoğuna hep şunları öneriyorlar.

İnternetteki bahsedilen DVD sorunlarının hepsinden Kurtuldum...

Genelde nette yazılan sorunlar Şunlar...

DVD - CD Sürücüm CD DVD Yazıyor ama Okumuyor
    DVD - CD Sürücüm CD DVD seçiyor
    DVD - CD Sürücüm Yavaş Çalışıyor - Yavaş Yazıyor
    DVD - CD Sürücüm CD DVD yakıyor - Yazmıyor

Bu sorunların hepsi vardı Hatta bi tane DVD sürücü bile yaktım.

DVD firmware güncelle ----- YANLIŞŞŞ
    Windows Update et --------- YANLIŞŞ
    DVD ROM başka DVD kullan -------- YANLIŞŞ
    DVD Sürücü değiştir (Maliyet) -------- YANLIŞŞ
    Sürücü Güncelle ------------YANLIŞŞ
    Ve daha bir sürü yanlış tahmin

Yalan yok bunları denedim ama hiç biri çözmedi sorunumu.

Baktım olacak gibi değil, iş bende bitecek sıvadım kolları.

DVD Sürücüler Yazma ve Okuma yaparken Ses Kartı ve Video Kartına İhtiyaç duyarlar.
    Eğer bu bileşenlerden biri düzgün çalışmıyor ise DVD sürücünüz düzgün çalışmaz. Ses kartınız veya Ekran kartınız
    düzgün çalışıyor gibi görünebilir. Ama sizin göremediğiniz anlayamadığınız bir donanım çakışması olabilir. Microsoft bazı driverlar için şunu söylemiş
    "Bazı üretici firmalar aygıtları hakkında gerekli bilgileri Microsoft'a tam olarak iletmiyor"
    İşte önemli olan bu aletleri bilip ona göre donanım almak.

Benim ses kartım kahretsin ki ESS Allegro-1 PCI WDM
    zaten kurarken de bi ton sorunla kurabiliyorum. Bu sorunlar aklıma bu olayı getirdi ve ses kartımı söktüğümde!!!
    Bide ne göreyim DVD Sürücüm !!!KUSURSUZ ÇALIŞIYOR!!! Ve gereken Microsoft un onayladığı bir ses kartı almak.
    Aynı şekilde ses kartında bu sorunu yaşamayan Ekran kartında da yaşayabilir.

Böyle Bir sorununuz varsa Hemen SES yada Ekran kartınızı Microsoft un onayladığı bir kart ile değiştirin...
    Maalesef bendeki çin malı... Sitemime bile zarar veriyor... Hemen değiştireceğim...

Bi teşekkürü çok görmezsiniz umarım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bduger -- 3 Ocak 2014; 20:06:27 >

• yanlış bilgi.." DVD okuma ve yazma yaparken ses kartına ve video kartına ihtiyaç duyar" hiç alakası yok sizin yazılımsal belkide donanımınınız ile alakalı bir durum aynı zamanda tamammen rastlantı. slave pc ler var ne olacak bunlarda ses kartı bile yok dvd rom çalışmıyacakmı.? ilk defa duydum görmedimde bu zamana kadar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: computeron

yanlış bilgi.." DVD okuma ve yazma yaparken ses kartına ve video kartına ihtiyaç duyar" hiç alakası yok sizin yazılımsal belkide donanımınınız ile alakalı bir durum aynı zamanda tamammen rastlantı. slave pc ler var ne olacak bunlarda ses kartı bile yok dvd rom çalışmıyacakmı.? ilk defa duydum görmedimde bu zamana kadar..

Bunu söyleyen Microsoft araştır ve gör. Onlardan iyi biliyorum diyorsan o ayrı.

Ses kartı olmadan da aynı çalışma mümkün ben çıkardım dedim oku yukarıda bak...

Bahsettiğim yazıyı bulamadım bulsaydım sana link verecektim. İhtiyaç duymak demek kesinlikle onsuz olmak demek anlamında değildir...
    CD veya DVD de ses veya video dosyası var ise veya olduğunu tabi ki de tahmin edecek bilgisayar ve DVD Sürücü onlara soracak bunun mantığını neden yanlış buluyorsun...

Tamam sen haklısın diyelim peki o zaman senin çözüm önerin ne?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bduger -- 3 Ocak 2014; 20:41:39 >

• Bduger B kullanıcısına yanıt
    dvd rom çalışırken ses kartına ihtiyaç duymaz bu bir gerçektir yazdığınız duyulmamışta bir açıklama orda yazdıkları sanırım sürücü çakışmalarından dolayı( yazıyı bilmiyorum) dvd rom çalışmaz ise bazı donanımların çakışmaları olabilir buda çok eski sistemlerde win95 lerde olabilirdi o günleride biliyorum bugün ile ve ses kartı olmadan dvd rom çalışmaz diye birşey yok onu bırakın ses kartını yüklemeden ön yüklemeden sonra sürücüler dvd sürücüsüne takılıp sürücü bile yüklüyorsunuz ..yani mantıklı bir açıklama değil.

yazının linkinide verin beraber yorum yapalım.

makineniz ses kartına bakılırsa en az 15 yıllık pc lerden bu ses kartlarınızda biliyorum win 95 zamanında çıkan ses kartlarından win 98 lerdede çalışan tiplerden xp de pek sanmıyorum çalışsa bile sorunludur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi computeron -- 3 Ocak 2014; 20:46:31 >
  • Bir üstteki yazıyı okursanız orada yazdım...

Peki bu forumda bir çok böyle sorundan bahsediliyor mantığı uymadı ise neden çözümlemediniz???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bduger -- 3 Ocak 2014; 20:44:35 >
    ben bu konuda sorumlu muyum ki ben çözecekmiş im.. oldu ki bu konuyu görmedim veya yazmadım... yani cevabınız bile anlamsız..

siz Microsoft linkini verin beraber yorumlayalım dedim siz başka cevap yazıyorsunuz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

ben bu konuda sorumlu muyum ki ben çözecekmiş im.. oldu ki bu konuyu görmedim veya yazmadım... yani cevabınız bile anlamsız..

siz Microsoft linkini verin beraber yorumlayalım dedim siz başka cevap yazıyorsunuz.

Bu bilgileri aygıt çakışmaları ile ilgili bi konuda okudum yalnız ben bu konu ile ilgili bi cok doküman okudum microsft ta yazdiğim şeyler bunların birikimidir. Ben size direkt şu linktir diyemem.
    Bir yerde DVD sesinin çıkmadığını okudum. Ve benim ses kartım hakkında microsoftun yeteri kadar bilgiye sahip olmadığını okudum. Bir başka yerde CD DVD çalıştırırken codec lerini Video karta sorduğunu okudum
    Şimdi tek tek bunları tekrar aramalımıyım sırf size hesap vermek için ben söylüyorum siz de araştıtın eğer benim bir yanlışım varsa siz dorusunu bulup paylaşın. Bir kere ben çakışmadan olduğunu belirttim zaten.
    Ama bu çakışmalar sadece ekran kartı ve ses kartından bunu araştırdım ve topladığım bilgiler beni buna ulaştırdı benim sorunum böyle çözüldü söyelenen hiç bir şey çözmedi bu anlamda varsa sizin bi öneriniz bilginiz sizde paylaşın memnun olurum. Amacım kimse ile sidik yaristirmak değil...

• quote:

makineniz ses kartına bakılırsa en az 15 yıllık pc lerden bu ses kartlarınızda biliyorum win 95 zamanında çıkan ses kartlarından win 98 lerdede çalışan tiplerden xp de pek sanmıyorum çalışsa bile sorunludur..

Ses kartını geçen yıl aldım ben güncel bir kart biliyordum ama fiyasko bu konuda haklısınız.
    Artı anakart 5 yıllık yani pc biraz eskidi canlandırmaya çalışıyorum
    arkadaşım kimsenin bilgisine karalamak baltalamak değil yalnız ortada yanlış bilgi var

sizin sorunun unuz çok eski bir sistemde dvd rom sürücünüzün düzgün çalışmadığı... IRQ çakışmaları vs genelde olur bu tip pc lerde ama bu genel anlamda dvd rom sürücüsünün ses kartından çalışmadığı anlamına gelmez. sizinkinde ses kartından dolayı çakışma olmuş.. sizin nesil de başka bir pc de de modem kartından IRQ çakışması da olabilirdi sanırım anlamışsınızdır..
    geçen yıl aldığın kartı size sıfır diyemi sattılar.. yoksa bilerekmi aldınız..çünkü çok eski kartlar.. yani kolleksiyonerlik..
  • quote:

arkadaşım kimsenin bilgisine karalamak baltalamak değil yalnız ortada yanlış bilgi var

sizin sorunun unuz çok eski bir sistemde dvd rom sürücünüzün düzgün çalışmadığı... IRQ çakışmaları vs genelde olur bu tip pc lerde ama bu genel anlamda dvd rom sürücüsünün ses kartından çalışmadığı anlamına gelmez. sizinkinde ses kartından dolayı çakışma olmuş.. sizin nesil de başka bir pc de de modem kartından IRQ çakışması da olabilirdi sanırım anlamışsınızdır..

Saol

Ama ben yinede sorunun çözüm yerinin bu konu olduğuna inanıyorum. Yanlış bilgi değil anlatış biçimi yanlış olabilir yada mantığına uymamış olabilir.

Bak aynı sorun yamaha ses kartında da varmış birde soundmax birde crystal fusion, Hatta 2012 de creative almış adam ondada var çakışma sorunu bu biliyorum ama Windows bundan seni haberdar etmiyor.
    Bu kartlar eskide olsa hala satışta olanları var...

• quote:

geçen yıl aldığın kartı size sıfır diyemi sattılar.. yoksa bilerekmi aldınız..çünkü çok eski kartlar.. yani kolleksiyonerlik..

Walla ses kartı ariza yaptı bende adına bile bakamadan aldım. Bakkaldan ekmek alır gibi oldu. AMa bu kadari aklıma gelmemişti. Her zaman DVD sürücü kullanan biri değilim demek ki o ara DVD sürücü kullanamamışım farkedemedim...
    o kartların hepsini biliyorum .. yeni nesil ana kartların üzerinde ses kartları var bu eskiden yoktu sadece seçip alınırıdı geneldede creative ses kartları meşhur idi ama şu anda ses kartı üreticileri çok üretmemekteler sadece profesyonel olanlar çoğunukta bunlardada problemler olabiliyor bazı pc lerde oda anakart uyuşmazsızlığı ile ilgili yada üretici windows un sürücü belgesi dediğimiz sertifikayı almıyor sorun yaratıyor..
  • Hamba! Hogvoş! Bulşit... 25 senedir bilgisayar kullanıyorum hayatımda böyle şey duymadım. Microsoft deyip de gözünüzde büyütmeyin Microsoft'un hata durumunda "Bu konuda yardım al" ya da "Sorun tespit etme" seçeneklerinden birini kullanmış biri "Microsoft bu sorun için çözüm bulamadı" mesajına son derece aşinadır. Amcamlar kendileri iyi biliyor olabilirler ama başkalarına yardım etme konusunda berbatlar. Herhangi bir BSOD mesajının anlamını bir araştırın. Microsoft'un cevabı "Bu bir donanım sorunudur"'un ötesine geçmez asla. Aynı soruyu forumlarda sor, "kardeşim sen bana minidump dosyasını gönder ben analiz edip döncem sana" şeklinde olur cevap. Kısacası microsoft tur atsın.

Microsoft gerçekten öyle bir cevap vermişse demek istedikleri şu olabilir: Eskiden CD/DVD ROM'ların üzerinde kulaklık girişi olurdu. Böylece müzik cd'lerini sürücüye koyduğunuzda kulaklık takıp direkt dinleyebilirdiniz. Ayrıca VCD film izlemek için de bir ölçüye kadar görüntü bağdaştırıcısının (ekran kartı demiyorum dikkat! GÖRÜNTÜ BAĞDAŞTIRICISIdır doğrusu) düzgün çalışıyor olması gerekir. Amcalar böyle GENİİİİİİİİİİİİİİİİİŞ çaplı cevaplar verdiklerinden senin sorduğunla onların cevapladıkları arasında hiçbir alaka olmayabiliyor.

Bunu söyledikten sonra "SATA da ne ola ki?" dediğimiz zamanları hatırlayan eski topraklar büyük ihtimalle Jumper ayarları yaptığımız, IRC (sohbet programı olan değil bağlantı protokolü olan) ayarları yüzünden CD-ROM yazma hızının 10'da 1'e düştüğü ve bunu düzeltmek için elle IRC ayarları girdiğimiz Windows 95 zamanlarını falan hatırlarlar. IDE HDD'ler SLAVE'ler, MASTER'lar, JUMPER'lar falan vardı o zaman. IDE kablosunu ters takınca bağlantı hızı değişirdi anlam veremezdik.

Heeeeey gidi günler hey... Çocukluğum.

Kısa versiyon: Öyle şey olmaz.

• başlık gereğinden fazla iddalı gibi olmuş

her donanımın her yazılıma tepkisi farklıdır kendi donanımında sorunu çözüp bu kanıya varmış olabilirsin bunun çözümü kesin benim yöntemim demek yanlış

peki burda ses ve görüntüden ziyade olayı sadece veri olarak düşünürsek cd sürücü yine böyle şeylere ihtiyaç duyacakmı sizin deyimizle ?

aslında en basit deneme yanılma saf windows kurup üstünde sadece okuma uazma işlemi yapmak ama yinede yukarda yazdığım gibi donanımın farklılığı bazen olumlu bazende olumsuz tepki verebilir

hem xp hem win7-8 de saf işletim sistemi kurularak deneme yanılma yöntemiyle sonuçlara bakmak daha mantıklı
  • quote:

Orijinalden alıntı: thunderwatcher

Hamba! Hogvoş! Bulşit... 25 senedir bilgisayar kullanıyorum hayatımda böyle şey duymadım. Microsoft deyip de gözünüzde büyütmeyin Microsoft'un hata durumunda "Bu konuda yardım al" ya da "Sorun tespit etme" seçeneklerinden birini kullanmış biri "Microsoft bu sorun için çözüm bulamadı" mesajına son derece aşinadır. Amcamlar kendileri iyi biliyor olabilirler ama başkalarına yardım etme konusunda berbatlar. Herhangi bir BSOD mesajının anlamını bir araştırın. Microsoft'un cevabı "Bu bir donanım sorunudur"'un ötesine geçmez asla. Aynı soruyu forumlarda sor, "kardeşim sen bana minidump dosyasını gönder ben analiz edip döncem sana" şeklinde olur cevap. Kısacası microsoft tur atsın.

Microsoft gerçekten öyle bir cevap vermişse demek istedikleri şu olabilir: Eskiden CD/DVD ROM'ların üzerinde kulaklık girişi olurdu. Böylece müzik cd'lerini sürücüye koyduğunuzda kulaklık takıp direkt dinleyebilirdiniz. Ayrıca VCD film izlemek için de bir ölçüye kadar görüntü bağdaştırıcısının (ekran kartı demiyorum dikkat! GÖRÜNTÜ BAĞDAŞTIRICISIdır doğrusu) düzgün çalışıyor olması gerekir. Amcalar böyle GENİİİİİİİİİİİİİİİİİŞ çaplı cevaplar verdiklerinden senin sorduğunla onların cevapladıkları arasında hiçbir alaka olmayabiliyor.

Bunu söyledikten sonra "SATA da ne ola ki?" dediğimiz zamanları hatırlayan eski topraklar büyük ihtimalle Jumper ayarları yaptığımız, IRC (sohbet programı olan değil bağlantı protokolü olan) ayarları yüzünden CD-ROM yazma hızının 10'da 1'e düştüğü ve bunu düzeltmek için elle IRC ayarları girdiğimiz Windows 95 zamanlarını falan hatırlarlar. IDE HDD'ler SLAVE'ler, MASTER'lar, JUMPER'lar falan vardı o zaman. IDE kablosunu ters takınca bağlantı hızı değişirdi anlam veremezdik.

• quote:

Hamba! Hogvoş! Bulşit... 25 senedir bilgisayar kullanıyorum hayatımda böyle şey duymadım. Microsoft deyip de gözünüzde büyütmeyin Microsoft'un hata durumunda "Bu konuda yardım al" ya da "Sorun tespit etme" seçeneklerinden birini kullanmış biri "Microsoft bu sorun için çözüm bulamadı" mesajına son derece aşinadır. Amcamlar kendileri iyi biliyor olabilirler ama başkalarına yardım etme konusunda berbatlar. Herhangi bir BSOD mesajının anlamını bir araştırın. Microsoft'un cevabı "Bu bir donanım sorunudur"'un ötesine geçmez asla. Aynı soruyu forumlarda sor, "kardeşim sen bana minidump dosyasını gönder ben analiz edip döncem sana" şeklinde olur cevap. Kısacası microsoft tur atsın.

hocam herşey iyi güzel ıde kablosunu ters takmak derken tam anlayamadım orayı?

bilgilenmek baabında

• quote:

Orijinalden alıntı: azt06

quote:

hocam herşey iyi güzel ıde kablosunu ters takmak derken tam anlayamadım orayı?

bilgilenmek baabında

IDE kablonun master slave kısımları vardı. Master HDD'ye takılır Slave DVD-ROM'a uzatılırdı. Jumper ayarları da ona göre yapılırdı. IDE kablosunun Master'ı DVD-Rom'a Slave'i HDD'ye takılırsa jumper ayarı her zaman kurtarmazdı durumu. Yine bu ayarlara bağlı olarak kimi durumlarda CD ile boot olayı değişirdi. 2 HDD varsa birini görmezdi. Değiştire değiştire bir hal olurduk. Uzun ve artık gereksiz hikayeler. Sata çıktı rahat ettik hepimiz. Uzun lafın kısası DVD-ROM ile ekran ya da ses kartları arasında eskiden de bir alaka yoktu şimdi de yok. Aygıt yöneticisinde ses ya da görüntü donanımı arıza gösterirken dahi DVD-rom çalışır. Donanım çakışması falan da eskisi kadar sık görülmüyor artık. Aslında en son ne zaman donanım çakışması gördüğümü bile hatırlayamıyorum. Adamlara kızsak da windows gelişmiyor değil.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.