Şimdi Ara

65 inç te 1080p izlemek

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 65 inç 4k tv de kaliteli bir 1080p video pikselleşir mi acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qtex -- 13 Nisan 2020; 8:18:17 >

• İzleme mesafen 3 metre ve ustuyse kaliteli bit TV ile piksellesmeyi görmezsin. Net görüntü alirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Günümüzün 1080p leri artık hiç bir TV de pikselleşmez. Neredeyse 4k kalitesine yakın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hocam tv ler upscale işlemi yapıyor piksel falan görmezsiniz ama bizim yayınlar berbat olduğu için tv ne kadar uğraşırsa uğraşsın çok bişeye benzemiyor görüntü...
  • Sağolun arkadaşlar
  • 1080p içerikleri gayet net bir şekilde izliyorum 65" JVC tv'de. 720p'de izleniyor, çok net değil ama çok bozuk da değil. Aslına bakarsanız 4k içerikle 1080p içerik arasında çok fark bile bulamıyorum. Sanırım çektiğim 4K içeriklerin boyutu 10-15 gb olmasıyla alakalı olabilir, REMUX sürümleri de çok GigaByte ne yapayım...
  • apollonx kullanıcısına yanıt
    Çok haklısın 4k diye yüksek boyutlu dosyaları ne indirmeye değer, nede arşiv yapmaya. Üstelikte izlemeye değer film de yok gibi. Bunu az sayıda 4k ama 1000 i aşkın 1080p film arşivi olan biri olarak yazıyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1080p tv'de 4k izlemek
    8 yıl önce açıldı
    65 inç TV tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • @qtex

4K tv de 1080p ve 1440p çok net oluyor, pikselleşme 720p yayınlarda yaşanıyor.
  • Tv geldi denedim 10 mb/s üstü bitrate e sahip 10-15 gb filmler gayet izlenebilir seviyede ama 4k ile arasında netlik farkı var.
  • 10 senedir 60" ve 65" farklı iki tv'de genelde 1080p çözünürlükte sayısız, her türde (filmler, diziler, spor müsabakaları, belgeseller, canlı yayınlar vs.) içerik izledim. Bir kere bile sıkıntı hissetmedim, memnun olmadığım olmadı.

Son üç haftadır evde 82" boyutta bir televizyon kullanmaya başladım. Evet 4k ile 1080p arasında özellikle bu boyutta bir miktar farkı görüyorsunuz ancak inanın atla deve değil. Kaliteli bir 1080p içerik de yine gayet güzel, 4k' ya çok yakın bir keyifle izleniyor, gayet güzel de görünüyor. Pikselleşme vs. için gerçekten kalitesiz bir kaynak olması lazım.

İzleme mesafeniz 1,5-2m altına düşmedikçe hiç çekinecek birşey yok. 82"' te bile bana göre 2m de yeterli. 1080p düşük bir çözünürlük değil. Çok dandik bir 4k yerine kaliteli bir 1080p içeriği de gayet tercih ederim.

Çözünürlük hiç önemsiz olmadığı gibi herşey demek de değil. Bu durum kameralardan hatta cep telefonlarından da çıkarılabilir. 40-50-60 mp. fotoğraf ile bazen 10mp olanı yanyana koyarsınız. 10 mp bazen çok daha iyi görünüyordur. Tonla faktör var görüntü kalitesinde, hele video' da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalsiyum 17 -- 6 Mayıs 2020; 20:42:4 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.