Şimdi Ara

650 tl emekli maaşı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
0
Favori
2.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bence hesaplamaları abartıyorsunuz. Yaşlı ve emekli bir çift o kadar harcama yapamaz. Kendi akrabalarımdan örnek vereyim.
    Dedemlerin evi kendine ait, sadece emekli maaşı ile geçiniyorlar(600-650 lira olması lazım) üstüne para bile artıyor.
    Elektrik faturası fazla gelmiyor ki, elektronik kullandıkları tek alet televizyon zaten, ayda 15-20 lira elektrik geliyor. Kışın da aynı miktarda doğalgaz.
    120 lira elektrik faturası imkansız onlar için. Emekliler bir yana, ben kendi evimde klima ile ısınma/soğutma sağlıyorum 2 pc 7/24 açık aylık fatura en fazla 75 lira geldi o da yazın.
    Gıda deseniz zaten pazar kuruluyor sebze meyve ihtiyaçlarını oradan karşılıyorlar. Hazır ürünler derseniz zaten bim ve dia kaliteli firmalara fason ürün yaptırarak ucuz ürün satıyorlar.
    Gidilip de migros gibi pahalı marketlerden alışveriş yapılırsa malesef gereksiz harcama yapılmış olunur bana göre. Bütçeye göre harcayınca çok rahat yeter bence.

• Hayvanca yaşamaya yeterli gelebilir ama insanca yaşamaya kesinlikle yetmez.

Kusura bakmayın tabirim sert kaçmış olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Umutcan

Bence hesaplamaları abartıyorsunuz. Yaşlı ve emekli bir çift o kadar harcama yapamaz. Kendi akrabalarımdan örnek vereyim.
    Dedemlerin evi kendine ait, sadece emekli maaşı ile geçiniyorlar(600-650 lira olması lazım) üstüne para bile artıyor.
    Elektrik faturası fazla gelmiyor ki, elektronik kullandıkları tek alet televizyon zaten, ayda 15-20 lira elektrik geliyor. Kışın da aynı miktarda doğalgaz.
    120 lira elektrik faturası imkansız onlar için. Emekliler bir yana, ben kendi evimde klima ile ısınma/soğutma sağlıyorum 2 pc 7/24 açık aylık fatura en fazla 75 lira geldi o da yazın.
    Gıda deseniz zaten pazar kuruluyor sebze meyve ihtiyaçlarını oradan karşılıyorlar. Hazır ürünler derseniz zaten bim ve dia kaliteli firmalara fason ürün yaptırarak ucuz ürün satıyorlar.
    Gidilip de migros gibi pahalı marketlerden alışveriş yapılırsa malesef gereksiz harcama yapılmış olunur bana göre. Bütçeye göre harcayınca çok rahat yeter bence.

Neden emeklileri tek sınıfa sokuyorsunuz anlamam,her emekli teknoloji özürlüsümü olacak,ben mesela 24 saat bilgisayar kullanıyorum benim emekli olduktan sonra ölmemmi lazım,film indirip izleme hakkım yokmu, yada akrabalarımla msn den görüşme hakkım yokmu,sizlerin bir çogu emekli ölü demektir gözü ile bakıyor sanırım,ben bilgisayardan film indiririm,eşim ayrı tv izler ben ayrı tv izlerim (ha tabii size göre emekliyiz ya herkes mal gibi aynı programı izlesin),evimde 2 klima var biri devamlı çalışıyor digeri misafir gelincede açlııyor (ama siz dersiniz emeklisiniz klima neyine),eşimle hiç degilse ayda bir dışarda dönerdemi yemeyim,senede bir günde olsun denizedemi gitmeyim (ama siz dersinizki geber zaten emeklisin denize gidipte buruşmuş şeklinle gözümü bozma)
    emekli demek ölmeyi haketmiş dinozormu demek adam 30 sene en az çalışmış sigortası adi patronu tarafından sigortası asgari ücretden ödenmiş ve 3 kuruş emekli maaşına mahkum edilmiş bu insanlar gebersinmi,
    b,r,de diyorki defol git ucuz bir şehre oldu abim,siz hiç türkiyede hastahane sorunundan haberini varmı izmire gaziantepten hasta geliyor,izmire manisadan acil hasta geliyor,heleki yaşlanmışsanız vede zaten izmir gibi iyi bir yerde oturuyorsanız neden saglık sorunlarınızda varsa kuş uçmaz kervan geçmez ölme şansınız yüksek olan yere gidesiniz(ama size göre zaten ölmüşüz)

• herkes kendi ekonomik durumuna , yada çevresine göre yapmış yorumunu haklı olarak tabi ayda 1.500 -2000 lira geliri olan biri 650 lira emekli maaşıyla zor geçinir. birde gerçek var, konu 650 lira gelirle iki kişi kira ödemezse nasıl geçinir diye açılmış,iyide tek kişi çalışan ve birde kira ödeyen bir aile'ye kira masrafını düştükten sonra 650 lira bile kalmıyorki mesela 900 lira aylık alsa ,500 lira kira ödese kalıyor 400 lira üstelik emeklide değil yeni evli bir çift,yada 2 çocuklu bir aile türkiye'nin gerçeği bu
  • neyi tartışıyoruz anlamadım. 500 lirayada belki 2 kişi geçinebilir ama 650 liraya kesinlikle insanca geçinmeye yetmez.
  • YETER: sadece yemek yesin tv izlesin. evden çıkmasın.

YETMEZ: ayda bir sinemaya gitsin, bir defa arkadaşlarıyla buluşsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: moscow34

dünyanın en pahalı başkentinde yaşıyorum ve buradaki emekli maaşı 150 dolar ama insanlar yetmişinde bile çalışıyor,bizim ülkemizde evi olup emekli maaşı ile geçinenler bence başka ülkelere bir baksınlar derim sonrada hallerine şükretsinler,evi olmayanlar için tabiki durum ayrı!

senin verdiğin örnek kötü örnek. "kötü örnek ; örnek değildir" diye bir laf vardır.
    3. dünya ülkesi, geri kalmış, işsizlik rakamları- dış borcun toplam hazine oranında daha fazla çıktığı, ülke insanlarının eğtimin seviyelerinin son derece düşük olduğu bir ülkeden bahsediyorsun.
  • Türkiye'de yaşıyorsun emeklilik yaşın +60. Tabiki işçi kesim için böyle. Şirket filan yönetimindeysen hergün emeklisin. Hadi primin doldu artık ödeme yapmıcan 4 5 sene yaşını bekle. Hele birde emekli olup kirada yaşıyorsan birde büyükşehirdeysen emeklilik paran cebinde 1 gün durur ertesi gün ödemelere. Evin sana ait diyelim büyükşehirde yaşıyorsan yine yetmez. Bugun bir markete girdiğinde 40 50tl vermeden çıkmıyorsun. Emekliliğini yaşamak için doğduğun şehire gidiceksin. Tabi Ankara, izmir değil Rize, Eskişehir filan. Buralarda kendine ait bir ev. Evinin yanınada küçük bir meyve sebze bahçesi yaparsan hayli hayli yeter o para. Hem bahçe ile uğraşır hem yiyecek ihtiyacın karşılanır. Evli ciftlerin ikiside emekli ise artık omur boyu yeter. Şimdi bizler bir elektronık alete 1.000tl uzerı bayılıyorken bır parfume 100 200tl bayılıyorken yetmez diyebiliriz ama gün gelicek yetinmeyide ogrenıcez illaki.

• quote:

Orijinalden alıntı: ttt01

650 lira neye yetio şakamı yapıyorsunuz :/ elektrk faturası sadece 80-90 geliyor yakında 100de 10da zamlancakmış

yuh ne 80-90'ı ???
    sizin evin her odasında cami avizesi felan mı var ?
    24 saat acık mı bırakıyorsunuz onları
  • quote:

Orijinalden alıntı: Roohans

Hayvanca yaşamaya yeterli gelebilir ama insanca yaşamaya kesinlikle yetmez.

Kusura bakmayın tabirim sert kaçmış olabilir.

Yok canım estagfirullah o senin dengesizligin........
    O maasla yasayan ne yani hayvan mı alla alla.....
    asgari ucretle, 3 kurus parayla gecinmek zorunda olanlar hayvan mı.
    Emin on ki senden benden daha insanca, onuruyla yasıyo o insanlar.....
    belki baska birsey anlatmak istedin ama dikkat et laflarına. Doğru cümleler kur!!!!!!
  • Tamam haklsınız birileri demiş emeklinin istediği yerde yaşamaya hakkı yokmu diye, ama insanlar kendi gelirine göre kendi yaşam standardını belirlemeli. İstediği yerde yaşamaya hakkı yokmu cümlesi dolaylı yoldan, istediği şekilde yaşama hakkı yokmu cümlesine de çıkar. Tamamda 650tl maaş ile ne tür bi yaşama hakkından bahsediyoruz? O zaman diyelimki emekli insanın gidipte 127 ekran lcv tv alma hakkı yokmu? Nasıl alacak? Nasıl bir mantık bu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: GuestMember

Türkiye'de yaşıyorsun emeklilik yaşın +60. Tabiki işçi kesim için böyle. Şirket filan yönetimindeysen hergün emeklisin. Hadi primin doldu artık ödeme yapmıcan 4 5 sene yaşını bekle. Hele birde emekli olup kirada yaşıyorsan birde büyükşehirdeysen emeklilik paran cebinde 1 gün durur ertesi gün ödemelere. Evin sana ait diyelim büyükşehirde yaşıyorsan yine yetmez. Bugun bir markete girdiğinde 40 50tl vermeden çıkmıyorsun. Emekliliğini yaşamak için doğduğun şehire gidiceksin. Tabi Ankara, izmir değil Rize, Eskişehir filan. Buralarda kendine ait bir ev. Evinin yanınada küçük bir meyve sebze bahçesi yaparsan hayli hayli yeter o para. Hem bahçe ile uğraşır hem yiyecek ihtiyacın karşılanır. Evli ciftlerin ikiside emekli ise artık omur boyu yeter. Şimdi bizler bir elektronık alete 1.000tl uzerı bayılıyorken bır parfume 100 200tl bayılıyorken yetmez diyebiliriz ama gün gelicek yetinmeyide ogrenıcez illaki.

şükürfillah..

• herkez kendi gelirine göre değerlendirmiş.çalışıyoken bile sahip olamadığı şeyleri emeklilik maaşına sığdırmaya çalışanlar var.bi insan 60 yaşına gelmişse cocukları artık büyümüş ve herbiri yollarını çizmiş olur.650 lira emekli maaşı alan biri çalışıyoken en fazla 1500 lira alır.1500 lirayı çocuklarını büyüterek yetiren adama emekli olduğunda 650 lira servet gibi gelir.ailenizin bi size yaptığı masrafı düşünün birde kendilerine yaptığı masrafı düşünün eminim arada çok fark olucaktır.
  • eşşek olursan sırtına binen cok olur . benimde sigortam asgari ücretten yatıyor benimde basıma bu gelcek , millet olarak hiçbişeye sesimiz cıkmıyorki , 650 lira ile sadece yasayabilrisin , yani, ölmezsin herhalde :)
    bu ülkede gencin değeri yok yaşlılın neden olsun , 1000 km daha batıda doğcakmısım
  • Açlık sınırı 870 lira ise yorum yapmanın mantığı yok.
  • 2 kişi , çocuk da yok.Bence yeter ama zar zor geçinir giderler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: IISONII

herkez kendi gelirine göre değerlendirmiş.çalışıyoken bile sahip olamadığı şeyleri emeklilik maaşına sığdırmaya çalışanlar var.bi insan 60 yaşına gelmişse cocukları artık büyümüş ve herbiri yollarını çizmiş olur.650 lira emekli maaşı alan biri çalışıyoken en fazla 1500 lira alır.1500 lirayı çocuklarını büyüterek yetiren adama emekli olduğunda 650 lira servet gibi gelir.ailenizin bi size yaptığı masrafı düşünün birde kendilerine yaptığı masrafı düşünün eminim arada çok fark olucaktır.

Annesi babası emekli olmayan yukarıda yazdığım şeyleri anlayamaz kusura bakma. 650 tl nereye servet ? Bekar halinle sana çok gelebilir ama aile geçindiriyorsan ayda 2000tl + gerekir. Bana kimse anlatmasın. Ben ne çektiğimi ailemin ne çektiğini çok iyi biliyorum. Emekliysen bu ülkede insan gibi yaşayamıyorsun...

• quote:

Orijinalden alıntı: 1881

Açlık sınırı 870 lira ise yorum yapmanın mantığı yok.

Kocaeliye göre yazıyorum Çıkın Bakalım bu Hesapdan....

En berbat ev 300 tl bulabilirseniz oda 650 - 300 = 350 TL
    Elektirik-Su-Telefon-Aygaz en iyi ihtimal ile 150 TL = 350- 150 = 200 TL
    Ekmek 0.8 Tk 3 Kişilik Aile 3 ekmek 2.4 tl yapar x 30 gün 72 tl = 200 - 70 = 130 TL

Temel ihtiyacları Çıktıktan sonra en Kötü şartlarda 130 tl paranız kalıyor afiyet olsun
  • Bir gercek var ki az gecinmeyi bilmek ve bilmemek meselesidir ama benim bir tanıdığım su anda gelen paraya çerez diyor.Adam hayatını kazandı mühendis idi ve cok fazla birikim yaptı ve o zamanlardan bu zamanı düşündüğü icin su anda istediği her seyi yapmaya devam ediyor ancak memurlar var ki bazıları birikim yapamadan emekli oluyorlar onlar düşünülmeli bence
  • Kısın kardeşim harcamalarınızdan
    Emekli oldunuz, çalışmıyorsunuz da üretime katkınız yok, devlet size mi bakacak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881 -- 19 Kasım 2009; 15:47:25 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.