Şimdi Ara

650 tl emekli maaşı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
2.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: 1881

Kısın kardeşim harcamalarınızdan
    Emekli oldunuz, çalışmıyorsunuz da üretime katkınız yok, devlet size mi bakacak?

Devlete katkımı yok şaka yapıyor olmalısın. Senin her ödediğin faturada devlete katkın var. Faturana kocaman yazıyorlar şu kadar vergidir diye bu katkı değilmidir. Senin 5 liralık bir telefon kullanımın var ama faturan 25 tl geliyor 20tl vergi bu devlete katkı değilmidir. Evet katkıdır. Sen çalıştığın süre devlete para yatırıyorsun sigortandan adam sana 60 yaşında emeklilik şartı koyuyor. Bizim milletimiz yaş sınırı neki taş çatlasa 70 yaşına kadar yaşanıyor bu sıkıntılar içinde. Devleti yöneten millet bir kere. Tabi bu durum şuan istisna gözüksede öyle.

• quote:

Orijinalden alıntı: ViTalyCL

quote:

Açlık sınırı 870 lira ise yorum yapmanın mantığı yok.

Kocaeliye göre yazıyorum Çıkın Bakalım bu Hesapdan....

En berbat ev 300 tl bulabilirseniz oda 650 - 300 = 350 TL
    Elektirik-Su-Telefon-Aygaz en iyi ihtimal ile 150 TL = 350- 150 = 200 TL
    Ekmek 0.8 Tk 3 Kişilik Aile 3 ekmek 2.4 tl yapar x 30 gün 72 tl = 200 - 70 = 130 TL

Temel ihtiyacları Çıktıktan sonra en Kötü şartlarda 130 tl paranız kalıyor afiyet olsun

Aileyi aç bıraktın arkadaşım kuru ekmekle doyar mı bir insan :)

• quote:

Orijinalden alıntı: GuestMember

quote:

Kısın kardeşim harcamalarınızdan
    Emekli oldunuz, çalışmıyorsunuz da üretime katkınız yok, devlet size mi bakacak?

Devlete katkımı yok şaka yapıyor olmalısın. Senin her ödediğin faturada devlete katkın var. Faturana kocaman yazıyorlar şu kadar vergidir diye bu katkı değilmidir. Senin 5 liralık bir telefon kullanımın var ama faturan 25 tl geliyor 20tl vergi bu devlete katkı değilmidir. Evet katkıdır. Sen çalıştığın süre devlete para yatırıyorsun sigortandan adam sana 60 yaşında emeklilik şartı koyuyor. Bizim milletimiz yaş sınırı neki taş çatlasa 70 yaşına kadar yaşanıyor bu sıkıntılar içinde. Devleti yöneten millet bir kere. Tabi bu durum şuan istisna gözüksede öyle.

Hocam tabii ki şaka yapıyorum. Bir nevi taşlama diyebiliriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: mib85us

quote:

Orijinalden alıntı: ttt01

650 lira neye yetio şakamı yapıyorsunuz :/ elektrk faturası sadece 80-90 geliyor yakında 100de 10da zamlancakmış

yuh ne 80-90'ı ???
    sizin evin her odasında cami avizesi felan mı var ?
    24 saat acık mı bırakıyorsunuz onları

yuh ne demek anlamadım,elektrik tüketimi memleketin ilerleme göstergesidir,ne kadar bilgisayar kullanıldıgı,sinema sistemlerinin ,plazmalarının kulanıldıgının göstergesidir,evinde klima var emektir çagı yakalamak demektir ama işte siz gibiler yuh diyor,bana en az 70 tl geliyor havalar iyice sogugunca 150-200 tl normalki bu,sokaga başka türlü attıgınız paraları götrmeyinde elektrik gözünüze görünsün,

siz asıl lüzumsuz yere içkiye para verenlere yuh deyin yada kumara,altılıya,isgaraya,şans oyunlarına 150-250 kaçıranlara yuh diyin

• quote:

Orijinalden alıntı: ttt01

Emekli'nin istediği yerde yaşamaya hakkı yok mudur ya bu nasıl bir mantıktır!!! Millet alışmış koyun gibi güdülmeye paran yoksa çık git orda yaşama ne güzel dünya sen onca sene çalış emek ver sonra rahat ercem derken bi bakasın sana orda yaşama git başka yerde yaşa diyenler çıkıyor

Tabikide hakkı var ama Birikim yapması lazım eger yapmamışsa ve emekli oldugundada sadece bi emekli maaşı varsa yaşayamaz bitirir o şehir onları
  • quote:

Orijinalden alıntı: boywonder

Emekli olmuşsun git Kiraların ucuz Gıdaların ucuz oldugu bır şehre git yerleş kimse sana demiyorki git istanbulda ankara da izmirde yaşa diye Biz Mersinde yaşıyoruz Etin kilosu 20 TL Domatesin 5 kilosu 1 tl (Yazın) Isınmak ıcınde yakıta gerek yok sadece bir örnek veriyorum...

İstanbulda yaşıyıpda param yetmiyor diyenleri kınıyorum paran yoksa çık git o şehirden

Aynen öyle... İstanbulda kira 750 lira aynı ev orta karadenizin en gelişmiş ilçesinde 200 lira. Emekli olarak İstanbulda yaşamak ek gelirde yoksa hele bide ev kiraysa imkaansız gibi birşey...

Bencede hesaplamayı abarttınız, oyaşta ki insanlar karı-koca elektrik harcamazlarki zaten bi televizyon izlerler, ışıktan rahatsız olur zaten coğu erken yatarlar, 7/24 pc kullanmazlar çokda sık banyo yapmazlar (malum sebepten) yiyecekleride bi tencere yemek yani giderleri düşündügünüzün cok altında.

Bahsi geçen insanlar emekli zaten bunu tekrar hatırlatıyorum. Emekliler insan değilmi de mantıksız bir soru...

• quote:

Orijinalden alıntı: Xreleave

Bahsi geçen insanlar emekli zaten bunu tekrar hatırlatıyorum. Emekliler insan değilmi de mantıksız bir soru...

O halde ''açlık sınırı'' kimleri kapsayarak hesaplanıyor?
  • Ev geçindirmeyen adama 650 lira fazla para gibi gelebilir ama
    ev geçindiren anlarki 650 lira sadece rutin giderlerdir

Birde ev demek sadece elektrik su değil

ısınma - barınma - sağlık - ulaşım - yiyecek - giyim - temizlik ve diğer giderlerden oluşur

Yukarıdaki notlara bakınca not yazan
    arkadaşların daha babalarından harçlık aldıkları belli oluyor

evin giderleri arasında

ne ısınmayı saymışlar ( 2 ton kömür 1200 lira + 800 kilo odun 400 lira Doğalgaz dersen 5 ayda ortalama 1300 - 1400 lira )
    ne ilaçları saymışlar ( Sağlıklı olan emekli insanların kişi başı aylık ortalama sağlık giderleri 100 - 200 lira arasında değişir )
    ne ulaşımı saymışlar ( ortalama aylık 200 lira ulaşım gideri olur bunda otobüs - taksi-dolmuş - şehirler arası otobüs vs giderleri vardır )
    ne iletişimi saymışlar ( aylık ortalama iletişim ücreti 60 lira civarindadir bunda cep tel kontoru + sabit tel ücreti vardır )
    ne giyimi saymışlar (burada da kışlık palto + elbise + yazlık elbise + içi çamaşırı + yatak + yorgan + nevresim + çarşaf )
    ne temizliği saymışlar ( aylık ortalama 100- 200 lira )

ben size şunu söyleyim Anadoluda orta büyüklükte bir şehirde yaşıyorum 2 kişiyiz
    ortalama aylık giderim 2200 - 2500 lira arası

ki türkiyede şu anda Açlık sınırı 850 lira yoksulluk sınırı da 2400 lira civarinda...

nihayetinde söylemek istediğim

içinde herşeyi olan (salçası, bulguru , pirinci , tuzu biberi vs ) dayalı döşeli bir ev 650 lira ile 1 ay geçindirilir
    ama aynı ev 650 lira ile 1 yıl geçindirilemez

geçindirebileni de tebrik etmek lazım .

• Peterde 600 liraya çalışıyor. Mesaiilerle 800 kadar çıkıyor. Eğer babam zamanında akıllılık yapıp ev edinmeseydi Bursa gibi bir yerde yaşayamazdık. 2 ev var kirada onların gelirleri ile yaşıyoruz. 600+300+300 = 1200

Ayrıca elektrik faturası çok abartılıyor emekli birine 100 lira gelmesi imkansız bize bile ayda 30 lira geliyor 7/24 PC açık Televizyon açık kapı önündeki lamba bütün gün açık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEMtin -- 20 Kasım 2009; 15:09:58 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.