Şimdi Ara

650va ups e 3 bilgisayar ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 650 VA lık bir UPS i 3 bilgsyara bağlamayıp bu bilgsyrları max 30 saniye desteylekebilir miyim? (jeneratör devreye girene kadar)
    Destekleyemezsem öneriniz nedir?

• bilgisayarların psu larını yazmamıssin ama ornegin 350w sayarsak herbirini , kabaca bir hesapla en az 1837va lik bir ups gerekir ki elektrikler gittigi ilk an bilgisayarlarin yukunu kaldirabilsin piyasada 1837 olmadigi icin mecburen 2000va lık bi ups gerekir diye dusunuyorum...tabi ki her birinin psu su 350w olursa

tabi line-interactive ups alcaksiniz buyuk bi ihtimalle , ucuz bi marka alirsaniz uzerinde yazan ve sagladigi vaat edilen guc degerlerinin şişirme oldugunu ve tepki süresinin de bi hayli önemli oldugunu dikkate almanız gerekiyor...örnegin bendeki powercom war-1000ap ups vaat ettigi 500W max degerine ragmen 290W lık bir projektörün ilk kalkınma yükünü görünce kendini toptan kapatmak gibi ilginç bir koruma yöntemi seçti
  • tmm ozmn 350 - 400 wattlık 2 pc için benim 1000va lık bir UPS e ihtiyacım var demek oluyor... (?)
    (sen 2000 diynce 3. bilgisayrdan vazgeçtim )
  • Baska bir forumda W a gore VA hesabini anlattilar , istersen orda yazdiklari hesaba gore 400W lik 2pc nin ups gereksinimini kabaca gostereyim ki 2 islemlik basit bi olay...

Pn= 1.4*(2*400)=1120watt ( kalkınma anında çekeceğimiz güç)

S=p/cosQ dan ; 1120/0,8=1400 VA yapacaktir

Yani sadece 2pc(400W lik) yi besleyebilmek icin 1500VA lik bi ups alman gerekiyor bu hesaba gore...Tabi onceki mesajimda da dedigim gibi ucuz olan ups ler vaat ettikleri guc degerlerine ve kaliteye yaklasamiyor bile secimini yaparken buna da dikkat etmeni oneririm.

Bi kez daha belirteyim bu hesap kabaca bi tahmin , bana anlatilanlari burda yazdim sadece...Konuya hakim arkadaslar da goruslerini belirtirlerse az cok bi fikir edinirsin
  • Ben o az çok fikrimi fazlasıyla edindim teşekkür ederim!
    önere bileceğim 2-3 marka var mı peki ?
  • Dostum tavsiye edebilecegim cok fazla marka yok zira sadece POWERCOM kullandim diger markalar hakkinda bisey dersem yanlis olabilir yada uzak dur diyecegim bi marka gercekten berbat olsa bile birileri cikar "ben kullaniyorum hicbir problem yok" diyebilir senin kafan karisir bu sefer de

Ama sunu soyleyebilirim hemen hemen tum forumlarda APC markasini tek geciyorlar...fiyati elbet diger ucuz ups lere gore farkli olabilir ama en azindan aldiktan sonra elindekinden kurtulup yeni bir ups alma derdine dusmezsin benim gibi
  • ozmn sıra geldi araştırmaya
    Tekrar teşekkürler =)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.