Şimdi Ara

654 TL(kargo dahil) Crucial Ballistix 16GB(2x8GB) 3000MHZ CL15 DDR4 RAM (Micron E-die) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.146
Cevap
39
Favori
95.742
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Budur Arkadaşlar, Biraz daha gideri var.

654 TL(kargo dahil) Crucial Ballistix 16GB(2x8GB) 3000MHZ CL15 DDR4 RAM (Micron E-die)
  • bu hız aşırtmalı kullanımın belleklere bir zararı olabilir mi? uzun süredir sıkıntısız kullanmaktaydım fakat 1 gündür bazen donmalar yaşıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: S,W,A,T

bu hız aşırtmalı kullanımın belleklere bir zararı olabilir mi? uzun süredir sıkıntısız kullanmaktaydım fakat 1 gündür bazen donmalar yaşıyorum
    Zararı olmaz, en fazla mavi ekran hatası verir.
    Donmalar bir çok sebepten olabilir, ramlerden olduğunu sanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CoOLMuSTi

Budur Arkadaşlar, Biraz daha gideri var.

teşekkür ederim hocam bende aynı beyaz sport lt modülü 3200 cl14 de kullanıyorum sizin benchmark ile karşılaştırdığımda yazma değerinin sizinkinin iki katı olduğunu gördüm.
    yüksek frekansta sizinkinin daha yüksek olmasını beklerdim neden acaba?
    654 TL(kargo dahil) Crucial Ballistix 16GB(2x8GB) 3000MHZ CL15 DDR4 RAM (Micron E-die)

• quote:

Orijinalden alıntı: S,W,A,T

teşekkür ederim hocam bende aynı beyaz sport lt modülü 3200 cl14 de kullanıyorum sizin benchmark ile karşılaştırdığımda yazma değerinin sizinkinin iki katı olduğunu gördüm.
    yüksek frekansta sizinkinin daha yüksek olmasını beklerdim neden acaba?

Alıntıları Göster
    ramlerinizi uzun vadeli testlerden geçirmelisiniz yoksa düzgün de calısabilir rastgele hata da verebilir

hci memtest,
    1usmus v3 gibi testlerle stabiliteyi tesis etmelisiniz

ryzen 3000 serisine özel bir durum o, mimari yapısıyla ilgili bir sebepten ötürü öyle oluyor ama performansa çok bir etkisi yok

• elimdeki tuf ramleri iade edip bu ramlerden alacamda hemen her yerde bitmez dimi.birde n11den kuponla alınabilirmi acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: Timeguard

Bu mesaj silindi.
    tüh azmış ya.aslında elimdeki ramleri iyi fiyata aldımda güvenemiyorum ki
  • Benden de son, net stabil ayar gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Woody WP -- 16 Haziran 2020; 22:43:58 >

• 3600mhz c16
    su an stabil.
    11/11 indirimlerinde tanesi 200tl ye alınmıştı.

• Bende apacer panther gold 3000 mhz cl16 8x2 16gb ramler var overclock performansı resimde.

Paylaşılan değerlere bakıyorum, memory write değerleri benim paylaştığım foto da ki değerlerin yarısı nedeni nedir merak ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar.K -- 16 Haziran 2020; 22:9:16 >
  • Woody WP W kullanıcısına yanıt
    Dram calculatör den değerleri paylaşabilirmisiniz birde voltajları.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 3533 14 14 18 32 olarak 1.41v da stabil gibi duruyor 3600 de hata verdi bu hızda biraz daha stabilite test edip voltaj düşürmeye çalışacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CorleoneXT -- 16 Haziran 2020; 22:31:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ryzen master ile yapabilir miyim bu dram calculator de ki sonuçları ? çok hakim değilim sadece docp profili seçip 3000 mhz den 3400 e çektim 1.4v yapıyorum 3466 bile olmuyor resetliyor sistem eksik yaptığım bir şeyler var sanırım soc voltajını tam çözemedim gigabyte b450 s2h anakart var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serdar.K

Bende apacer panther gold 3000 mhz cl16 8x2 16gb ramler var overclock performansı resimde.

Paylaşılan değerlere bakıyorum, memory write değerleri benim paylaştığım foto da ki değerlerin yarısı nedeni nedir merak ettim.
    3000 serisi işlemcilere özel bir durum, write speed zaten oyun performansına çok etkileyen bir faktör değil, bellek kontrolcüsüyle ilgili bir durum olmuş ve write hızları yarı hızda çalışabiliyor

ryzen master ile yapmanızı önermem, sistemi brick etme ihtimaliniz var

bios'ta soc voltajı girmek için

peripherals/chipset > amd cbs > soc overclock vid = 50 girmelisiniz

(1.05v soc için)

• MALİ MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    Aynı mesajı editleyerek ekledim. Kutu içinde ve ok ile işaretli olan kısımlar biosta girili.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MALİ MÜŞAVİR

ilk denememde 3600 mhz 1.38v Cl16
    Acaba 1 çift dahamı alsam ileriye dönük.

Bu soruyu harlamak için ben de ilave bir boyut katarak tekrar sormak istiyorum. DDR5 çok yakın deniyor. Bu RAM setinden 2 set alıp 32GB yapmak ne kadar uzun vadeli olur?

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.