Şimdi Ara

65PUS7304 mü Sony KD-65XG7096 mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dostlar iki seçenek arasında kaldım alacağım tv kesinlikle en az 65'' olmalı bütçem de 6500₺ 200-300₺ aşağı yukarı çıkabilirim bu baktığım iki modelden farklı bir model tavsiye edecekseniz.

Bu iki televizyonunda birbirlerinden farklı yanlarını ve dezavantajlarını avantajlarını söylerseniz çok memnun olacağım

Sony

PHILIPS

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tync2006 -- 17 Nisan 2020; 19:43:0 >

• Sony XG70 serisinin sadece adı SONY. Ne chip var, ne görüntü iyileştirmesi var, ne adam gibi renk gamutu var. Kupkuru bir Sony TV sahibi olmuş oluyorsunuz. Sony alacaksanız En az 8596 serine bakmalısınız.

Philips 65PUS7304/62 Türkiye üretimi. Özellikle "/62" yerine "/12" tercih edebilirseniz daha iyi olur sanıyorum.

Ben 30 Nisan günü 6749TL'ye Philips 65PUS8204 satın aldım. Henüz gelmedi.

Bu arada başlık 17 Nisan'da açılmış, ne aldınız acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: LGatakan

Sony XG70 serisinin sadece adı SONY. Ne chip var, ne görüntü iyileştirmesi var, ne adam gibi renk gamutu var. Kupkuru bir Sony TV sahibi olmuş oluyorsunuz. Sony alacaksanız En az 8596 serine bakmalısınız.

Philips 65PUS7304/62 Türkiye üretimi. Özellikle "/62" yerine "/12" tercih edebilirseniz daha iyi olur sanıyorum.

Ben 30 Nisan günü 6749TL'ye Philips 65PUS8204 satın aldım. Henüz gelmedi.

Bu arada başlık 17 Nisan'da açılmış, ne aldınız acaba?
    Hocam merhabalar Sony 65 XG7096 aldım elime ulaştı görüntü iyileştirme özelliğinin ve herhangi bir chipin olmadığından bahsetmişsiniz ancak aletin üstünde görüntü iyileştirme teknolojisi ibareleri yer alıyor(4K X-Reality™ PRO) (Sony X1 Ultimate Chip)

Ne yazık ki sizler kadar bilgim yok bundan önceki televizyonum Philips Flat TV HD Ready bir cihazdı ondan buna geçince çok büyük fark oldu benim için.

Birçok 4K film dizi izledim Netflix'ten görüntüde herhangi bir gecikme çamurlaşma gözlemlemedim bu ayardaki bir çok Tv de şikayet konusu olan ışık sızmasıydı karanlık yerlerin beyaz ışık vermesiydi ölü pikseldi bu sorunların hiçbirini yaşamadım görüntüde siyah yerler gerçekten çok güzel siyah alet kapalıymış gibi sanki.

Philips ile bunun arasında çok kararsız kalmıştım özellikle ambilight olayı beni çok cezbediyordu fakat cihaz ile ilgili yorumları şikayetleri okuyunca gerçekten gözüm korktu ve elemek zorunda kaldım.

Aletin kendi içinde bulunan uydusunda kanal geçiş hızı gerçekten çok iyi bunu yeni tvlerin bir çoğunda test etme şansım olmuştu arkadaşlarımda samsung lg qled tvler mevcut gerçekten kanal geçiş hızları keyif kaçırıcıydı ama bütün cihazlarda durumun aşağı yukarı böyle olduğunu düşünüyordum bu cihazda ise 1,5 saniyeden biraz az hızda kanal geçişi yapıyorum bonus oldu benim için.

Cihazın tarayacısında önbellek çerezlerin temizleme seçeneğini buldum sanırsam bu konudan da çok muzdarip arkadaş var ayrıca tarayıcı ile ilgili girebildiğim her film sitesine girip izleyebiliyorum şimdiye kadar açmadığı bir site olmadı.

Onun haricinde yine arkadaşlarımdan gözlemlediğim tvlerin geç açılıp kapanması beni şaşırtmıştı 10-11 liralık cihazların açılma süresi 1,5 dakikayı buluyordu bu tvde anında açıp kapatıyorum herhangi bir bekleme yüklenme ekranı yok.

Cihazı 5.999 TL ye Vatan dan aldım 11 günde elime ulaştı.

Gözlemlerim bu kadar şimdilik dediğim gibi TV konusu hakkında bilgim yok denilecek kadar az kendimce iyi taraflarını belirtmek istedim herhangi bir kişinin sorusu kafasına takılan bir konu varsa cihazla ilgili seve seve yardımcı olmaya çalışırım elimden geldiğince. Saygılar dilerim herkese..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tync2006 -- 4 Mayıs 2020; 3:8:52 >

• tync2006 T kullanıcısına yanıt
    Hocam hayırlı olsun. Güle güle kullanın.

Memnunsanız bana laf düşmez. Hayırlı günlerde kullanın inşallah :)

* Dediğiniz X-Motion Chip'i hızlı sahnelerde görüntülerin bozulmasını engelleyen bir chip. Maalesef Upscaling yapmıyor. Mesela Tele1 izlerken görüntüyü iyileştirmiyor.

* Yeni nesilde insanlar decoder kullanmıyorlar ama ben TV'mde decoder kullanıyorum. D-Smart kutum var.

* Bende Sony 55XE9005 var. Mesela internettten film izlerken 40. dakikada duruyor birden. Büyük bir ihtimalle önbellek şişiyor.

* Evet, maalesef philips ürünlerinde mide bulandıran yorumlar var. Bunları ben de düşündüm ama Ambilight'ı denemek istiyorum açıkçası. Ürün geldiği zaman 1 saat Servisle beraber her türlü testi yapmayı planlıyorum. Dilerseniz siz de yapın, link atayım.

https://www.eizo.be/monitor-test/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LGatakan -- 4 Mayıs 2020; 4:41:51 >

• tync2006 T kullanıcısına yanıt
    Gayet güzel cihaz her türlü teknolojiye de sahip, ışık sızması vs. sorunu yoksa üst seviye modellerden gözle fark edilebilir
    fazla bir farkı da yok.
  • LGatakan kullanıcısına yanıt
    Hocam dediklerinizi gerçekten bilmiyordum aydınlattığınız için çok teşekkür ederim pek fazla araştırma fırsatım olmadığından bu bilgileri edinememiştim hayırlı buymuş anlaşılan iyi dilekleriniz ayrıca teşekkür ederim inşallah sizinde ürününüz bir an önce gelir sağ Salim ve kazasız belasız kullanmak nasip olur teknoloji işi şans işi siz bilgili olup önlem aldıktan sonra servisi yollamayıp bu monitör testini yaptığınızda eğer bir sıkıntı varsa şayet direk geri yollarsınız hocam eğer sonrasında bir sıkıntı olursada direk servise falan bulaşmadan 15 gün iade hakkından yararlanıp iade edin ama ben yine de sanmıyorum sıkıntı olacağını çünkü her ne kadar kötü yorum olsada iyi yorumlarda bir hayli fazla ayrıca ürün çok satılıyor belkide biz yanılmışızdır bu kadar sorun olması normaldir bu kadar satışa dediğiniz testide en kısa zamanda yapıp sonuçları paylaşacağım
  • zortak Z kullanıcısına yanıt
    Hocam bende aynı şekilde düşündüm elbette üst seviye modellerinde kendine has fiyatını hakeden özellikleri vardır ama ben memnunum şimdilik sizede teşekkür ederim yorumunuz için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tync2006 -- 5 Mayıs 2020; 4:55:22 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba
    Cihazı 5.999 TL ye Vatan dan aldım Demişsiniz satış fiyatı mı buydu yoksa ek indirim mi yaptı vatan
    Bende aynı tv den almak istiyorum, linux olması sıkıntı oluyor mu acaba.
    Bilgi verirseniz sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tkbm

Merhaba
    Cihazı 5.999 TL ye Vatan dan aldım Demişsiniz satış fiyatı mı buydu yoksa ek indirim mi yaptı vatan
    Bende aynı tv den almak istiyorum, linux olması sıkıntı oluyor mu acaba.
    Bilgi verirseniz sevinirim.
    Merhaba hocam ben bu tv ile Philips arasında kalmıştım gece fiyatı düştü sabaha doğru sipariş verdim bende internetten 5.999 liraya düşmüştü fiyatı şuan 7.100 lira olması lazım. Şuana dek hiçbir sıkıntı yaşamadım memnunum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.