Şimdi Ara

6630 ışık sensörü sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • tesadüfen elde ettiğim 1 adet 6630 telefonum var. sorunum tuş takımı ışıklarıyla alakalı. telefon açılırken ve kapanırken yanan tuş takım ışıkları, normal kullanımda aktif olmuyor. düşünerek elde ettiğim sonuç şöyle; telefonun sağ üst köşesinde bulunan fotosel bozuk olduğundan, tuş takımına iletilen enerjiyi kesiyor. eğer tuş takımı ışıkları bozuk olsa idi, açılış kapanışta da, problem yapacaktı.

telefonun ayarlarından ışık sensörü'ne ulaşamadım. menüde böyle bir şey yok. bunu iptal etmenin yolunu bilen var mı? servisin abartı bir fiyata yapacağını tahmin ediyorum. tek yapmam gereken sensörü kapatmak aslında.

• Tuş takımları hep yanık mı kalıyor onu anlatmaya çalışıyorsunuz, yoksa ışıklar hiç mi yanmıyor. sensörü iptal edecek bir ayar yok. Ancak telefonun iç aksamına müdahele ederek yapılabilir. buda riskli bir girişim olur.
  • hep sönük. bazen gidip gidip geliyor. onun haricinde hep sönük. eğer bi temazsızlık olsa, kablolarda deformasyon olsa, kapatıp açarken de aynı şeyler olur. kapatıp açarken sorun olmuyor. normal yanıyor ışık.
  • O sensörün amacı o zaten ortamda ışık olduğunda sensör pilden tasarruf etmek için tuş takımının ışıklarını söndürürü. ışık olmadığında yani karanlık ortamlarda ise ışıkları açar. yani bir problem yok telefonunda normal birşey.
  • hocam elimle kapıyorum sensörü. kasası yok telefonun. çıplak halde. sensörü kağıtla kapıyorum- elimle kapıyorum. karanlığa gidiyorum. yinede yanmıyor. temassızlık hissi veriyor. çok hızlı bi şekilde düzensiz olarak yanıp sönüyor. o da bazen. bozuk yani anlayacağın :) yapcak bişey yok o zaman. illa servise gidicez.
  • Işık sensörünün arızalı olma ihtimali var ama belli mi olur belki de yazılımdan kaynaklanan bir sorun vardır. İmkanınız varsa hard format atmayı deneyebilirsiniz. Bakarsınız çözüm olur; servise gitmekten kurtulursunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: quentin*

hocam elimle kapıyorum sensörü. kasası yok telefonun. çıplak halde. sensörü kağıtla kapıyorum- elimle kapıyorum. karanlığa gidiyorum. yinede yanmıyor. temassızlık hissi veriyor. çok hızlı bi şekilde düzensiz olarak yanıp sönüyor. o da bazen. bozuk yani anlayacağın :) yapcak bişey yok o zaman. illa servise gidicez.

Dediğiniz gibiyse bir servise götürmeniz en mantıklısı olacaktır. sorunun yazılımla ilgili olduğunu sanmasam da. hard formatı bir deneyin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.