Şimdi Ara

N82 Pil Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İkinci el bir N82 cihaz aldım.. Kutusu garantisi faturası vs herşeyi var.. Fakat cihazda şöyle bir problem baş göstermekte;

Cihazın kendi pili 1 günden daha az gidiyor, dolayısıyla yeni bir batarya alayım dedim.. Gidip orjinal bir BP-6MT pil satın aldım.. Cihaza taktığım cihaz açılmadı, eve gidip bir de şarj edip deneyeyim dedim.. Evde şarja taktım fakat sadece ekran ışığı ve tuş takımı ışığı yandı ve cihaz öyle kaldı.. Bir süre bekledikten sonra cihazı şarjdan çıkarttım ve yine açmayı denedim.. Cihaz açıldı ve şarja bıraktım.. Ertesi gün cihazı şarjdan almak için baktığımda yine sadece ekran ışığının ve tuş takımı ışığının yandığını gördüm.. Sonra eski kendi pilini taktım ve cihaz yine normal çalışmaya başladı.. Sizce bunun sebebi nedir? Satın aldığım pil arızalıdır belki diye değişim yaptım fakat ondada aynı problem oldu.. Cihaz kaynaklı bir sorun gibi gözüküyor ama kendi piliyle çalışıp farklı bir pil taktığımda çalışmaması saçma geldi.. Bilen eden varsa bi fikir verebilir mi?

• 1)-N82'yi araştırmadan akdığınız belli çünkü araştırsaydınız pilinin bir günü görmediğini bilirdiniz.
    2)-Yeni aldığınız pili ne kadara aldınız 100 TL'nin aşağısında bir fiyata aldıysanız pil çakmadır.
  • 1) yani üzerindeki kendi pilinin 1 gün bile görmemesi normal?

2) Evet 100 TL'nin altındaydı ama orjinal dediler =S hadi orjinal olmasın diyelim, aldığım yerden 2 kez değiştirdim pilde bir problem vardır belki diye, ama ona rağmen pil açılmıyor.. Acaba cihazdan kaynaklı problem mi o yüzden anlayamadım =(
  • Kendi bataryasında çalışıp diğer bataryada çalışmıyorsa o batarya sahtedir. Sadece ekran yanıyorsa ve öyle kalıyorsa sanıyorum bataryanın voltajı düşük. Bu yüzden telefon çalışmıyor. 3.7V'den düşük olup olmadığını kontrol ettirin. Telefonunuz ile ilgili bir sorun yok. Sorun bataryada.
  • hmm.. hocam teşekkür ederim bende ölçü aleti olcaktı bir bakayım voltajına;

fakat 2 kere değiştirdim aldığım pili, 2 side sorunlu olma ihtimali nedir bilmiyorum ama umarım telefonluk bir şey değildir dediğiniz üzere.. bir ölçeyim pili bakalım nedir durum..
  • N82 süper bir model ama, aldığın cihazın pili ömrünü doldurmuş olmalı çünkü N82 yeni bir model değil. Satın aldığın piller orj değil ise onlar da sorun çıkarabilir, ki zaten yazmışsın eski pilleri takınca cihaz çalışıyor diye.
    N82'nin pili 1050 mah, normal kullanım ile rahat rahat 2 gün gider/gidiyordu...(kullandığım için bunu rahatlıkla söyleyebilirim)
  • evet omrunu doldurmus.. Umarim sadece pille alakali bi durumdur.. Cunku garanti denen belayla ugrasmak istemiorum, cihazi da cok sevdim.. Garip olan aldigim 2 pilde de ayni sorunu yasamis olmam..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İphone 5s pil sorunu
    9 yıl önce açıldı
    IPhone 6s batarya sorunu
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sugar_klavyeci

Kendi bataryasında çalışıp diğer bataryada çalışmıyorsa o batarya sahtedir. Sadece ekran yanıyorsa ve öyle kalıyorsa sanıyorum bataryanın voltajı düşük. Bu yüzden telefon çalışmıyor. 3.7V'den düşük olup olmadığını kontrol ettirin. Telefonunuz ile ilgili bir sorun yok. Sorun bataryada.

N82 daha önce kullanmadığım için bataryasının 1 günü zor gördüğünü duymuştum yanlış mıyım?
  • N82 2 kez kullandım. Birincisini ilk çıktığında almıştım. Daha sonra bu sene başında bir kez daha aldım. İki cihazda da şarj sıkıntısı yaşamadım, dediğim gibi normal kullanım ile 2 gün gidiyordu/gitmesi lazım...
  • N82 batarya normal kullanımda 2-3 gün kullanıyorum en az 30 dk görüşme oluyor arkadaşlar ama sürekli düzenli şarz ediyorum yarım tak çıkar yapmıyorum ortalama orj şarz cihazı ile 1.5 saatte tam şarz oluyor bende Gps Wifi Kamera kurcalarsam ozaman 1 gün gidiyor.....
  • arkadaşlar pili kendim şokladım, açıldı şu an.. demekki voltajı düşükmüş gerçekten.. şarja koydum bakalım ne olacak durumu..
  • quote:

Orijinalden alıntı: safa_oyuncu

quote:

Kendi bataryasında çalışıp diğer bataryada çalışmıyorsa o batarya sahtedir. Sadece ekran yanıyorsa ve öyle kalıyorsa sanıyorum bataryanın voltajı düşük. Bu yüzden telefon çalışmıyor. 3.7V'den düşük olup olmadığını kontrol ettirin. Telefonunuz ile ilgili bir sorun yok. Sorun bataryada.

N82 daha önce kullanmadığım için bataryasının 1 günü zor gördüğünü duymuştum yanlış mıyım?

Evet haklısın. Ama bu kullanıma göre de değişebiliyor. Iyi hatırlıyorum 8 saate kalmadan batarya zayıf uyarısı almıştım.

Bu arada tahmin ettiğim gibi voltajı düşük çıkmış.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: safa_oyuncu

quote:

Evet haklısın. Ama bu kullanıma göre de değişebiliyor. Iyi hatırlıyorum 8 saate kalmadan batarya zayıf uyarısı almıştım.

• sonuc: telefon sarj oldu full olarak.. Daha sonra cihazi sarjdan cikardiktan 20 dk sonra cihaz yine kapandi.. Ama sorun pilden kesinlikle..
  • Orijinal pilden sonrakiler, isterse garanti belgesiyle gelsinler, eski tadı vermiyorlar.

Nokia'nın energy profiler yazılımı var. Ovi Store'dan temin edebilirsiniz. Ücretsiz. Yazılımın genel amacı hangi uygulamanın enerji tüketimine etkisini ölçmek. Nokia kaynaklı bir yazılım olduğu için uyumsuzluk söz konusu değil. Cihaz pilden çekilen enerjiyi ölçüyor. Dolayısıyla telefona verilip de görülemeyen bir sarfiyat olamıyor.

Bendeki orijinal pil 2009 sonunda garantinin son günlerinde kart okuyucu arızası nedeniyle servise gittikten sonra bir daha canlanmadı. Eskiden bir günlük gezi boyunca yüzlerce foto ve video çekimleri yaptığım halde servisten sonra iki üç fotoğraftan sonra telefon kapanmaya başladı. Keşke servise göndermeden önce bataryanın fotosunu alsaymışım. Pil değişmiş gibi geliyor, ama ispatlayamam maalesef.

Yeni pil aldım. Hepsiburada.com'dan ve garantili. Birkaç şarjdan sonra dahi aradığım randımanı alamadım. Energy Profiler ile ölçüm yaptım. 1050 mAh olması gereken BP6-MT pilin kapasitesini orijinal bataryada 180, yeni aldığımda 260 olarak ölçtü. Dikkat edin, telefonun harcaması veya spesifik bir uygulamanın çekimi değil, pilden telefona verilen enerji. Bu arada, pilin voltajı tam şarjda 4.1 civarında ve kullanımla 3,2 Voltu gördüğü anda telefon kapanıyor.

Nokia Türkiye servisini aradım. Her iki pilin de üzerindeki kodları sorgulattım. Orijinal çıktılar. Ancak Nokia orijinal ürün sorgulama web sayfasında sorgulama yaptıramadım. Ürün kodları bendekinden farklıydı.

Ekran görüntülerini aldım ve hb'ya gönderdim. Garanti belgeleri ve fatura da içindeydi. Yenisini gönderdiler. Onu da bir hafta kullandıktan sonra tekrar ölçtüm: 360 mAh. Bu arada hemen her gün kontrol ettim ve ya telefon kapanınca, ya tek çizgide batarya düşük uyarısı çıkınca, orijinal şarj aletiyle şarj ettim.

Bir süre daha böyle kullandıktan sonra hb'ya durumu ilettim. Ücretsiz değişim için zamanım geçtiğinden teknik değerlendirme yaptıklarını ve bana durumu döneceklerini söylediler. Bekliyorum. Devamlı değişmek istemediğimi söylediğim için her halde bu defa bekletiyorlar. Telefonun garantisi bittiği halde bataryanın garantisi olan 6 ay dolmadan çözüm bulunmasını umut ediyorum.

Ama sanırım N81 olsun N82 olsun üretimi duran cihazlar olduğu için herhalde batarya sorununu da aşamayacağız ve ben telefonumu yenileyeceğim.

Yazık! 2004 model SE K700i olsun, 2003 model SE T300i olsun batarya performanslarından hala bir şey kaybetmediler. Ama 2008 Mart Nokia N82 çözemedi.

.oO°Oo.

• hımm bndekı telefon ( n82) da her gece sarjda :D sorun yok :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mesudum
    ...

Bir süre daha böyle kullandıktan sonra hb'ya durumu ilettim. Ücretsiz değişim için zamanım geçtiğinden teknik değerlendirme yaptıklarını ve bana durumu döneceklerini söylediler. Bekliyorum. Devamlı değişmek istemediğimi söylediğim için her halde bu defa bekletiyorlar. Telefonun garantisi bittiği halde bataryanın garantisi olan 6 ay dolmadan çözüm bulunmasını umut ediyorum.

...

.oO°Oo.

Cevap geldi. Batayayı Teleservice-KVK-Genpa seçeneklerinden birine iletmemi istediler. Ben de onlarla yaıştım.

Yine bekliyorum

.oO°Oo.

• Servisle uğraşmadım.

Hızlıaldan sipariş verdim. Başka yerlerde 40 kusür lirayken buradan 26 liraya aldım. Sonunda çözüldü. Acaba ir daha mı alsam, yoksa pil bitince telefonu mu değiştirsem :)

İlk şarj 3 gün gitti. Batarya bir kaç şarj sonrası açılınca Energy Profiler ile ölçüm yaparım.

.oO°Oo.
  • ben de hızlıal dan almıştım n95 için... ilk zamanlarda oldukça iyiydi 3-4 günü çıkarıyordu.. ama malesef bu performansı 6 ay kadar sürdü... hevesini kırmak gibi olmasın ama orj. yerini tutmuyor malesef hiç bir şekilde...
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoomBringér

ben de hızlıal dan almıştım n95 için... ilk zamanlarda oldukça iyiydi 3-4 günü çıkarıyordu.. ama malesef bu performansı 6 ay kadar sürdü... hevesini kırmak gibi olmasın ama orj. yerini tutmuyor malesef hiç bir şekilde...

Zaten orijinal olmadığı sadece üzerindeki baskı kalitesine bakarak bile anlaşılabilir. Fiyat zaten bambaşka bir durum. Ancak orijinalin çok iyi kopyası olarak satılan ve daha pahalı bataryalar bile bana her gün şarj cihazının taşıma alışkanlığı kazandırmışken, ve miadı artık dolmuş bir N82 için 6 ay gibi bir süre daha kazandırması bence çok olumlu.

6 ay gitsin, yaza yeni açılımlar düşünülebilir. Zamanında oldukça yeterli gelen ekran artık yeni uygulama bulmada sorun yaşatıyor. Bir wap sayfasını dahi okurken, bir gazeteye göz atarken, çektiğim bir videoyu izlerken... hem performans, hem boyut, hem tuş takımının karakteristik eksiklikleri artık zamana uymayı gerektiriyor.

Henüz ölmemiş bir telefonu atmayı gereksiz bulsam da şartlar öyle getiriyor maalesef.

.oO°Oo.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.