Şimdi Ara

67 Ales puanıyla İTÜ Elektronik Haberleşme Mühendisliği Kazanmak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

• Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmuş kişiler konu açıyor, bir tane link atmışsın orda üstünde yazan şey teknik öğretmenler için mühendislik tamamlama sınavı. 2 yıllık falan değil o bölüm geneli 5 yıllık zaten istesen de olamazsın teknik öğretmen çünkü o bölümlerin geneli mühendislikten daha yüksek kredili eşdeğer ve üzeri olduğu için mühendisliğe geçirildi. Çoğu mezun zaten teknik öğretmen olarak çalışıyor 7-10 bin TL teknik öğretmen maaşı alıyorlar. Bu kişilerin bölümü kapatılıp mühendisliğe dönüşünce mühendisliğe geçme hakkı verildi, onun içinde birkaç kez göstermelik mühendislik tamamlama sınavı sonrasında ALES ile neredeyse isteyeni 5-6 fark dersi ile mühendis yapıyorlar. Zaten bu kişilerin buna ihtiyacı yok. Nedenine gelince bu ülkede mühendis olarak imza yetkisini kullanan neredeyse yok. Bende teknik öğretmenim biz o sınava veya mühendisliğe tamah edip girmedik yani zaten çalıştığımız sektörlerde genelde idari pozisyonda ve tecrübeli kişileriz. Kazanç sıkıntımız yok. Diploma ve transkript ile yurtdışında denklik sorunu yok. 2 yıllıktan DGS ile geçenlerin durumuyla kıyaslamak doğru değil.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• kurt.kaya kullanıcısına yanıt

isterse 10 yıllık olsun ne fark eder ki, öğretmenliğin sıralaması belli mühendisliğin belli. bana YKS'de sayısalda ilk 20k'dan alan bir öğretmenlik gösterebilir misin? Madem bölümleri dönüştürüldü neden kendi okullarında tamamlamıyorlar kredilerini de komik puanlarla %0.1 lik dilimin girdiği okullara giriyorlar? İmza yetkisi değil mesele, burada esas sorun hiç emek vermeden bu bölümü kazanan öğrencilerle aynı diploma ve okul adına sahip olmak ve bu kesinlikle hakkaniyetli değil.

• kenshin17 kullanıcısına yanıt
    YKS dediğin sınava teknik öğretmenler girmedi, ÖSS falan vardı o zamanlar. Hacettepe tıp 370 puanla öğrenci alırken 375 le başka bölüm seçme hakkı verilmediği için teknik öğretmen olan arkadaşım vardı. Ben 345 puanla yerleştim kendi bölümümde Ankara'da giremeyeceğim mühendislik yoktu. Yaşınızın yetmediği bazı şeyleri bilmenizi tabiki beklemiyorum. Ben aynı fikirdeyim zaten mühendislik hakkı kesinlikle verilmemeli. Bu arada mühendislik tamamlamayla mühendis olanların sayısından formasyon ile teknik öğretmen olan mühendis sayısı fazlaydı ve çok daha önceydi. Yani başka bölüme ilk salça olan mühendisler olduğu için teknik öğretmenlere bu yol açıldı, bana göre de gereksiz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.