YKS'de %100 ingilizcesi için 3 bin küsür, %30 için ise 6 bin küsür sıralamada olmanız gereken bölüm için "Mühendislik Tamamlama" programıyla ALES'den 100 soruda 30 mat netiyle kazanılıyor, bu konuda fikriniz nelerdir, sizce de bu durum büyük bir haksızlık değil mi? Meraklasına bölüm bazlı, min-max puanlar: https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2020/MUHTAM/minmax15102020.pdf |
67 Ales puanıyla İTÜ Elektronik Haberleşme Mühendisliği Kazanmak
-
-
İtü gibi yarı iletken teknolojisinde lider, verimli özgün motorlarıyla meşhur, uzay teknolojileriyle parmakla gösterilen bir okul için çok düşük elbette.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
DGS yi duymadın herhalde.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ales 70
İngilizce 90
Anadolusa bir üniye girebilir miyim doktoraya acaba? Bilen varsa yazsın
İsterse sonuncu olsun yarı iletken teknolojisinde, bu yinede ortada bir adaletsizlik olduğu gerçeğini değiştirmez.
-
üniversite giriş sisteminin bir diğer açığı oda.
-
düşünülürse hacettepe elektronik kazanan biri not ortalamasını yüksek tutmak için çalışıyor ve bu kişi sınav senesinde diğerinden çok daha yüksek bir puanla girdiği halde itüde okuyamayabiliyor ama dgsyle gecen tanıdıklarım var bu uygulama da biraz tesvik amaclı yapılıyor en azından iki yıllık okusun millet diye bence cünkü dgsyle ituye gecenlerin okulu uzatmaması falan lazım normal ögrencilerden farklı kurallar var yani gectikten sonra da ders çalışmaları gerekiyor o yüzden mesleki açıdan fark oluşturmaz
bir bakıma haksızlık ama asıl amac iki yıllıkları da okula heveslendirmek bence o yuzden devam etmesi iyi olur
2 yıl okuyup 4 yıllığa geçiş yapanlar, geçiş yaptığı bölümde yüksek ihtimal yine 4 yıl okuyor, bunun nedeni ise çoğu üniversite dersleri saymıyor. Sen şimdi gelmişsin diyorsun ki arkadaş zorlanıyor, ne alaka? sen yks den kazanıp gelmişsin, bölüm ile ilgili bilgi birikimin sıfır, senin en fazla ondan farkın biraz mat 2, fizik kimya, edebiyat bilginin olması, bunlar ise ilk yıldan sonra pek etkisi olmaz, ana derslerin ile tamamen alakasızsın, ilk defa görüyorsun. ( mat bölümü okuyan biri için mat 2 bilmek farklı bir konu, demek istediğim lise mezununun gidip tıp kazanması, lisedeki gördüğü dersler ile üniversite derslerinin bağımsız olması ) . Fakat dgs ile gelen arkadaş, zaten o bölüm hakkında bir bilgi birikimi var, derslerin çoğunu 2 yıl görmüş, şimdi diyorsun ki yks ile gelen arkadaş 4 yıl okuyor sıfırdan başlıyor, dgs ile gelen arkadaş da 4 yıl oluyor, o bölüme gelmeden önce 2 yıl da o bölüm hakkında okuyup gelmiş, fakat bunları bilmene rağmen gelen arkadaşın bilgi birikiminin olmadığını ima ediyorsun, mantıklı mı sence bu? üniversitede gördüğün dersler, lisede gördüğün Türkçe matematik değil, önce bunu anlamalısınız, dgs ile gelen arkadaşlar da yks den kazanıp gelen arkadaşlardan daha iyi bölüme yatkındır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
ülkede zaten mühendis açığından ziyade ara eleman açığı var ancak elimizdekileri de ittire ittire mühendis yapıyoruz hem de YKS'de onbinleri geçmiş gençlerin hakkını gasp ederek. Okumaya teşvik etmek diye birşey olmamalı, isteyen çabalar girer YKS'ye kazanır. Eski zamanlardaki gibi değil, artık her mühendislikte arz fazlası var.
-
quote:
Orijinalden alıntı: kenshin17ülkede zaten mühendis açığından ziyade ara eleman açığı var ancak elimizdekileri de ittire ittire mühendis yapıyoruz hem de YKS'de onbinleri geçmiş gençlerin hakkını gasp ederek. Okumaya teşvik etmek diye birşey olmamalı, isteyen çabalar girer YKS'ye kazanır. Eski zamanlardaki gibi değil, artık her mühendislikte arz fazlası var.
Haklısınız ama itüde ehb okuyorum zaten ve bu sekilde okula gelen makineden falan birkaç arkadas gördüm gerçekten çabaladıklarını gördüğüm için öyle söyledim haksızlık oldugu ortada zaten ama kaldırmazlar dgsyi malesef uygulanmaya devam eder uzun bir süre☹️
DGS ile YTÜ Bilgisayar Mühendisliği'ne yerleştim. Daha derslere başlamadım ama iki senedir okuyanlarla muhabbet ettiğim için durumu biliyorum. DGS öğrencileri gerçekten de temel mühendislik derslerinde zorlanıyorlar. Çünkü hayatında mat 2 çalışmış insanlar değiller. Bir de çok önyargılılar. İki yıllık programcılık okudukları için matematik bilmeden de iyi bir programcı olacaklarını düşünüyorlar. Buna katılmıyorum ama mesele zaten bunun doğruluğu değil. Mesele önyargılı olmak ve bu önyargı ile mühendislik bölümüne gitmek. Mühendislik dediğin zaten ileri matematik üzerine kurulu. Bu kafayla gidersen tabii mezun olamazsın. Mesela DGS gruplarından birinde biri Boğaziçi ile hoca ile görüşmüş. Hoca resmen gelmeyin çünkü mezun olamıyorsunuz demiş ki haklılık payı var. DGS ile gelip mezun olan sayısı çok az.
DGS ile gelmeyin demem ikiyüzlülük olur çünkü kendim bu şekilde yerleştim. Vurgulamak istediğim şey DGS ile gidecek olsanız bile oturup AYT düzeyinde matematik ve fizik çalışmanızın gerekliliği. Haksızlık meselesine gelecek olursak ne adil ki bu adil olsun? Bakırköy'de kolejde okuyup özel öğretmen eşliğinde sınava hazırlanan çocuğa karşı yarışman ne kadar adilse bu da o kadar adil işte. Sınava hazırlanan az çok kişi biliyordur kitapların ne kadar pahalı olduğunu. Komşu çocuğumuz mahalleden kullanılmış kitap topladı. Ülkede hiçbir şey adil değil ve herkes önüne gelen her yolu deniyor. Siz de DGS ile hazırlanabilirsiniz. Bazılarına tanınan bir ayrıcalık değil. Ancak kolejde okuyamaz ve özel hoca tutamazsınız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scientia -- 18 Ekim 2020; 20:50:18 >
-
3-4 yaş farkı ne zamandır yaşlı kategorisine giriyor?
Ayrıca o insanların da hakkı üniversiteye gitmek. İyisi veya kötüsü için senden veya bizden izin alacak değiller. Tam anlamıyla öğrenemeden dersi geçseler bile yine onların problemi olacak.
Dolayısıyla oraya veya başka bir şeye gitmenin zeka ile ilgisi çok az. İnek gibi çalışan bir çok insan o bölümleri kazanabilir. İnsanların ders çalışmaktan başka bir çok derdi olabilir. Siz gibi kursa gidemeyebilir veya deneme sınavlarının birinden diğerine gitmeye vakti olmayabilir. Yadırgamayın birşeyi. Zekilik başka bir şey istikrarlı ders çalışmak başka birşey. Bu okullara gitmenin de tek sebebi yoğun ders çalışmak.
-
ne yapıcan telefon santral muhendıslıgını bos iş
-
Bölüm ney? Yükseği nerde yaptın?quote:
Orijinalden alıntı: SM01_VXG
Ales 70
İngilizce 90
Anadolusa bir üniye girebilir miyim doktoraya acaba? Bilen varsa yazsın
Çok taraflı bir yorum yapmışsınız.Yks'de çok büyük bir rekabet var ama dgs öyle değil.zaten yks'de çok düşük puan alanlar 2 yıllık okuyor ve bu kişiler daha lise düzeyinde mat-fizik yapamayan kişiler.öğrenmenin yaşı olmaZ ama dgs ile girenlere daha potansiyelli demek çok büyük bir yanılgıdır.
Bölüme yatkınlık demişsiniz de birkaç yer hariç 4 yıllık üniversitelerden bile çoğunluk bomboş mezun oluyor 2 yıllıklarda bu oran çok daha fazladır.ezberle çıkmışla geçiliyordur büyük ihtimalle.
Not:kimseyi küçümsemiyorum.olaya objektif bakıyorum.belki dgsyle giren birisi çok çalışır kendini geliştirir ama bu oran öss ile girenlere göre çok düşük kalır.bu kadar da taraflı yorum yapmayın lütfen.
Ben dediğiniz bölümden mezunum, ne koleje gittim ne de özel öğretmen tuttum, bölüme giren büyük çoğunluk gibi kendim çabalayıp girdim. Kolej, özel öğretmen dediğiniz avantajları çok küçük bir azınlık kullanıyor, sandığınız gibi büyük çoğunluk değil. 3.90 küsür ortalamalarla ön lisanstan gelip DC hesabı yapan çok gördüm yani ortada ciddi bir altyapı ve emek farkı var.
-
Valla buna bu kadar şaşırmamak lazım 65 ales puanıyla viyana üniversitesi siyaset bilimi bölümüne kabul aldım alt limitte 55 puandı şu aralar ülkelerde pandemiden dolay ciddi bir eleman açığı var kimi başvursa alınıyor.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Çok taraflı bir yorum yapmışsınız.Yks'de çok büyük bir rekabet var ama dgs öyle değil.zaten yks'de çok düşük puan alanlar 2 yıllık okuyor ve bu kişiler daha lise düzeyinde mat-fizik yapamayan kişiler.öğrenmenin yaşı olmaZ ama dgs ile girenlere daha potansiyelli demek çok büyük bir yanılgıdır.
Bölüme yatkınlık demişsiniz de birkaç yer hariç 4 yıllık üniversitelerden bile çoğunluk bomboş mezun oluyor 2 yıllıklarda bu oran çok daha fazladır.ezberle çıkmışla geçiliyordur büyük ihtimalle. Not:kimseyi küçümsemiyorum.olaya objektif bakıyorum.belki dgsyle giren birisi çok çalışır kendini geliştirir ama bu oran öss ile girenlere göre çok düşük kalır.bu kadar da taraflı yorum yapmayın lütfen. |
İtü gibi yarı iletken teknolojisinde lider, verimli özgün motorlarıyla meşhur, uzay teknolojileriyle parmakla gösterilen bir okul için çok düşük elbette. |
2 yıl okuyup 4 yıllığa geçiş yapanlar, geçiş yaptığı bölümde yüksek ihtimal yine 4 yıl okuyor, bunun nedeni ise çoğu üniversite dersleri saymıyor. Sen şimdi gelmişsin diyorsun ki arkadaş zorlanıyor, ne alaka? sen yks den kazanıp gelmişsin, bölüm ile ilgili bilgi birikimin sıfır, senin en fazla ondan farkın biraz mat 2, fizik kimya, edebiyat bilginin olması, bunlar ise ilk yıldan sonra pek etkisi olmaz, ana derslerin ile tamamen alakasızsın, ilk defa görüyorsun. ( mat bölümü okuyan biri için mat 2 bilmek farklı bir konu, demek istediğim lise mezununun gidip tıp kazanması, lisedeki gördüğü dersler ile üniversite derslerinin bağımsız olması ) . Fakat dgs ile gelen arkadaş, zaten o bölüm hakkında bir bilgi birikimi var, derslerin çoğunu 2 yıl görmüş, şimdi diyorsun ki yks ile gelen arkadaş 4 yıl okuyor sıfırdan başlıyor, dgs ile gelen arkadaş da 4 yıl oluyor, o bölüme gelmeden önce 2 yıl da o bölüm hakkında okuyup gelmiş, fakat bunları bilmene rağmen gelen arkadaşın bilgi birikiminin olmadığını ima ediyorsun, mantıklı mı sence bu? üniversitede gördüğün dersler, lisede gördüğün Türkçe matematik değil, önce bunu anlamalısınız, dgs ile gelen arkadaşlar da yks den kazanıp gelen arkadaşlardan daha iyi bölüme yatkındır. |
Benzer içerikler
- yanlışlıkla 2 tane tansiyon ilacı içmek
- 1 tl ile zengin olmak
- burunda beyaz kıl çıkması
- moruk hakaret mi
- üniversite devamsızlık hesaplama
- prompt mühendisliği
- para sayma makinesi bim
- telegram indirim kanalları
- elektrikli bebek arabası
- exxen filmleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X