Şimdi Ara

SÖZEL İÇİN MANTIKLI MESLEK (YKS 2022) Boğaziçi Tarih , gsü iletişim , halkla ilişkiler ve eğitim fak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
1.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar benim adım Ferhat forumda ilk konumu açıyorum .şuan YKS 2022 için çalışıyorum , çalışmak denilirse tabii :( TYT matematik gerçekten kötü şuan genel olarak 50 - 55 net yapıyorum fen çalışınca oluyor ama matematik beni bunaltıyor ve zevk alamıyorum aslında ben TM bölümünü seçtim ama iyi bir sıralama yapamayıcığımı düşündüğüm için sözelden çalışacağım. Sözel derslerime güveniyorum ve AYT ' de sos1 ve sos2 için +35 üstü net yapabilirim size asıl sormam gereken şey hangi bölümü tercih etmem yönünde aklımda olan bölümler şunlar ;
    Tarih ( Boğaziçi dışında asla dediğim bölüm ama çok seviyorumm 😐)
    Özel Eğitim Ögretmenliği ( çevremdekilerin tercih etmemi söylediği bir bölüm . KPPS ' de rahat edecegem söyleniyor ama çok emek ve sabır isteyen bir bölüm , uyum sağlayabilirim )
    Türkçe Öğretmenliği ( Hacettepe olabilir ama amacım atanmak. Özel sektörde çalısmayı pek düşünmüyorum . Eğitim fakültesi için eğitim görülen yer atanmak isteyenler için pek önemli değil ama ben olabildiğince en iyi üniversitede okumak istiyorum )
    İletişim ( GSÜ' nün yurt imkanı yok ve ailem zengin değil tereddüt ediyorum biraz )
    Halkla ilişkiler ve reklamcılık ( Yeditepe üniversitesi ) Ablam bu bölümden mezun şuan bir hastanede insan kaynaklarında çalışıyor ama maaş güzel değil 😕 mezun olduğu üniversitenin kalitesindendir belki ama ben yeditepe dışında düşünmüyorum )
    PDR ( AYT matemematikten 7 -10 net arası yapabilrsem ( o kadar da yaparım ) sos1 +35 gelirse ortalama bir üniversitede okuyabilirim ( gazi ,uludağ gibi )
    Biliyorum çok farklı bölümler ama hepsinin de ders programı ilgimi cekiyor en çok istediğim yer ise boğaziçi tarih ama mezunlarının çoğu akademik kariyer hedefliyor ama benim mezun olduktan sonra çalışıp para kazanmam gerek :))
    Lütfen dalga geçmeden cevap verirseniz sevinirim ;)

Not : ilahiyat ve okul öncesi düşünmuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frankgallagher0 -- 3 Eylül 2021; 20:4:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Matematikte biraz zorlayıp selçuk ,akdeniz hukuk hakkında ne düsünuyorsunuz

• Sözel bölüm ve EA'daki antropoloji, sosyoloji, siyaset bilimi, ekonomi gibi bölümler için en en önemli iki unsur okul ve şehir. Şahsen, İstanbul ve Ankara dışında bir şehri yazmam bu bölümler için; Koç, Bilkent, Boğaziçi dışına da çıkmam -duruma göre GSÜ ve MSGSÜ olabilir-. Sizi tanımadan bölümler arasında bir kıyaslama yapmam doğru olmaz ama kendi adıma konuşacak olursam sözelden girseydim sınava Koç veya Boğaziçi'nde Tarih okumak isterdim.

• Teşekkür ederim

• 5 -8 ortalama bir denemede

• Up

• UP

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bilgi uniye bak sözel alanda gayet iyi bir okul sozel 5k ile tam burslu bile girebiliyorsun bence gayet iyi bir seçenek

• Sizin hedefiniz nedir ya da şuan okuyor musunuz ?

• sözelden zevk aldığın şeyler varsa sözel seç bence. Ben sayısaldan tmye geçme biri olarak, adam gibi güzel bölüm olduğunu düşünmüyorum tm de. Sözelde aynı durumdadır belki o konuda fikrim yok ama sözelden zevk alıyorsan sözelden devam et bence.

• Zevk alıyorum ama mezun olunca acıya dönmesinden korkuyorum ;) siz ne tercih ettiniz

• Sayısalken uzay mühendisliği veya bilgisayar mühendisliği istiyordum ama olmadı. Eşit ağırlıkta şu an yönetim bilişim sistemleri (ybs) okuyorum.

• Up

• Tekrar upp

• Up

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • şimdiden düşünme bunları strese girersin sınav anında

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.