Şimdi Ara

Koç Hukuk&Uluslararası İlişkiler Çift Anadal 2.sınıf öğrencisiyim soru alabilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
4
Favori
6.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 2018 yılında ben de sizin gibi tyt yks sınavına çalışıyordum ve bu forumda takılıyordum belki hatırlayanlar vardır. Sınavda ea da 473. olduk koç ulsil e girdik tam burslu, şu an hukukla double yapıyorum. Sorusu olan varsa eğer yanıtlayabilirim, mutluluk duyarım.

Herkese iyi çalışmalar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Allah aşkına ilk 1000e girmiş hatta hatta ilk 200 icerisinde bulunan biriyle (hukuktan bahsediyorum ki uluslararasi iliskiler gibi bir bolumde arada fark daha da aciliyor) ilk 90000 100000 icerisindeki biriyle aynı kefeye mi koyuyorsunuz istisnalar kaideyi bozmaz illa ki icerisinden kendini gelistirmiş kisiler olur ama genel konuşuruyoruz ve ikisine de ayni seyi anlatman gerekiyor seviye farkinin eşit oldugunu iddia ediyorsaniz tartışmayalım bile arada bir seviye farkı oldugu -benim fikrimce- aşikar ve bunun nasıl etkiledigini sordum fark göz ardı edilemez, ha edilir diyorsanız ikisi de ayni ortamda ders alsa hicbir sekilde sıkıntı olmaz diyorsanız ösym boşuna sınav hazırlamasın nasıl olsa bir fark olmaz herkes her yerde keyfince ders alabilir(!)
  • napmayıdusunuyorsun mezun oldugunda
    bogazıcıne gıtmedıgın ıcın pısman mısın
  • Saygı duyuyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Lordemircan L kullanıcısına yanıt
    Hukuk okumak istiyordum, o yüzden Boun u pek düşünmedim. Üzgün değilim yani bu konuda.
    Mezun olduktan sonra serbest avukatlık ve danışmanlık yapmayı düşünüyorum White&Case, Paksoy, Esin veya Paksoy gibi biraz daha uluslararası hukuk ve tahkimle ilgilenen hukuk şirketlerinde. Bu sırada becerebilirsem MBA veya ekonomi ile ilgili tahsil alacağım. Hukuk-Uluslararası İlişkiler-Ekonomi bu üçü hakkında akademik bilgi düzeyine sahip olan kişiler ne işler yapıyorsa benim hedefte oralar :) hayırlısı bakalım.
    Sizin hedef nedir hocam?

• Başarının altında yatan en önemli faktör sence ne? Tebrik ederim

• Ben de İstanbul hukuk düşünüyorum. Gerçekten tarihe, kanunlara, diplomasiye acayip ilgim var. Hukuk okumak hele ki İstanbul ve Koç ta okumak size bu zamana kadar neler kattı. Ben eğer İstanbul a gidersem kendimi çok geliştirmek istiyorum potansiyelim olduğunu da düşünüyorum. Sorum dediğim gibi İstanbul ve Koç üniversitesi size neler kattı

• cvtmrt C kullanıcısına yanıt
    Hocam teşekkür ederim öncelikle, benim tek başarım belki bu okula bir şekilde girebilmek olmuştur. Bu da büyük bir başarı olarak görülmeyebilir, 7000 kişilik bir okul burası. O yüzden herhangi bir başarı sırrım yok. Sevdiğim bir özelliğim var onu nacizane söylemek isterim, sosyal medya veya netflix gibi - bence- zaman kaybı olabilecek uygulamaları kullanmıyorum ve bunun yerine sürekli kendimi nasıl geliştirebilirim diye bir arayış içindeyim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Melihsen2000 kullanıcısına yanıt
    Koç'ta vakit güzel geçiyor. İstanbulun biraz dışında bir lokasyonu var. Arabanız yoksa biraz sorun olabilir. Okulun fiziksel imkanlarının çok üst düzey olduğunu, her şeyin sistemli ilerlediğini söyleyebilirim. Yönetimin Öğrenci görüşlerini dikkate aldığı , politik çekişmelerin pek olmadığı bir okul burası. Şehir dışında olmasından dolayı gereken her şey kampüste mevcut. Çalışmak, öğrenmek ve araştırma yapmak için teşvik eden bir yapısı var. İstanbulda olmasının avantajı okuduğun bölüme göre değişebilir. İşletme Ekonomi Endüstri gibi bölümler okuyorsan şirketlerin plaza ve headquarterları İstanbulda bulunuyor, bu bir avantaj olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigsmoKee -- 2 Mart 2020; 19:21:5 >
  • Koç daha önce üniversiteye yerleşenlere tam burslu kazansa bile tam burs vermiyor eğer verseydi sırayla koç hukuk, işletme, ekonomi, uluslararası ilişkiler yazar. Sonra da senin gibi hukuk + işletme veya uluslararası ilişkiler çap yapardım.

Bu arada dediğin büroları ben de araştırdım ama senede maks 2-3 avukat anca alıyorlarmış

• Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
    Öncesini pek bilmiyorum hocam ama şu an felsefeden sosyolojiden girip hukuk ile çap yapan arkadaşlarım bile var. Okul ne okumak istiyorsan onu al kardeşim karışmıyorum diyor adeta. Yeter ki içeri gir :)

• bigsmoKee kullanıcısına yanıt
    Hocam yurtdışı imkanınız nasıl ? Kendimizi atsak şansımız ne derece olur ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yakovpavlov45 -- 3 Mart 2020; 20:38:12 >
  • Yakovpavlov45 kullanıcısına yanıt
    koç kanka orası :D
    orda olmıcak da nerde olucak
  • Çap yapmak zor mu hocam devlete göre falan?
  • Youtube da felsefe ana dalli bilg muhle cap yapan birini gormustum ne derece mumkun boyle bir sey biraz bilgi verebilir misin

• Hep iyi bir ogrenci miydiniz yoksa klasik ea ogrencisi miydiniz (sozeli iyi olan matematigi orta derece olan)

• quote:

Orijinalden alıntı: bigsmoKee

Hukuk okumak istiyordum, o yüzden Boun u pek düşünmedim. Üzgün değilim yani bu konuda.
    Mezun olduktan sonra serbest avukatlık ve danışmanlık yapmayı düşünüyorum White&Case, Paksoy, Esin veya Paksoy gibi biraz daha uluslararası hukuk ve tahkimle ilgilenen hukuk şirketlerinde. Bu sırada becerebilirsem MBA veya ekonomi ile ilgili tahsil alacağım. Hukuk-Uluslararası İlişkiler-Ekonomi bu üçü hakkında akademik bilgi düzeyine sahip olan kişiler ne işler yapıyorsa benim hedefte oralar :) hayırlısı bakalım.
    Sizin hedef nedir hocam?
    Hocam peki boğaziçinde de koçla eşit derecede kaliteli ve prestijli bir hukuk eğitimi olsa, koç seçtiğinize pişman olur muydunuz? Tercih döneminde hangisini seçerdiniz?

Bu arada bölüm değiştirme konusunda bilginiz var mı? Mesela EA sıralaması 200, sayısal sıralaması 10k olan birisi işletmeden girip, yüksek ortalama getirirse 2. sınıfta tam bursunu koruyarak mühendisliğe geçiş yapabiliyor mu? Biliyorum çift anadal imkanları var ama böyle bir şey mümkün mü?

• şimdi sen çok guzel bir siralamayla girmişsin çok hoş da şimdi oraya 90binden bir adam 96.000 tl yatirarak girebiliyor yanlışsam düzeltin aradaki uçurumu orada hissediyor musun veya sizi ayiriyorlar mi size karsi pozitif ayrimciliklari var midir (%100 burslu girenlere özellikle) çunku ayni yerde ders goruyorsunuz verilen egitim sinif geneline gore oldugundan ozelin bu sıkıntısı beni korkutuyor biraz aydinlatirsaniz çok sevinirim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: mmori

şimdi sen çok guzel bir siralamayla girmişsin çok hoş da şimdi oraya 90binden bir adam 96.000 tl yatirarak girebiliyor yanlışsam düzeltin aradaki uçurumu orada hissediyor musun veya sizi ayiriyorlar mi size karsi pozitif ayrimciliklari var midir (%100 burslu girenlere özellikle) çunku ayni yerde ders goruyorsunuz verilen egitim sinif geneline gore oldugundan ozelin bu sıkıntısı beni korkutuyor biraz aydinlatirsaniz çok sevinirim :)
    burslu girenler zeki, burssuz girenler aptal mı oluyor? bir de uçurum falan yazmışsınız, trajikomik.

• Yakovpavlov45 kullanıcısına yanıt
    hocam şu an TR deki hiçbir üniversite öğrencisine, sen bu üni'den mezunsun hemen gel burda başla, yurt dışından böyle bir teklif gelmez öncelikle bunu belirteyim.

Ama yurtdışına gidip yaşayabilecek İngilizce dil seviyesini, öğrenme ufkunu ve dünya vatandaşı perspektifini okul bence neredeyse herkese kazandırıyor. Rumelifeneri kampüsüne gelip gezerseniz görürsünüz zaten burası biraz fanus. Biraz Türkiye değil gibi; serviste, otobüste sık sık Ingilizce konuşan insanlara şahit olursunuz. Çok fazla yabancı öğrenci ve öğretim görevlisi mevcut. Bu kişilerle de konuşup bilgi alabilirsiniz yurt dışıyla alakalı.
    Bu kabiliyetleriniz olduktan sonra yurt dışına çıkmak için birine ya da bir kuruma bence ihtiyacınız kalmıyor.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.