Şimdi Ara

Koç Hukuk&Uluslararası İlişkiler Çift Anadal 2.sınıf öğrencisiyim soru alabilirim (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
4
Favori
6.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Merhaba yukarıda birçok kez çapdan bahsettiniz ama ben endişem olduğu için bir kez daha soruyorum.
    Sosyoloji yazıp ekonomi veya hukuk ile çap yapmayı düşünüyorum ama bunu yaparken amacım sosyoloji değil ekonomi veya hukuk okumak olacak.
    Sosyolojiye ilgisiz değilim keyif alacağımı düşünüyorum ve çalışırım.
    Sizce bu hareketi yapmak mantıklı mı? Çaptan kabul almama gibi bir ihtimalim var mı az da olsa. Siz ne düşünüyorsunuz bunun hakkında

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kombl K kullanıcısına yanıt
    Herkes bu soruyu soruyor, belki de ilk entry e editlemeliyim bu yanıtımı :D

Dostum endişelenmekte haklısın, ben de hukuka başlayana kadar endişelendim baya, hatta bu süreçte avukatlık sınavını da içeren yargıda reform paketi geldi meclise, hukukta baraj 120 bine indirildi. Kendi kendime dedim ki ya tıpta olduğu gibi hukuku da çift anadala kapatırlarsa, ama olmadı, başladık.
    Bu tarz konularda verilen hak geri alınamaz, siz okula girdiğiniz sene bu hak size veriliyorsa eğer, siz yapılacak değişikliklerden muaf tutulmak zorundasınız, Bu sizin yasal hakkınız.
    Prosedür olarak: 2.7 ortalama ve girdiğin bölümde %20 ilk dilime girmen bekleniyor. Başka gereklilik yok, ama Koç Üni. Çift Anadal yönergesini okuyun bu tercihi yapmadan önce.
    Her zaman dediğim gibi, eğer çift anadal bölümleriniz, en sevdiğiniz 1. ve 2. bölüm değillerse bunu yapmayın. Prosedür olarak başlaması kolay fakat okuması, bitirmesi kolay bir şey değil çift anadal. Çalışmayı göze alıyorsanız bu kararı verin, okulunuz 1 sene uzar mesela hukukla yaparsınız, bunların hepsini hesaba katıp gelin.
    Sırf hukuk okumak için ilginiz olmayan bir bölümden okula girdiğinizde belki 2.7 ortalama bile yapamayacaksınız.

• Sizce yüzde yirmilik dilime girmek zor mudur, tabi bölümden bölüme değişir ancak özellikle okuldaki ea öğrencilerinin profili nasıldır?
    Koç sizce pandemi sürecini nasıl yönetti?

• Bir de koçtan çok iyi ünilere yüksek lisans kabulü alan insanlar olduğunu gördüm. Ben de böyle bir şey yapmak istersem bana okulda yol gösterecek birileri olur mu ne kadar ilgilenilir?

• kobe6 kullanıcısına yanıt
    Özellikle derece yapmış ve burslu kontenjanından okula girmiş birisi için hiç zor değildir. Zaten yüzde20 ilk dilimde başlıyorsun okula, standardını sürdürsen yine aynı dilimde yer almış olursun.
    Pandeminin başladığı 12 mart tarihleri döneminde, aslında bizim 2 haftalık bahar tatilimiz başlayacaktı 17-18 mart gibi. Bunu 1 hafta geriye çekti okul, 1 hafta da kendisi ekledi bu sürece. 3 haftanın sonunda okulların açılmayacağı belli olunca zoom ve microsoft teams üzerinden dersler işlendi. Eksikler elbette oldu. Kopyanın önüne geçilemedi ama bu bütün Türkiye'de oldu sanıyorum. Bizi biraz yurt konusunda mağdur ediyor şu an okul, ama öğrenciler olarak örgütlenip ilgili birimlere mail atınca yardımcı olmaya çalışıyorlar. Onunla ilgili sonuç bekliyoruz.

Eylül'de Koç şimdilik açılacak. Her sınıfa canlı yayın sistemi için ciddi bir yatırım yapılmış Koç Vakfı'nca. Her sınıf 2 gruba bölünecek, 1.grup ilk hafta yüz yüze derse gidecek. Bu sırada 2.grup dersi canlı olarak evinden,yurdundan takip edecek. Dersi yüz yüze gören 1.grup da kendi arasında 2'ye bölünecek, SABAHÇI VE ÖĞLECİ olarak. Bakın bu imkanı bir devlet üniversitesi veremez. Çünkü 1080p canlı yayın sistemini kurmak maliyetli, fakat asıl önemli olan şey burada öğrenci nüfusu. 15-20 bin nüfuslu bir devlet okulu böyle çözümler getiremez. Koç'un öğrenci nüfusu 7 bin civarı.

• kobe6 kullanıcısına yanıt
    Hiçbir okul hadi seni Yale Üniversitesi'ne yerleştireyim diyemez :D ama sağındaki solundaki arkadaşların gittikçe, sen de yolu yordamı öğreniyorsun. Benim mentörüm Oxford'a gitti mesela. Eğer ilerde oraya gitme niyetim olursa ondan pek tabii yardım alabilirim. Ama böyle bir tanıdığım olmasa dahi, üniversite öğrenci ve mezunlarının yer aldığı çok fazla etkinlikler oluyor ve facebookta böyle çok grup var. '' Hollanda Erasmus Uni'de yüksek yapıcam, yardımcı olabilecek var mı?'' dediğinde bir çok insan yardımcı oluyor zaten.
  • konuyu beğendim, hayrına up

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.