Şimdi Ara

Koç Hukuk&Uluslararası İlişkiler Çift Anadal 2.sınıf öğrencisiyim soru alabilirim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
4
Favori
6.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam çift anadal yapmak zor değil. Yanlış olmasın istatistik ama 2 3 sene önce mezun öğrencilerin yüzde 30 civarı 2 diplomayla mezun olmuştu.(internette biraz karıştırırsanız bu bilgiyi bulursunuz.) Psikoloji-hukuk, felsefe-hukuk, bilgisayar-matematik , hukuk-ekonomi bu çapları yapanlar benim arkadaşlarım. Bu forumda takılıyorsanız bir şeyleri önemsiyorsunuz demektir, çok rahat yaparsınız sizde. Devlette çok zor diye biliyorum, bizim okulda öğrenci sayısı az olduğu için kim hangi dersi isterse o derse kayıt olup alabiliyor. Mesela diyelim ki ee okuyorsunuz ama sosyolojiye ilginiz var, gidip bu dersi ekleyebilirsiniz ders programınıza. Devlet okulları kalabalık olduğu için genelde ders programları paket şeklinde geliyor.
  • cscolt1 C kullanıcısına yanıt
    2. senede çapa başlayabiliyorsun. 4 üzerinden 2.8 ortalama gerekiyor başvurabilmen için. TIP hariç her şeyle çap yapabilirsin. Yani mümkün :)
  • bigsmoKee kullanıcısına yanıt
    Yani o zaman girdikten sonra çap icin tm mf farki kalmiyor oyle mi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • KuzeyTekinoğluu kullanıcısına yanıt
    9 ve 10 da tarih coğrafya edebiyat gibi sözelleri iyi olan matematikte 40 50 li notları olan bir öğrenciydim. 11 i iyi geçirdim matematik anlamında ama hala tyt mat kısmım eksikti. 11 in haziran ayında 40ta 22 23 yapıyordum matta. 12'ye geçerkenki yaz iyi çalışmıştım, hallettim tyt matı. Ağustosta ilk sınavda 32 netle başlamıştım, bir daha da inmedi altına yükseldi gitgide. Sınırlarınızı zorlayın hocam bedeninizin neler yapabildiğine inanamayacaksınız :)
  • Wilter kullanıcısına yanıt
    Boğaziçi gerçekten mükemmel bir okul, köklü, öğrencileri makul ve benzer sosyoekonomik düzeyde. Ama yine de koçu seçerdim çünkü , yanlışım varsa düzeltin, bounda 17 bin civarı öğrenci var; bizde 7. Bounda yemekhanede oluşan uzun kuyruklar, kalabalık sınıflar, temizlenmemiş wcler gibi bazen can sıkıcı şeyler olabiliyor. Fırsatlar 17 bin kişi tarafından bölüşülüyor yani öyle düşünelim. Fakat yemek daha ucuz, yurtlar daha ucuz, şehrin içinde, öğrenci dostu bir yapısı var bounun, bunlar artıları. Ama ben yine de koçu seçerdim.

2. soru için, eğer ÖSYM puanın yatay geçişe yetmiyorsa, BURSUNU KORUYARAK geçiş zor diye biliyorum hocam.
  • İstanbul Hukuk hakkında ne düşünüyorsunuz

• Hocam derste kimin tam burslu kimin tam paralı okuduğunu anlayamazsın. Sen derece yapıp girmişsin mesela ama o tam paralı giren arkadaş da kendini geliştirmiş görmüş ve en az senin kadar bilgisi oluyor; böyle ayrıştırmayalım :) Ayrıca sağında oturan adam TR 12. si solunda oturan adam TR 2. si olunca sınıfta da tatlı bir rekabet oluşuyor. Hiç dersleri takmayanlar da var tabi, her okulda olduğu gibi.
  • cscolt1 C kullanıcısına yanıt
    kalmıyor hocam.
  • Melihsen2000 kullanıcısına yanıt
    İstanbul ve Ankara Hukuk hocalarının yer değiştirdiklerini/değiştirmek zorunda bırakıldıklarını duymuştum. Özellere doğru gittiler genelde. Ankar Hukuk'un hocaları genelde Bilkentte mesela.
  • Veya şöyle sorayım. Ben uluslararası alanda iyi şirketlerin avukatlığını yapmayı düşünüyorum. En büyük hayalim. bu aslında. Şu andan itibaren ingilizceyi bir an önce halletmeye çalışıyorum. Sonra da Almanca falan öğrenmek istiyorum. Bu hedefim için de çevre edinmek istiyorum. Sorum şu
    Sizce hukuk 1.sınıftan itibaren bir hukuk bürosunda çevre edinme ve uygulamalı olarak işi öğrenmek mantıklı mı

Hocam işte daha iyisi için çalışıyorum ben de istemediğim bir üniversitede ailemin yanında okuyorum.6 aydır hazırlanıyorum edebiyat tamamen bitti tarih coğrafya 16 soruda 14 16 net matta 30 32 arası gidip geliyor. Derece olmaz benim büyük ihtimalle (Kırık obp) 3k 7k arası yaparım gibi geliyor

• Hocam peki okulun sosyal ortamı nasıl?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Melihsen2000 kullanıcısına yanıt
    Bu sorunun cevabını şöyle bir anekdotla topluca vereyim.
    Geçen hafta okulumuzda hukuk kariyer günleri düzenlendi ve White&Case, Esin, Pekin Pekin gibi belli başlı büyük şirketler teşrif ettiler.
    1. Yabancı dil konusunda advanced bir İngilizce bekliyorlar çünkü müvekkil portföylerinin yüzde 90 ınını yabancıların oluşturduğunu söyledi W&C. ortalama bir Ingilizce ortalama bir almancanız olmasındansa Advanced İngilizce bizim için yeterli dedi.
    2. Her sene binlerce hukuk mezunu veriliyor, 3. ve 4. sınıflar bile neredeyse zor staj bulurken henüz 1. sınıf bir öğrencinin, tanıdık yoksa eğer, çalışacak bir hukuk bürosu bulması imkansıza yakın.(bunu da yine bu şirket yetkilileri söyledi)
  • Wilter kullanıcısına yanıt
    beklentine göre değişir hocam, biraz daha spesifik sorabilirsen daha iyi cevaplayabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigsmoKee -- 3 Mart 2020; 0:3:28 >
    Çok çok teşekkür ederim hocam sağolun varolun. Inşallah hepimiz hayallerimize kavuşuruz sizin gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: bigsmoKee

9 ve 10 da tarih coğrafya edebiyat gibi sözelleri iyi olan matematikte 40 50 li notları olan bir öğrenciydim. 11 i iyi geçirdim matematik anlamında ama hala tyt mat kısmım eksikti. 11 in haziran ayında 40ta 22 23 yapıyordum matta. 12'ye geçerkenki yaz iyi çalışmıştım, hallettim tyt matı. Ağustosta ilk sınavda 32 netle başlamıştım, bir daha da inmedi altına yükseldi gitgide. Sınırlarınızı zorlayın hocam bedeninizin neler yapabildiğine inanamayacaksınız :)
    Matemarige nasil calistiniz ayt ve tyt olarak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KuzeyTekinoğluu kullanıcısına yanıt
    TYT için

Konusuna göre hocalara geldik veya şenol hocadan video izleyip not çıkarıyordum. Sonrasında 345, karekök ve malum yayınlardan sorular çözüyordum. Karekökü tamamen bitirmiştim. Malum yüzde 75, diğeri yüzde 40-50 falan bitmiştir. Sonrasında deneme çözdüm. 12. sınıf ekim kasımdan itibaren tyt matematiğe pek baktığımı hatırlamıyorum, sadece deneme çözüyordum.

AYT için

11 i iyi geçirmiştim. Yazın okulumuzda destekleme kursu vardı ona gitmiştim. Orda limit türev integralin de yarısı bitmişti. 12. sınıf başlayınca da yine karekök bitirdim, endemik fasiküllerini ve ,sanırım eksendi, onun fasiküllerini çözmüştüm. Karekökü çok seviyordum. Sonra nisandan sonra falan kitap falan kalmadı hep deneme. Denemede de 345 i seviyordum özgün soruları oluyordu, sınava yakın. Hiç apotemi çözmedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bigsmoKee

beklentine göre değişir hocam, biraz daha spesifik sorabilirsen daha iyi cevaplayabilirim
    Hocam boğaziçinin sosyal ortamı örneğin, her türden insan var. Edebiyat kulübü de, sinema kulübü de, spor kulüpleri de, geek kulüpleri de, müzik kulübü de. Mesela taşoda festivalinde öğrenciler sahne alıyor, koçta var mı böyle bir şey bilmiyorum. Sosyalliğe çok önem veren bir insanım ve boğaziçinin sosyal ortamı bana göre muazzam. Ama koçun sosyal ortamı konusunda pek bilgim yok, öğrencileri de genelde bu soruya "her türden insan var" diyor. Tabii ki her türden insan var ama hangi türden ne kadar insan olduğu da önemli.
    Bir de maddiyat yüzünden sosyal aktivitelerden geri kalmayı istemem açıkçası. Boğaziçinde aylık 1knın bana yeteceğini düşünüyorum mesela, boğaziçinde 1k harcayan biri koçta aynı standartları yakalayabilmek için kaç k harcar?
    Okulun yurtdışı ve çift anadal olanakları muazzam ama bu sosyal ortam/maddiyat ikilisi canımı sıkıyor. Detaylıca cevaplarsanız çok memnun olurum.

• Hocam merhabalar, öncelikle sizi tebrik ederim. Genel olarak yurt dışı imkanlarından bahseder misiniz? (erasmus Exchange yurt dışı yüksek lisans)
  • Hocam benim en çok çekindiğim ingilizce hazırlık ve eğitimi konusu. A1 A2 seviyesinde ingilizcesi olan bir öğrenci koç boğaziçi gibi okullarda hazırlığı okulu uzatmadan geçebilir mi? Yoksa yeterli düzeyde ingilizcesi olmayanlar bu okulları tercih etmesin mi?
    Şahsen ingilizcem seviyem A1, hazırlığı geçmek için Toefl sınavından belli bir puan alma şartı var mı koç boğaziçinde? Bu beni çok zorlar diye düşünüyorum. Hazirlik eğitimi ne kadar kaliteli olsada 1 sene ingilizceyi düzeltmek için yeterli midir?
    Teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.