Şimdi Ara

Koç Hukuk&Uluslararası İlişkiler Çift Anadal 2.sınıf öğrencisiyim soru alabilirim (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: melisssaaa Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 4 Misafir - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
70
Cevap
4
Favori
6.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Allah aşkına ilk 1000e girmiş hatta hatta ilk 200 icerisinde bulunan biriyle (hukuktan bahsediyorum ki uluslararasi iliskiler gibi bir bolumde arada fark daha da aciliyor) ilk 90000 100000 icerisindeki biriyle aynı kefeye mi koyuyorsunuz istisnalar kaideyi bozmaz illa ki icerisinden kendini gelistirmiş kisiler olur ama genel konuşuruyoruz ve ikisine de ayni seyi anlatman gerekiyor seviye farkinin eşit oldugunu iddia ediyorsaniz tartışmayalım bile arada bir seviye farkı oldugu -benim fikrimce- aşikar ve bunun nasıl etkiledigini sordum fark göz ardı edilemez, ha edilir diyorsanız ikisi de ayni ortamda ders alsa hicbir sekilde sıkıntı olmaz diyorsanız ösym boşuna sınav hazırlamasın nasıl olsa bir fark olmaz herkes her yerde keyfince ders alabilir(!)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wilter kullanıcısına yanıt
    elimden geldiğince detay vermeye çalışacağım.
    Sosyallikten ne anladığımıza göre değişebilir bu sorunun cevabı. Dışarı çıkmak, partilemek, alkol tüketmek ve arkadaşlarınla bu şekilde sosyalleşmek gibi bir plan varsa eğer; gerek öğrencilerinin benzer sosyoekonomik seviyede olması, daha makul beklentiler içinde olmaları ve benzer backgroundları (devlet okulu gibi) olması sebebiyle Boğaziçi daha iyi sayılabilir. Ayrıca Boğaziçi daha kalabalık olduğu için (nerdeyse 3 katımız), daha fazla kulüp ve daha kalabalık, katılımcı bir ortam olacaktır, bu anlamda da Koç'tan daha iyi olduklarını söyleyebilirim.

Koça gelirsek, burda mühendislik okuyan insanlar bile yönetici mühendis adayı oldukları için burada iş dünyasından insanlarla sık sık koridorlarda karşılaşabilir, sohbet edebilir(Boğaziçinde pek mümkün değil kalabalıktan ötürü), kahve içebilir ve kartvizit değişebilirsiniz. Bu anlamda bir sosyallikten bahsediyorsak Koç daha makul bir tercih olurdu. Koç'ta hayat pahalı, yemekler bile boğaziçinin 3 4 katı. Fiyatlar anlamında öğrenci dostu bir okul değil. Fakat buraya giren burslu öğrenciler zaten en az ilk 1000 oldukları için özel ders vererek, okulda work-study yaparak, okuldan burs alarak, kyk bursu alarak, özel burs alarak, Tübitak bursu alarak, ilk 100 bursu alarak hayatlarını çok iyi bir şekilde idame ediyorlar.

Umarım açıklayıcı olmuştur.

• kobe6 kullanıcısına yanıt
    Yüksek lisans için henüz yeterli bilgim yok.

Erasmus için çok sayıda okulla anlaşması var, bunu okuldaki exchange sayısından da anlayabiliyorsunuz, çok fazlalar. Özel olarak Global exchange gibi dünyanın çeşitli yerlerindeki okullarla da (Singapur, Kore, Japonya vs) anlaşmaları var. Bu bilgileri ve dahafazlasını şu linkten öğrenebilirsin.

• Bir de uluslararası ilişkiler özelinde bir şey soracağım. Diplomasiye yönelmek isteyen öğrenciler için Koç,Boğaziçi ve Galatasaray'ı karşılaştırabilir misiniz?
  • bigsmoKee kullanıcısına yanıt
    Hocam özel ders için öğrencinin evine giderken yol parası veriyorlar mı malum en yakın yerleşim yerine 30dk

Bir de şeyi soracaktım parası dışında başka bir özelliği olmayan (sizin girdiğiniz sene 400k ile kapatmış galiba) 400k yapmış insanlarla aynı sınıfta olmak aynı diplomayı alacak olmak hiç koymuyor mu ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yol parasını da saatlik ücrete eklersin hocam :))

bu burssuz öğrenciler meselesini biraz abartıyoruz. Bir insanın türev integral edebiyat yapamaması onun boş bir insan olduğunu göstermez, türev alamayıp hocayla çata çat siyaset ve politika konuşabilen bir çok öğrenci var. Bu bizim biraz akademiye bakış açımızla alakalı bir yanılgı. Üniversite böyle bir yer değil ve olmamalı.
    Bana gelince; evet derste 200 300 bindeki kişi de var ilk 500 den insan da var. Bu beni rahatsız etmiyor açıkçası. Sadece uluslararası ilişkiler okusaydım eder miydi, bilmiyorum. Çünkü ben bu bölüme biraz daha hobi gözüyle bakıyorum. Hukuk bölümüne biraz daha odaklanmış durumundayım.

Boğaziçi ve Galatasaray hakkında bilgim yok hocam, kusura bakmayın.

Hocam siyasetin politikanın alasını yaparlar zaten biliriz.. Yoksa 100.000₺ yıllık ücreti başka kim çıkartıp verecek cebinden yeni Türkiye’de :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2CBD65149 -- 5 Mart 2020; 0:21:44 >
    Yok hocam estağfurullah, peki Koç uluslararası ilişkilerden mezun öğrenciler diğer iibf öğrencilerine göre özel sektörde belirgin bir dezavantaj yaşarlar mı? Ayrıca hocalar ve onlarla iletişim olsun, dersler olsun biraz bölümden ve bölümün olanaklarından bahseder misiniz?
    Dezavantaj yaşayacaklarını düşünmüyorum. Önceki entrylerde anlattığım gibi okulda yabancı dil -belki Türkçe'den daha fazla- konuşuluyor, ayrıca çeşitli dil dersleri var ve bu şekilde dil konusu kolayca halledilebilir. Hocalarla 1-1 iletişim, office hour dediğimiz hocanın ofisinin kapısı açık şekilde bir anlamda danışmanlık hizmeti vermesiyle sağlanıyor, bu da oldukça önemli. Hocaları Koç CASE IR diye aratırsanız göreceksiniz, Bilkentte Boğaziçinde sürekli konferans vermeye gidiyorlar. Bunun dışında son 1 haftada okula Onur Öymen, Yusuf Halaçoğlu, birkaç adet ambassador geldi. Bunlar saydığınız okullarda ne derece oluyor, onu öğrencileri cevaplarsa daha iyi olur tabi. Ama burda böyle bir IR atmosferi var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F0A424E64

Bu mesaj silindi.
    Evet doğru ama bu Koç’um sorunu değil. Çünkü trde alanında en donanımlı ve iyilerden biri.

• Yukarıdaki arkadaşın da söylediği gibi maalesef yapısal bir problem bu. Hukuk fakültelerinin sayılarının azaltılması gerekiyor. Avukatlık sınavının gelmesi gelmesi gerekiyor. Belki de hukuk fakülteleri üniversitelerde özerk bir yapıya kavuşup hukuk okulları kurulması gerekiyor. Amerika'da ve bazı avrupa ülkelerinde de olduğu gibi üniversite bitirenin değil üniversiteden sonra hukuk okullarını bitirenin avukat olması gerekiyor...

Yapılacak çok şey var fakat bunları ortaya koyacak irade yok maalesef.
  • Hocam çap yaparken ikici anadalınızı tam olması gerektiği gibi öğrenebildiğinizi düşünüyor musunuz?
    Çok güzel bir olanak sağlıyor evet ama bu kadar basit yapılıyor olması aklıma şüphe düşürdü. Herhangi bir fark olur olur mu bir bölüme anadal olarak girmekle sonradan çap yapıyor olmak arasında?

dostum çift anadal derslerin, o bölüme direk girenlerin dersleriyle aynı dersler. Yani beraber alıyorsunuz o dersleri. Müfredatınız, programınız, mezun olmak için almanız gereken dersleriniz aynı. Herhangi bir fark söz konusu değil. Bu kadar basit yapılıyor dediğin iş basit değil ama :D İyi çalışmak zorundasın, çift anadal yaptığın alanda ortalaman 2. kez 2.7'nin altına düşerse, çapın yanıyor. Yani öyle kolay değil 2 bölüm okumak
  • Hocam tabi ki de zordur yanlış ifade etmişim. Ytubeda bir video izliyordum koçtan bouna geçen bir kız anlatıyordu da. Derslerin biraz daha hafif işlendiğini ve bu yüzden çap yapmak gerektiğinden bahsediyordu. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Koç bildiğim kadarıyla, burslu olarak aldığı kişileri ilk 300 den 500 den filan alıyor. Fakat bu bölümlere ücretli olarak katılan kişiler, 50 60 70 bin ve daha fazlası olmak üzere kayıt yaptırabiliyorlar. Hukuk için örnek vermek gerekirse, burslu kategorisi ilk 110'ken, tam ücretli kategorisi 90 bin küsürdü. Bu derslerin seviyesini düşüyor mu? Emin değilim, aynı dersleri gidip bilkentte veya boun'da da almam lazım kesin bir şey söyleyebilmek için. Ama örnek vermek adına şunu söyleyeyim, istatistik dersine kayıtlı olan 100 kişiden yaklaşık yüzde 60'ı kaldı. Veya hukukta medeniden sınıfın yarısı kalmıştı. Dersten derse değişir diyeyim bunun için.
    çok teşekkür ederim hocam.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.