< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Endüstri mühendisliği vs Matematik mühendisliği
-
-
hocam yazılıma kaycam diyosan endüstrinin verimlilik insanlar cart curtu seni pek ilgilendirmiyo .d
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam bence direkt ceng yaz ilgin o yöndeyse. mat mühdeki gereksiz derslerde boğulma.bölümdeki yazılıma yönelmenin fazla olması bölümün tamamen avantajlı olduğunu göstermiyor.odtü fizik okuyup yazılıma geçen fazlaca kişi var.
Hocam Cerrahpaşa'da gelir gibi ama kesin diyemiyorum. Kalan üniler de saçma sapan vakıflar, şehir dışına gidecek durum yok.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
ytü endüstri yazınca puanın diğerine hayli hayli yettiği için ona geçiş hakkı oluyordu galiba bi araştırın hocam
Endüstriye oranla mat müh de yazılıma kaymak daha kolay görünüyor. Bilgisayar ve mat müh olayına gelirsek kendinize sormanız gereken 2 soru var bence.
1.Yazılım ve temel mühendislik derslerinin yanında devre teorisi, sinyaller ve sistemler, lojik devreler, elektronik devreler vb gibi elektrik ve donanım dersleri almak mı yoksa matematik mühendisliğindeki matematik derslerini almak mı sizi daha çok mutlu eder?
2.soru olarak da ytü’nün imkanları mı yoksa sıralamanıza gelebilecek iü,esogu vb okullarının imkanları mı?
Kendimce bu iki soruya cevap verdiğimde mat müh ağır bastı ve ben de tercihimi o yönde kullanacağım.
Diğer bir konu ben de fizik müh araştırdım ancak yazılım sektörüne yönelme yüzde 15 civarı falan. Mat mühde bu oran oldukça yüksek.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Up
Hocam sen niye sürekli bir şeylerden yazılıma kaymak istiyorsun ben anlamadım ya direkt yazılım yada ceng yaz
Hocam Cerrahpaşa'da bilgisayar mühendisliği tutar belki kesin bile değil onu da araştırdım ettim hiç aklıma yatmadı gidersem istemeye istemeye gideceğim
Geriye İstanbul'daki vakıflar kalıyor ama hepsi apartman ünisi gittim gezdim o da içime sinmedi.
Şehir dışına gidecek para yok olsaydı Sakarya'da ya da yıldırım beyazıtta bilgisayar/yazılım yazardım direkt.
Bir mat müh öğrencisi olarak endüstri derim.Ama bu kişiye göre değişir tabi.İkisi de çok güzel bölümler ve YTÜ'nün her sene daha da ileri giden gözde bölümlerinden.İlla da yazılım diyosan tabiki mat müh seçmelisin.senede 150 kişi mezun oluyorsa 140 ı yazılımcı olmuştur.Ama herşey dışarıdan göründüğü gibi değil.Şunu farkettim herkes tutturmuş yazılım da yazılım.Zor iş kardeşim bu yazılım denen şey.Ben şu an 4.sınıfım mat müh'te.Bir yazılım firmasında da 6 aydır çalışıyorum.3.sınıftayken ise başladım.Ama saatlerce bilgisayara kapanıp 20 satır kod için 8 saat kafa patlatmak beni çok zorluyo şahsen.Daha insanlarla iç içe iletişime dayalı ve aktif bir meslek isterdim herlade.Ama yine de hayatımdan memnunum.Çünkü yazılım sektörü büyük ihtimal ben emekli olana kadar ölmeyecek bir sektör.Ve ben de bu sektörün Türkiyedeki en iyi okul ve bölümlerinden mezun olacak ve aranan bir eleman olarak kendimi tanıtabiliyorum.Ve bundan 10 15 sene sonra nerelerde olabileceğimi az çok görebiliyorum.Bu arada yazılımcı olunca iletişime vs çok gerek yok dedik ama hiçbir yazılımcı ölene kadar yazılımcı olarak kalmaz.Çoğu 10 sene sonra ya takım lideridir ya da yöneticidir.Ve herkesten çok insanlarla haşır neşir olur.Onu göze alarak gir derim.
-
Hocam tam tersine ben de insanlarla iç içe sıkı iletişim olan bi bölüm istemiyorum. Aslında mat müh direkt öne yazıcam da endüstri mühendisliği yıldız kampüsünde ve yıldız kampüsüne bayıldım.
Bence kampüs olarak davutpasa çok daha güzel ama konum olarak tabiki Yıldız kampüsü.Okulda olan hersey davutpasada yapılır etkinlikler vs..Ortamı Beşiktaştan daha iyidir kalabalıklığı sosyal aktiviteleri falan davutpasada daha iyidir.Besiktas kampüsü çok güzel evet ama çok küçük.kafeleri falan yetersiz bence kütüphanesi 7/24 açık değil falan böyle sıkıntılar var
hocam ekonomik sıkıntınız varsa koü ceng düşünebilirsiniz.eğitimi kötü değil diye biliyorum,ayrıca günlük İstanbul'a git gel yapabilirsiniz,yapan çok kişi var
evet yks puanıyla yatay geçiş yapabiliyor puanı yetiyorsa
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X