Şimdi Ara

Tıp vs BOĞAZİÇİ KİMYA MÜH.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
2
Favori
2.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hangisi sizce dostlar? 10k yapmış birisini düşünerek. 2020 icin hangisi önde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Westernal35 -- 1 Temmuz 2019; 21:52:47 >

• Şu mesajlarla yönetici olmayı çok kolaymış gibi lanse etmeyin ne demek "direkt" yönetici olacaksın. Her Boğaziçi mezununu mezuniyetten sonra şoförlü Mercedes ile makam odasına götürüyormuş gibi yazıyorsunuz.

Elbette Boğaziçi kimya mühendisliği mezunu biri yönetici olabilir ancak önce Boğaziçi gibi bir okulu iyi bir ortalamayla bitirmek lazım, sonra her mühendisi gel direktör yapalım seni demiyorlar, ya iş tecrübesine göre tecrübeli bir mühendis olacaksın ya da MBA eğitimi alacaksın, ama şirket karşılar bu eğitimi ama cebinden ödersin ama sonuç olarak böyle saçma önerilerle milleti yanıltmayın. Mühendislik ayrıdır yöneticilik ayrı. Her başarılı mühendis başarılı yönetici olacak diye bir kaide yok ve yöneticilik ayrı bir yetenektir, amacı tamamen kâr olan şirketler de yöneticilik yeteneği yoksa kimseyi Boğaziçi mezunu diye zorla yönetici yapmaz. Bu şirketlerin çalışma prensiplerinden haberiniz yok galiba adamı tanımadan nasıl böyle yorum yapıyorsunuz hayret. Bir soralım bakalım arkadaşın yöneticiliğe bakış açısı nasıl? kendinin yöneticilikte başarılı olacağına inanıyor mu? MBA temelde işletme eğitimidir, buna bakış açısı nasıl? Bu sığ bir yorum, tercih edene hiçbir faydası yok.
  • boun kimya muh avantajlari cok fazla ve direk yonetici olacaksin ama tip yazarsan boundaki kadar sosyal bi cevren olmayacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • direkt yonetici falan olmayacaksin.eger o yonde ozelliklerin,iyi bir kariyerin olursa,baglantilarini kurabilirsen belli bir sure sonra olabilirsin

kimya muh.sirf boun olsun diye istiyorsan yazma

• Mühendisliğe, fiziğe, matematiğe yatkınlığınız varsa, bir kimya mühendisinin yaptığı işleri yapabilirim diyorsanız net BOÜN kimya müh. derim ben.
  • Bogazici saha cazip tabii ki ama tip istediginiz biraz daha agir basiyorsa tip. Tip isteyip istemediginize net bi karar vermeniz lazim bence.

• karakorsan95 kullanıcısına yanıt
    Hocam reaksiyonlara da ilgim aşırı fazla ben de araştırdım process alanında reaktör tepkime leri gerçekleştirmek beni mutlu ediyor. Tıp da keza öyle bakalım ne olacak
  • fabricioramirez F kullanıcısına yanıt
    Hocam ben ünv mezunuyum. Kimya istiyordum yazmadım puanıma bakıp ftr yazdım bin pisman oldum
    Boun gelmiyordu o zaman tabi, itü geliyordu.
    İş imkanı acısından Boun diyorum sadece
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • überraschung kullanıcısına yanıt
    Process alanında çalışmayı çok istiyorum hocam. Reaksiyonlara ilgim büyük.
    İnsan vücudu mekanizmasına da ilgim büyük. Bu yüzden de tıp bi yandan aklımda.
  • freyja.md F kullanıcısına yanıt
    Evet Hocam sonucta bir unv mezunuyum istemediğim yerden mezun oldum
    Aslına bakarsanız iki bölümü de eşit istiyorum
  • Westernal35 W kullanıcısına yanıt
    hocam öyleyse bence tıpa gidin hem istediğiniz alanda bilgi edinirken hem de yeni ve kuvvetli bir iş imkanınız olmuş olur
  • Hocam gerçekten ilgin varsa kimya mühendisliği iyidir yurt dışı için vs

Bogazicinin cok artisi var tabii hocam. Tip icin dusundugunuz uniler bogazicinin yaninda nasil kaliyor ona da bi bakin

• boğaziçi kimya 4 sene
    tıp okuyup biyokimya uzmanı olmak 10 sene
    aradaki 6 sene fark ile yönetici olursun
    Bir tıp öğrencisi olarak yerinizde olsam kimya müh. yazardım. BOUN mezunu birinin fazla iş sorunu yaşayacağını düşünmüyorum. Bölümün, okulun size vadettiği çok şey var.

Tıp, özellikle yurtdışı imkanları ve Türkiye'deki çalışma şartları düşünüldüğünde bence BOUN ChE yerine tercih edilecek bir bölüm değil çoğu kişi için. İnsan vücudu mekanizması 6 senenin ancak 1 veya 2'sinde ana odağınız olacak. Kalan sürede hastalıkları, ilaçları öğreneceksiniz, insanlarla uğraşmanın zorluğunu yaşayacaksınız. Bir kimya mühendisinin aksine profesyonellik seviyesinin düşük olduğu bir çalışma ortamınız olacak. Tıp, bilim olarak belki okunabilecek en güzel branş, ancak çalışma hayatı pek iç açıcı değil bence, özellikle boun mezunu bir kimya mühendisinin potansiyel çalışma hayatına göre.
  • quote:

Orijinalden alıntı: karakorsan95

boun kimya muh avantajlari cok fazla ve direk yonetici olacaksin ama tip yazarsan boundaki kadar sosyal bi cevren olmayacak
    Şu mesajlarla yönetici olmayı çok kolaymış gibi lanse etmeyin ne demek "direkt" yönetici olacaksın. Her Boğaziçi mezununu mezuniyetten sonra şoförlü Mercedes ile makam odasına götürüyormuş gibi yazıyorsunuz.

Elbette Boğaziçi kimya mühendisliği mezunu biri yönetici olabilir ancak önce Boğaziçi gibi bir okulu iyi bir ortalamayla bitirmek lazım, sonra her mühendisi gel direktör yapalım seni demiyorlar, ya iş tecrübesine göre tecrübeli bir mühendis olacaksın ya da MBA eğitimi alacaksın, ama şirket karşılar bu eğitimi ama cebinden ödersin ama sonuç olarak böyle saçma önerilerle milleti yanıltmayın. Mühendislik ayrıdır yöneticilik ayrı. Her başarılı mühendis başarılı yönetici olacak diye bir kaide yok ve yöneticilik ayrı bir yetenektir, amacı tamamen kâr olan şirketler de yöneticilik yeteneği yoksa kimseyi Boğaziçi mezunu diye zorla yönetici yapmaz. Bu şirketlerin çalışma prensiplerinden haberiniz yok galiba adamı tanımadan nasıl böyle yorum yapıyorsunuz hayret. Bir soralım bakalım arkadaşın yöneticiliğe bakış açısı nasıl? kendinin yöneticilikte başarılı olacağına inanıyor mu? MBA temelde işletme eğitimidir, buna bakış açısı nasıl? Bu sığ bir yorum, tercih edene hiçbir faydası yok.

• İkisi de farklı alanlar hocam. İkisinde de çok iyi yerlere gelebilirsiniz. Hangisine daha çok ilgi duyuyorsanız onu seçin bence. Bu arada boun kimya mühendisliği mezunu biri direk nasıl yönetici oluyor onu anlayamadım. Evet boğaziçindeki mühendislik eğitimi daha çok yönetim alanına yönelik ama her mezun da yönetici olmuyor. Kişinin özelliklerini bilmeden direk yönetici olursunuz demek bir tuhaf açıkçası

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • isetta_1955 kullanıcısına yanıt
    Belli ki boundaki ortamda solumamamissin bilmiyorsun.Boun muhendis yetistirmez yonetici yetistirir.Bunu stajlarda bile görüyoruz.Ayni departmandaki itulelere vs bile komut veriyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: karakorsan95

Belli ki boundaki ortamda solumamamissin bilmiyorsun.Boun muhendis yetistirmez yonetici yetistirir.Bunu stajlarda bile görüyoruz.Ayni departmandaki itulelere vs bile komut veriyorlar
    sen üç yaşında mısın?

• karakorsan95 kullanıcısına yanıt
    Görüyoruz:
    Yeni Şafak
    Hayat Haberleri - Yenisafak.com
    https://www.yenisafak.com/hayat/sokakta-staj-arayan-bogaz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.