Şimdi Ara

YTÜ kimya vs Gazide veya İÜ'de kimya müh.?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hocam selamlar benim puanım tahmini olarak YTÜ kimya tutacak,İTÜ istiyordum ama kurtarmıyor.Neden kimya diyecekseniz aslında sayısalcı olmaması gereken biriydim ve sayısaldan sadece kimya okursam mutlu olabilirim,nanoteknoloji biyokimya genetik gibi konulara ilgim var.Yazılıma da meraklıyım ama yazılım müh. manisada tutuyor ben marmara bölgesinde okumak istiyorum.

SORUM ŞU:YTÜ kimya mı Gazi veya İÜ kimya mühendisliği mi?Ama dediğim gibi sayısalcı kafası yok mühendislik okurken pert olurum diye düşünüyorum,odtü veya itü gelse çok güzel hayallerim vardı da ytü pek imkan sağlamaz gibi geliyor.

Var mı aranızda YTÜlü falan?

• nerede yaşıyorsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gebze ama göçebe gibiyiz 1 seneye kalmadan buradan da taşınırız
  • Dostum bildiğim kadarıyla kimya mühendisliğinde termodinamik,akışkanlar mekaniği,heat transfer gibi ciddi fizik ve matematik içeren dersler var.

Ama bunlardan çekinmene gerek yok.Direkt ben yapamam kafasına girme.Sevdiğin alansa eğer denersin.

(Bu arada gazi makinede okuyorum bende,gazi mühendislik için yardımcı olabilirm)
  • limitx98 kullanıcısına yanıt
    hocam ben aslında özel sektörden çok temel bilimle ilgilenmek,yurt dışı falan yapmak istiyorum ama yurtdışı yapamazsam da mühendislik seçmediğime pişman olur muyum endişesi var.Belli bi çark içine girmektense bilim yapmak istiyorum Türkiye için de fazla idealist düşünmek bir yandan korkutuyor malum temel bilimlerin durumu olsun.
  • lazarus-effect kullanıcısına yanıt
    Haklısın dostum anlıyorum endişeni.Kararını verecek olan yine sensin iyice arastırma yap derim
  • inşaat müh. den sonra işsizliğin en yüksek olduğu mühendisliklerden biri kimya, okulun adına bakma herhangi bir ünide bilgisayar oku pişman olmazsın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dünyada en çok kazanan ve değer gören mühendisliklerden biri kimya mühendisliği. Ancak Türkiye de durum tam tersi ne yazık ki. Eğer ben çabalar çalışır yurt dışına giderim bir şekilde diyorsan kesinlikle tavsiye edebileceğim bir bölüm.

• Up

• CeremiKılarksın kullanıcısına yanıt
    hocam matematiğim sıfır mühendislik hele ki bilgisayar mahveder beni
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.