ODTU kimya müh yazılır mı?

-
-
Bu tercih dönemi çok parladı. Gerçekten iyi mi yoksa balon mu birinin adamakıllı açıklaması gerek. Bence hak ettiğinden fazla popüler şu an
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Neden kimya mühendisliği düşünüyorsunuz, neden tıp düşünüyorsunuz veya neden bilgisayar mühendisliği, endüstri mühendisliği veya matematik mühendisliği gibi bölümleri düşünmüyorsunuz? Bunları da belirtirseniz daha yardımcı olabilme şansım olacaktır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Diğer mühendisliklerden iyi yerler pek tutmuyor.Kimyada ise hem odtu olması cazip geldi.Oradan yeni mezun biriyle konuştum iş imkanlarından vb. bahsetti.İçim ısındı o bölüme.Bunun dışında tau mekatronik de olabilir diyorum.Tıpa gelince ise garanti meslek vb. şeyler
-
Niye hocam bence gayet alması gereken ilgiyi görüyor. ODTÜden çıkıp çok iyi paralar kazanan, yurtdışına çıkan, farklı sektörlerde bile çok iyi yerlere gelen çok kişi var (IBM Türkiye genel müdürü ING bank netherlands global audit müdürü, kordsa ceosu ve aklıma gelemeyecek kadar farklı endüstride çok iyi yerlere gelmiş kişiler var savunma sanayinden petrokimyaya ) yani sırf kimya mühendisliği geçmişte mimlendigi için üretimin bel kemiği olan bölüme özellikle ODTÜ gibi okulda abartılıyor demek biraz cahilce. Tüpraş mesela trnin ara farkla en büyük özel şirketi epiasi saymazsak koç grubunun oradaki maaşlar Ford vsden çok daha yüksek yani burada yüksek kademelerde rol alsaniz o 5-10k dolarlar bile küçük para olur sizin için. Ayrıca son olarak ekleyeyim Process öğrendiğiniz için yönetici pozisyonlarına çıkmak çok daha kolay. Process mantığını farklı endüstrilere ya da businessa uyarladığınız taktirde çoğu adayın önüne geçersiniz yönetim için.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hfvg1234 -- 2 Ağustos 2023; 13:53:42 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X