Merhabalar sene başından beri sürekli İTÜ Endüstri istiyordum ama gelmeyecek gibi YTÜ Endüstri ile İTÜ İşletme Mühendisliği arasında gidip geliyorum sürekli ve kafamı sürekli yoruyorum düşünüp iki bölümdede okuyan var mı yardımcı olabilirmisiniz. Şimdiden teşekkürler.
Galatasaray endüstride olabilir ne düşünüyorsunuz
ytü endüstri yıldız kampüsünde makina fakültesinde. itü işletme ise şu anlık ayazağada (normalde maçkada). yani konum olarak bi fark yok, maçka ile yıldız kampüsü 700-800 metre falan herhalde uzaklık olarak. okulların ikisi de genel olarak sıkıntılı, bütün öğrencileri şikayetçi. yani bunlara rağmen ikisinden birine gelmek istersen allak kurtarsın demek lazım. ayrıca ytü endüstri çok kolay bir bölümdür, sosyalleşecek bol bol vaktin olur, zorlanmazsın okulda. itü işletmeyi bilemem ancak onların da çok zor olacağını sanmam.
Ya itü işletmeye gelsem endüstriyle çap yapmak için her şeyi yapacağım ama çok kararsızım İTÜ hayalim benim ama endüstri mühendisliğinide çok istiyorum işletme mühendisliğine çok güvenemiyorum sıkıntı o okuyan varmı acaba forumda
Hocam habersiz ekliyorum sorun olmaz umarım.
İTÜ işletme müh.
zeynelysmsZ
kullanıcısına yanıt
Neden İşletme Mühendisliği'ne güvenemiyorsunuz ve bu bölüme giderseniz Endüstri ile ÇAP yapmak istiyorsunuz?
Tabi ki istiyorum onu yapmak için elimden gelen en iyisini yapacağım. İşletme Mühendisliğine aslında güvenmiyor değilim sadece endüstriyi sene başından beri çok isteyince böyle oluyo hani içimde bir ukte kalacak gibi ama İTÜ'ye gitmesemde aynısı olacak yine içimde bi şey kalacak siz hangi bölümde okuyorsunuz acaba
zeynelysmsZ
kullanıcısına yanıt
herkes çap yapamıyor bölümün %4-5i anca yapıyordur
Biliyorum biliyorum kontenjan az ama çok çalışacam çap yapmak için
Peki bölümün tanınırlığı ne derecede firmalarda özellikle istanbulda
zeynelysmsZ
kullanıcısına yanıt
Cevap bana sanırım. Ben mesajda "neden" kelimesini yazamamışım. Yani Endüstri ile neden ÇAP yapmak istiyorsunuz? diye soracaktım. Ayrıca, ben İTÜ İnşaat Mühendisliği 2. sınıf öğrencisiyim. MYP ile İşletme Mühendisliği'ne yatay geçiş yapmayı düşünüyorum.
Murat_Erman
kullanıcısına yanıt
Hocam myp ile geçiş için sınr 2 sene değil mi yanlış bilmiyorsam siz 2017 girişlisiniz, hakkınız devam ediyor mu ?
zeynelysmsZ
kullanıcısına yanıt
İtü işletmeden çıkanlar veya okuyanlar genelde iyi yerlerde staj yapıyorlar ve güzel işler bulmuşlar. Ve tyt ayt netiniz kaç acaba ?
Tam olarak bakmadım ama tyt 93 95 o civar bi şey ayt de 70+ obp 99.6
Murat_Erman
kullanıcısına yanıt
Bende tam anlayamamışım galiba hocam zaten mesajınızı ya şöyle çünkü endüstri mühendisliğini çok istiyorum içimde kalmasını istemiyorum evet çok benzer bölümler ama yani kişisel bi şey onu istemem belkide okula girdikten sonra fikrim değişebilir ama şu an bu şekilde duruyor peki arkadaşların var mı hocam senin işletme mühendisliğinde okuyan memnunlar mı
Öyle bir sınır yok. Mesela geçen sene Endüstri'ye 2005 yılında üniversiteye yerleşmiş biri MYP ile geçiş yapmış.
Tyt de biraz daha iyi yapsaydım daha iyi olacaktıda sınav anını iyi yönetemedim yoksa kafam rahat bir şekilde itü endüstri gelirdi
zeynelysmsZ
kullanıcısına yanıt
Yakinen tanıdığım kimse yok ama az çok konusma fırsatı bulduğum kişiler memnun. Ben bir de o soruyu merakımdan dolayı sordum, pek bir önemi yok.