Şimdi Ara

İtü inşaat mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Değerli DH Forumlu dostlarım, itüde inşaat mühendisliği %100 ing veya %30 ing olarak ayrılsa bile fark etmiyormuş alınan diploma. Diploma aynıymış yani. Sizce 30 40 50bin yapan biri itü inşaat okumalı mı? Duyduğuma göre sektörde en iyisi de itüymüş zaten. Ama biliyorsunuz malum inşaat sektörü çok kötü durumda şu an. Mimarlık,inşaat vb. Bölümler okunmaz diyor bir sürü insan. 10 yıl önce 15k ile kapatan itü inşaat bölümü şu an 55k ile kapatıyor. Hani o bile belli ediyor durumu. Daha da kolay izahı Boğaziçi'nde bile 16k ile kapatan bir bölüm yani. Yine de sizce okunur mu? Maaş olarak kaliteli mezun olsan vs. İşine tutunabilir misin yoksa farklı alanlara mı yönelirsin? Duyduğuma göre çoğu inşaat fakültesi öğrencisi kendi bölümü ile alakalı çalışmıyormuş. Finans yöneticilik planlama tarzı alanlara yazılıma vs. Yöneliyorlarmış.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• İTÜ'de alınacak müh. eğitimi çok değerli olacaktır gene de. Yazılım vs. gibi güncel bir bölüm okunmak istenmiyorsa ben bir sıkıntı göremiyorum.

YTÜ'de endüstri okuyacağıma İTÜ'de inşaat okurdum (YTÜ endüstri aynı puan mı bilmiyorum tabii), alınan mühendislik eğitimi belki sahada aşırı işinize yaramayacak ama İTÜ ekolü çok işinize yarayacaktır.

• Ohzman kullanıcısına yanıt
    Peki yazılımda kastınız nedir? 30 40 50bin bandında maalesef pek iyi pc mühendisliği veya yazılım mühendisliği okunmuyor biliyorsunuz. Bu durumda ne yapmalı?

• İnşaat mühendisliği maalesef türkiyede yok türkiyede o işi mütaahitler yapıyor benim bi arkadaşımın babası ev yapabiliyor mesela mühendis falan da değil. İlla inşaatta çalışcam diyosanız inşaat amelesi yevmiye 2k olmuş 4 yıl okuyacagına 4 yıl çalış 3 milyon tl paran olur

• Heh hocam bana bunlarla gelin bu bölüm harbi böyle şeyler yüzünden patlıyor demek ki. Yazık olmuş inşaat okuyanlara bu konuda

• Panzer1437 kullanıcısına yanıt
    Kanka kktc olayından dolayı kendine yeni bir alternatif mi arıyorsun itüden

• Ne kadar kalifiye olursan ol asgari ücretten fazla veren çok az yer var. İnşaat ustaları mühendisten kat kat fazla kazanıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    inşaat mühendisliği
    2 yıl önce açıldı
    İtü inşaat mühendisliği
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Panzer1437 kullanıcısına yanıt

Bu sıralama bandında kesin önerim çevre mühendisliği  

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nickolangelo kullanıcısına yanıt

Boş bölüm değil mi knk. Makine müh. Daha mantıklı gibi.

• CH3COOH C kullanıcısına yanıt
    Yok kral ben hep böyle konular açıyorum. İleride insanlar görürse yardımcı olsun diye vs. . İtü kktc temel olarak zaten riskini alarak gittiğimiz bir tercih. Alternatif aramıyorum yani. Eemden devam

• Ben makinacıdan razıyım arkadaş. Trum trak tikitak makinalaşmak istiyorum

• inşaat okuyup dubaiye gidip çalışma imkanı var o yüzden güzel

• Farklı sektöre yönelebiliyorlar. Piyasadan birisiyle konuştuğumda bana CE okudun diye inşaat yapacaksın diye bir şey yok, çoğu kişi ilerleyen zamanlarda yönetici, satış elemanı vs. oluyor diye bahsetmişti.

Ayriyetten meslek dediğini şu an ortalama şartlarda bir Türk Genci 40-45 sene icra edecek, 20 yıl sonra bu ülkede ki demografik yapı iyice değişecek, inşaat işinin tıkalı kalacağını kimse kestiremez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.