Şimdi Ara

Endüstri Mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şu sıralar bu bölümü hedefliyorum.Boğaziçinde var sanırım baktım ama ilk 1000 den alıyor beni aşıyor biraz anlayacağınız.Başka hangi üniversitelerde kaliteli endüstri mühendisliği bölümleri var ?Özellikle okuyan arkadaşlar yazarsa daha iyi olur.

• endüstri öğrencisi değilim ama boğaziçinden sonra odtü iyidir,itü iyidir..

ayrıca itü'de endüstri müh.e çok benzeyen işletme müh.de var ona da incelersen iyi olur..
  • Bölüm hakkında görüşleri de alabilirsem çok iyi olur.Teşekkürler şimdiden.
  • İş imkanlarının genişlemesinden ötürü son yıllarda "Endüstri Mühendisliği"ne inanılmaz bir rağbet var. Yeditepe Üniversitesi'nde ki ismi farklı, "Sistem Mühendisliği" olarak adlandırmışlar, 3.sınıfa geçtiğinde bölüm 2'ye ayrılıyor. Bunlardan birisi "Endüstri Mühendisliği", diğeri ise "Otomasyon-Kontrol Mühendisliği", neden böyle yapmışlar veya sistemleri nasıl işliyor maalesef bir fikrim yok.

Hangi üniversiteyi önerirsin diye sorarsan, ben bu mühendislik dalında kendi üniversitemi öneririm. Kısa zamanda özellikle "İşletme" ve "Endüstri Mühendisliği" dallarında zirveye oynayacaklarına inanıyorum. Diğer üniversiteleri incelemek için de;http://oss1.tercih.tv adresini kullanabilirsin.

Ayrıca, ODTÜ'lü öğrencilerin şu resmini koymadan edemeyeceğim.

Endüstri Mühendisliği

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alp -- 15 Kasım 2010; 21:57:09 >

• Bilkentin Endüstri'si de iyidir diye biliyorum (hatta türkiyede 2.ymiş). Ama işin ucunda "yönetim" varsa boğaziçi 1 numara.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whiskey -- 15 Kasım 2010; 22:04:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alp

Ayrıca, ODTÜ'lü öğrencilerin şu resmini koymadan edemeyeceğim.

Endüstri Mühendisliği

bölüm başkanımız pek sevmez endüstri mühendislerini
    her şeyden biraz bilip hiçbir şeyi tam bilmemek neye yarar der

gerçek manada endüstri mühendisliğinin nerede işe yaradığını merak ediyorum.

• Bilkent End. de okuyorum, ben memnunum, malesef ülkemizde zibil gibi mühendis var ama bilkentin dünya sıralamasında 122. türkiyede 1. olması ve türkiyede ABET sertifikasına sahip olan tek bölüm bilkent end. dir. Bu bilgileri göz önüne alarak tercihini yapmanı ve tabi tutturabilirsen bilkente gelmeni tasviye ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    inşaat mühendisliği
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: musyun

Bilkent End. de okuyorum, ben memnunum, malesef ülkemizde zibil gibi mühendis var ama bilkentin dünya sıralamasında 122. türkiyede 1. olması ve türkiyede ABET sertifikasına sahip olan tek bölüm bilkent end. dir. Bu bilgileri göz önüne alarak tercihini yapmanı ve tabi tutturabilirsen bilkente gelmeni tasviye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devoure -- 16 Kasım 2010; 1:19:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hashus1099

bölüm başkanımız pek sevmez endüstri mühendislerini
    her şeyden biraz bilip hiçbir şeyi tam bilmemek neye yarar der

gerçek manada endüstri mühendisliğinin nerede işe yaradığını merak ediyorum.

Aslında aynen dediğin gibi. Genelde üretim yapan fabrikalarda verimliliği artırma konusunda kilit adam rolündeler. İş bulma konusunda da diğer mühendislere göre daha avantajlı bir konumda olduklarını düşünüyorum.

Ben kazanamadım, umarım kazananlar başarılı olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Devoure

quote:

Bilkent End. de okuyorum, ben memnunum, malesef ülkemizde zibil gibi mühendis var ama bilkentin dünya sıralamasında 122. türkiyede 1. olması ve türkiyede ABET sertifikasına sahip olan tek bölüm bilkent end. dir. Bu bilgileri göz önüne alarak tercihini yapmanı ve tabi tutturabilirsen bilkente gelmeni tasviye ederim.

niye gülüyorsun adama boğaziçi diye birşey olmasa dediği doğru(bazı mühendisliklerde boğaziçi olsa da doğru.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whiskey -- 16 Kasım 2010; 1:36:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 34

quote:

quote:

niye gülüyorsun adama boğaziçi diye birşey olmasa dediği doğru(bazı mühendisliklerde boğaziçi olsa da doğru.)

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bana böyle yorumlar bazen saçma geliyorHani yok şuranın şu bölümü şuradan daha iyi şeklindekiler.Ne kadar mezunlarına baksak ta bence bu tamamen verdiği eğitimi yansıtmaz.Mesela ben Bilkent'te okuyorum gördüğüm kadarıyla endüstriye verilen eğitim gerçekten iyi ; ama Boğaziçi'nde veya ODTÜ'de nasıldır onu bilmediğim için karşılaştırmak saçma geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowhero -- 16 Kasım 2010; 2:32:42 >

• Bilkent'te, Boğaziçi'de ülkemizin en iyi ve en güzel üniversitelerinden bir tanesi, neden bir anda yarışa dönüştü anlayamadım. Ayrıca Bilkent ne zaman ilk 122'ye girdi? Sadece bir fakülte için felan konuşuyorsun sanırım.

Dünya üzerinde 6 tane kabul görecek sıralama yapılıyor, 2011 Mayıs ayında Avrupa Birliği'nin yapacağı araştırma duyuralacak, ve şu ana kadar ki en kayda değer veriler insanlara sunulacak. Ancak şu an için yapılan 6 araştırmadan bahsedecek olursak,

1-) Shanghai Jiao Tong Üniversitesi (ARWU)
    2-) Times Higher Education QS
    3-) Webometrics
    4-) HEEACT
    5-) Leiden
    6-) Scimago

Yapılan 6 araştırmada da ayrı ayrı kabul kriteri ön plana çıkıyor. Mesela ARWU sıralamasında, ilk 500'e sadece İstanbul Üniversitesi 424.sırayla giriş yaptı, girmesinde Orhan Pamuk'un aldığı Nobel Ödül'ünün etkisi çok büyük. The-QS sıralamasında ise Bilkent Üniversitesi 360.sırada yer alırken, İTÜ, İÜ, KOÇ üniversiteleri 401-500 arasında kendilerine yer bulabildiler. Webometrics sıralamasında ODTÜ (499.) son sırada kendine yer bulabildi. HEEACT sıralamasında ilk 500'e, Leiden sıralamasında da ilk 250'ye maalesef hiçbir üniversitemiz giremedi. Scimago sıralamasında ise 6 üniversitemiz var.

Son olarak çok şükür Orta Doğu Teknik Üniversitesi (Daha doğrusu eski ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut'un başlattığı) ülkemizde böyle bir işe girişti. Vakıf üniversiteleri sıralamasında Bilkent Üniversitesi ilk sırayı alıyor. Tıp fakültesi olmayan üniversitelerin sıralamasında ise ilk sıra da Orta Doğu Teknik Üniversitesi var. Genel toplamı yazacak olursak, ilk 10 sırayı;

1-) Hacettepe Üniversitesi
    2-) Orta Doğu Teknik Üniversitesi
    3-) Ankara Üniversitesi
    4-) İstanbul Üniversitesi
    5-) Ege Üniversitesi
    6-) İstanbul Teknik Üniversitesi
    7-) Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü
    8-) Gazi Üniversitesi
    9-) Bilkent Üniversitesi
    10-) Boğaziçi Üniversitesi

İlk 10'a giren birçok üniversitemizin, ilk 10'a giriş sebepleri Tıp Fakültelerinin olmasından kaynaklanıyor.

Daha detaylı bilgi için, Rektörümüzün "İlk 500 ve Türk Üniversiteleri" adlı raporunu okuyabilirsiniz;http://ozyegin.edu.tr/Haberler-ve-Duyurular/Haberler/-Ilk-500-ve-Turk-Universiteleri-Raporu-Yayinlandi

ODTÜ'nün yaptığı sıralamaya arzu edenhttp://tr.urapcenter.org/ adresinden ulaşabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: shadowhero

quote:

quote:

quote:

quote:

Bana böyle yorumlar bazen saçma geliyorHani yok şuranın şu bölümü şuradan daha iyi şeklindekiler.Ne kadar mezunlarına baksak ta bence bu tamamen verdiği eğitimi yansıtmaz.Mesela ben Bilkent'te okuyorum gördüğüm kadarıyla endüstriye verilen eğitim gerçekten iyi ; ama Boğaziçi'nde veya ODTÜ'de nasıldır onu bilmediğim için karşılaştırmak saçma geliyor.

bende ona gülüyorum. adamlar tüm üniversitelerde okudu sanki de burda gelmiş kesin konuşuyorlar

• Bende endüstri yazıp yazmama konusunda çok kararsız kalmıştım zamanında. Güzel bölümdür çalışma alanı gerçekten çok geniş. Boş bölüm diyenlere de fazla kulak asmamanı öneririm

Eğitim olarakta endüstride boğaziçi zirvede diye biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi walkerx -- 17 Kasım 2010; 12:11:38 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.