Şimdi Ara

6700K ile DDR3 ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 6700K'lı sistem toplamayı planlıyorum. İnternette gezinirken bunu buldum:
    https://www.asus.com/tr/Motherboards/Z170-P-D3/
    Hem 1151 soketi var hem de DDR3. Ben bir işlemci hem DDR3 hem de DDR4 destekleyemiyor sanıyordum. Siz gördünüz mü hiç böyle bir şey?

Alayım mı sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi user1114 -- 30 Mayıs 2016; 19:51:59 >

• Elinizde en az 16gb ram yoksa gereksiz olur zaten fiyat acisindan ddr3 ile 4 arasinda pek fark yok :) her iki kontrolcuyede sahip 6xxx serisi :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Intel Skylake işlemcileri DDR3 ile çalışıyor ancak bildiğim kadarıyla Intel artık DDR3 desteklemediklerini açıkladı. Muhtemelen sonraki nesil işlemcilerde tamamen kaldıracaklar DDR3 desteğini.
    Anakartı alabilirsiniz tabi ki ancak 30 40 tl daha verip z170-p-d4 alıp daha modern bir sistem kurmanız daha güzel olur gibi. Hatta paraya daha da kıyar 150 - 200 tl daha verirseniz Gigabyte Z170X Gaming 3 - Asus Z170 Pro Gaming alabilirsiniz.

Şuradaki haberde Intel desteklemediğini belirtmiş.
    http://wccftech.com/skylake-does-not-support-ddr3-damage-ddr3l-only/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozi2708 -- 30 Mayıs 2016; 20:05:57 >
  • user1114 U kullanıcısına yanıt
    Bence almayın.Ddr4 sisteme geçin artık.
  • DDR3 sana performans kaybettirir, işlemcine de zarar verir. Özellikle bu sebepten bios ayarlarından işlemci voltajlarını değiştirmen gerekir ki; kaybettireceği performansı da düşündüğünde doğrudan DDR4 almak daha mantıklı.
    quote:

Vcore: 1.45v/1.4v
    VCCIO: 1.25v/1.2v
    System Agent (SA): 1.3v/1.25v
    Vdimm: 1.4v/1.35v

Sadece bellek voltajını düşürmek yeterli gelmiyor, zaten işlemciyle irtibâtlı olan voltaj değeri o değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 30 Mayıs 2016; 20:18:19 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.