Şimdi Ara

699 USD'ye Bu Laptop'u almalımıyım? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
6.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hamdi bey öncelikle hayırlı osun kablosuza bağlanmakiçin üst tarafta kısayol tuşlarına bak Benim vr600 de geldi vista kurdum
  • Merhaba Nuri Bey;
    Bilgisayar geldi. Ama eski pc deki 512 lik ram lerden birini sötüm ama vr600 ün slotuna takamadım. Yeni gelen pc nin ram inde ddr2 yazıyor eski bilgisayarın ram inde sadece ddr yazıyor. Acaba sormak istediğim bu vr600 e sadece ddr2 ram mi takabilirim. Birde dediğiniz gibi 945 lik chipset geldi banada yanlız ram kapağını açarken bilgisayarı kıracaktım ya sinirden ne biçim yapmışlar o civataları bide klavye tuşları dandik yav şıkır şıkır valla size iyi akşamlar bye
  • sağol. onlara bastım fayda etmedi ve büyük bir sorunum var. xp kurayım dedim linuxu silmedim ve bilgisayar siyah ekranda kaldı. şimdi windows cdlerini görmüyor takılıyor vede linuxu tekrar kurdum ama biligisayarı açtığımda grub 5 diye birşey çıkıyor ve öyle kalıyor bakalım nasıl çıkacaz işin içinden
  • Bilgisayarın arka kısmını açarken sorun olacağını söylemiştim.

Masaüstünden Dizüstüne yeni geçtiğim için donanımsal olarak yeterli bilgim yok maalesef bu nedenle DDR ve DDR2 slotlarının bağlantı şekilleri hakkında pek bilgim yok. 2 Adet dizüstü almıştım birisi yeğenime elimde DDR2 256 mb vardı 533 mhz bu ikisini yeğenimin bilgisayarına taktım ondaki 512 yi çıkarıp kendi bilgisyarıma taktım.

hamdi1980 arkadaşımızın sorunu bende de oldu bilgisyara windows kurarken yarıda kestim birdaha açılmadı ama bu sorunla pek uğraşmadım çünkü Norton ghost ile diğer bilgisyarın imajını alıp bu bilgisayara yükledim.

Bu arada eve hırsız girdi ben dizüstü bilgisayarımı yanımda götürmüştüm ama yeğeniminki evde idi yeğenimin bilgisayarı ve birazda evdeki altınları alıp gitmiş şerefsiz ama bataryasını unutmuş bu nedenle 2 bataryam oldu. bilgisayarı alırken teknokask yaptırmadığıma pişman oldum. bugün yine sipariş verdim teknokask ile 1191 ytl ye mal oldu. teknokask düşmelerde kırılmalarda sıvı dökülmelerinde çalınmalarda gasplarda kasko altına alıyor. 20-30 dolara kıyıp kasko yaptırmanızı öneririm.

• evet ya bende o sigortayı yaptıracaktım unttum. xp yi kurdum ama başka bir sorun çıktı. wireless çalışmıyor yani şöyle xp yi kurup sürücleri yükledikten sonra çalıştı nete girdim sorun yoktu bilgisayarı kapadım ve bu sabah açtım kablosuz ağı görmüyor arattırıyom yok modem dibinde yinede bulamıyor bu neden olabilir biliyonuzmu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamdi1980 -- 1 Nisan 2007; 9:51:49 >
  • bilgisayarın sağ ön tarafındaki ışıklardan en sağdakinin yanması gerekir o wireless ışığıdır eğer yanmıyor ise açma kapama tuşunun sağa doğru en sondan 2. si wirelessi devreye sokar o tuşa basmanı öneririm.
  • bluetooth s-video.... dan falan ziyade bence tek eksiği dandikte olsa bi kamera.....
  • evet ya dandik te olsa bir kamera kaysalar ne güzel olacaktı
  • Merhabalar Nuri Bey; Geçmiş olsun hırsızlık olayı için. Aynen dediğinize katılıyorum. Bunca para veriyoruz 3 kuruşluk kaskoyu çok görüyoruz. Mesela bende yaptırmamıştım. Bundan sonra yaptırırım herhalde. Bilgisayar geldi hemen vista home kurdum hiç bir problem yok. Bilgisayarın görünümü güzel ama kapağının üzerindeki MSI amleminin halkasını iyi yapıştıramamışlar kutuyu açtığımda çıkmıştı yani işçilik biraz düşük gibi. Birde bilgisayarı sağa sola yukarı aşağı hareket ettirdiğimde içinden tıkırtı geliyor içindeki parçalardan birini sabitleyemediler herhalde sizdede oluyormu acaba! Klavyenin ise F olmamasına kafama takmıyorum. on parmak bildiğim için klavye düzeninden f klavyeye çeviriyorum vede simgesini görev çubuguna indirdim rahatlıkla klavyeleri değiştirebiliyorum. Dediğim gibi öteki bilgisayarımın ddr 512 lik ram ini takamamıştım. ddr2 512mb 333mhz lik asya bilgisayardan 90 ytl ye satın aldım taktım şimdi daha güzel ama ara sıra biraz kasıyor gibi Eskiyen toshiba bilgisayarıma göre iyi yanı fan sesinin duyulmayacak kadar sessiz çalışması ancak pili 2 saat bile gitmiyor Toshibayı aldığım 1.5 yıl geçti aralıksız 2 saat çalışıyor. Birde klavye yön tuşlarını biraz daha büyük yapabilirlerdi diye düşünüyorum tabiki enter tuşuda ufacık yapmışlar Bilgisayarın kasası sangi kartondan yapılmış gibi yani çok esnek dedikleri karbon dedikleri bu olsa gerek birde öteki bilgisayarıma göre yarım kilo daha hafif bu güzel mikrofon güzel çalışmakta ses düzeni biraz dandik diğer bilgisayarda 5.1 hissi veriyordu. sd kart yerine fotoğraf makinamın kartını taktım çok güzel okuyor yani bundan sonra yanımda kablo taşımama gerekte kalmıyacak. Birde nuri bey size sormak istediğim ön paneldeki yeşil kulaklık girişi var yanında pembe mikrofon girişi yanındaki mavi girişi çözemedim. Bir güzel yanı ise kablosuz mesafesini test ettim. Açık alanda Airties rt210 model modeme açık alanda 400 metre mesafeden görüyor ama toshiba bilgisayarım 300 metre mesafeden sonra göremiyor. kablosuz kartı intelin değil ama kaliteli bir kart galiba. Size iyi akşamlar der, saygılarımı sunarım. Hüseyin Tosun

• 512 mb 333 mhz ram taktığını söylüyorsun. belkide yanlış yazdın 533 mhz olmasın? birde her iki ram aynı frekansa sahip değilse düşük frekansta çalışır bilgisayar hatta çakışma bile yapabilir. Bende her ikiside 667 mhz ram. Benim bilgisayarı salladığımda içerisinden herhangi bir ses gelmiyor. bilgisayarı sökerken birşeyleri gevşetmiş olabilirsin. Mavi tuşa gelince standart olarak line Out olarak kullanılır yani dışarıya harici hoparlör bağlantısı olarak çıkış verir. ama buradaki her çıkışı istediğin şekilde kullanabilirsin mesela mikrofonu her 3 girişede takabilirsin taktığında bir pencere açılır ve ne bağladığını sorar sende cevaplarsın. 5.1 çıkış elde edebilmek için her 3 çıkıştan bağlantı alıp harici ses sistemine bağlayarak ve çıkışları ön arka sub ve center seçerek receiver olmadan dolby ses elde edebilirsin.
  • Merhabalar Nuri Bey; Dediğiniz gibi yanlış yazmışım. zaten 512mb ddr2 ram 533 mhz ram'i siz takıp denemişsiniz uyuyor diye yazmışsınız ona istinaden sizin kullandığınız rami asya bilgisayara söyledim öyle aldım hiç bir problemde çıkarmıyor. Ses çıkışları hakkında bilgilendirmenizde çok iyi oldu. Öteki bilgisayar tek kanallı ses çıkışına sahip olduğundan 5.1 ses sistemini bağlayamıyordum. Şimdi sizin tarif ettiğiniz gibi bir deneyeyim. İnşallah başarırım. Saygılarımla Hüseyin Tosun
  • Yukarıdaki yazıyı yaznlış anlamışsın elimde 2 adet 256 mb 533 mhz ram vardı bu ikisini yeğenimin bilgisayarına taktım (her ikiside 533 mhz) yeğenimin bilgisayarındaki 512 mb 667 mhz rami de kendi bilgisayarıma taktım bendeki de 2 adet 667 mhz 512 mb ram oldu. iyikide değiştirmişim zaten çalınacakmış :)
  • Bu cihazın vistalı modeli de gelmiş bi bakın;

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=2306
  • Selam Nuri Bey; Şimdi benim taktığım ram 512mb lık ddr2 533mhz ama normal çalışıyor. Sizce bir sorun çıkarırmı? Yani dediğiniz gibi asıl uyumlu olan 667 mhz olanımı takmalıyım? Saygılarımla Hüseyin Tosun
  • kolay bir şekilde değiştirebilirsen değiştir. ama değiştiremeyeceksen ramlar 533 mhz hızında çalışır.
  • merhaba bende bugun (04/05/2007) aldım. bir yerde hata yaptım hepsiburadadan almadımda bi hevesle gidip mağazadan aldım fiyatı aynıydı yanında canta + mouse hediye verdıler . pesın fıyatına 12 taksıt yaptılar (bonus-a) teknokask yaptırabileceğimi düsündüm ama beli yerden alınanlara yapılabiliyormuş anladıgım kadarıyla eğer yaptırabiliyorsam biri yardımcı olabilirmi nasıl yaptırıcam. aldım eve geldim açtım vista yüklüydü kullandım internete baglandım wireless te calıstı hemen sadece bir kere bilgisayar takıldı muzık dinlerken tır tır diye ses cıkarmaya basladı ama oda galiba benim hatamdı cunku mp3 takılıydı usb den oda çarptım o yerinden cıktı galiba ondan takıldı. klavyede numarik tuş takımı olması cok iyi zaten sırf bu yüzden tercih ettim cünkü sayısal işlemleri hızlı yapabilmem gerekiyordu. +mouse kullanıyorum ama parmaklarım üstündekine carpıyor birşeyler tıklanıyor filan onada zamanla alışırım herhalde.
    mikrofunu var kamerası olsaydı daha iyi olurdu diyen arkadaşlar suanki bilgisayarnızda kamera varmı ve onumu kullanıyorsunuz yoksa + kameramı kullanıyorsunuz. ben bu gune kadar hiç üstündeki kamerayı kullanan birini görmedim. cunku goruntu kaliteleri düsük oluyor dandikte olsa kamera koysalardı iyi olurdu denmiş ama bence dandik bir kamerada bu notebook a yakısmazdı..

vista kuruluydu ilk actıgımda herseyi yeniden kurmak icin sordu ama hepsininde kısa yolu hazırdı tıkladım kurdum. hdd yi ikiye bölmüşler c ve d olarak. benim cok hoşuma gitti. magazada kalan son notebook u aldım. sabah arayıp ayırttım iyikide ayırttırmısım benordayken bile kaç kisi geldi sordu.

alan herkese hayırı olsun güle güle eksitmeler. almayanlarda bence alabilirler. kamera bluetooth filan bunlar çözülecek şeyler.

kolay gelsin herkeze
    Blue

• Fonksiyon tuşuna ve aynı anda F3 tuşuna basarsan üzerindeki dokunmatik mouseyi devreden çıkarabilirsin.
  • arkadaşlar ben bu bilgisayarı bir arkadaştan alacağım 2 el olarak. 640 dolar vereceğim. RAM i 1,5 gb. tertemiz. ne dersiniz? alayım mı?
  • makinenim temizliği konusunda bir şüpheniz yoksa iyi bir seçim olabilir
    quote:

Orjinalden alıntı: frarslan

arkadaşlar ben bu bilgisayarı bir arkadaştan alacağım 2 el olarak. 640 dolar vereceğim. RAM i 1,5 gb. tertemiz. ne dersiniz? alayım mı?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.