merhaba elimde kartlar var bozuk olan voltaj regulatoru 6 bacakli internetten alcam bulamiyorum ustundekiyle cikmiyor nasil bulurum muadilini felan nedir bu 6a8 |
6A8* malzeme bulamiyorum smd yardim lutfen
-
-
Şuda olabilir, kontrol edin.
https://karakoyelektronik.com/transistor/zxmn6a08e6ta-sot-23-6-transistor-76695
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rafet32 -- 10 Haziran 2021; 10:17:7 >
-
bu degildir 60v diyor benimkisi araç klima panelinin kartı 12v ile besleniyor. -
@rafet32 nin yazdıkları doğru; aradığınız parçadır. 60v a kadar çalışabilen mosfet transistördür.
-
herkeze tesekkurler sipariş verdim
-
-
malesef aynı malzeme degilmiş sol alt iki bacak kısadevre gosteriyor yeni malzemede eskisinde gostermiyor farklilik var
-
Resimdeki bacak yapılarına dikkat edin. Parça N kanal mosfettir.
sol 2 alt yazdığınız 1-2 drain 3 gate 4 source 5-6 drain dir.
1-2-5-6 kısa devre gösterir. Mosfet transistör kılıf içinden birbirlerine bağlıdır.
Multimetreniz varsa diyot konumuna alın.
Mosfet üzerindeki nokta işareti başlangıçtır. Noktanın altındaki pin 1 numaradır.
Siyah prob 1-2-5-6 herhangi bir tanesine dokundurun.
Kırmızı prob 4 nolu pine temas ettirince, 500 lü rakamlar da bir değer okumalısınız.
Bu değerleri okuyorsanız parça sağlamdır.
Parça yerine olmadıysa ya parça yanlıştır veya numarası yanlıştır veya ters lehimlediniz. Doğru bağlantı yaparsanız mosfet çalışacaktır.
Parçanın veri dökümanı https://www.diodes.com/assets/Datasheets/ZXMN6A08E6.pdf
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 14 Haziran 2021; 11:53:17 >
-
cidden kafayi yedim 😅hocam simdi 1 saglam 4 bozuk var elimde suan aldigim malzemede eski malzemeside 6a8.saglam olcuyorum sadece kısa devre uclari ortadaki alt ve ust ikisi.digerleri birbirine kisa devre degil.yeni aldigimda dediginiz gibi kisa devre yerleri.
-
eski malzemesi(6a8)=sadece alt ust orta bacaklar kısadevre
yeni malzeme cogu birbirine kisadevre
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X