Şimdi Ara

7.1 dahili ses kartlı kulaklıklar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 7.1 dahili ses kartlı kulaklıklar sesin berraklığını veya bass kalitesini arttırır mı ? Yoksa sadece 7.1 çevresel ses deneyimi için midir ?

• Ses kalitesini de arttırabilir ama kullandığı donanım ile alakalı. Eğer kulaklığın içine kaliteli bir şey koydularsa çevresel ses sunmanın yanında kaliteli bir ses de sağlar ama kulaklığın içine koyacakları cücük kadar donanım ile bunu sağlamaları zor gibi. Dışarıda harici bir dac'ı varsa eğer daha kaliteli ses verir.

• trkgncr kullanıcısına yanıt

F/p bir dac ya da ses kartı önerebilir misin ?

• Oyun ve müzik için bakıyordunuz galiba. Diğer konuda da 7.1 ses kartlı kulaklıkları sormuştunuz. Daha kulaklık aldınız mı, almadınız mı? Kulaklık + ses kartı toplam bütçeniz ne kadar? Gerçi çok önerebilecek konumda değilim ama yine de iki tane farklı harici ses kartım var; biri ucuz diğeri pahalı. Her durumda ikisinin de onboard ses kartından iyi olduğunu söyleyebilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Önceliğim müzik. Oyun icin 7.1 e gerek yok diyor prolar. Stereo yetiyormus. harici bi ses karti, dac vs alicaksam max 200-250tl verebilirim. Kulaklik icin de 600 tl civari

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • doomfist95 kullanıcısına yanıt

Açıkçası ben de dota dışında oyun oynamam ama 7.1 bana da pazarlama stratejisi gibi geliyor. Bir avantajı yok bana göre. Geçen seneye kadar Asus Xonar U3 ve Creative Sound Blaster Play 3 ve onun oyuncu versiyonu Sound BlasterX G1 vardı 300 TL'ye kadar. Artık piyasada kalmamış hiç. Bu 3 kartı denemedim hiç ama muhtemelen berraklık konusunda iyidirler. Ben ucuz yollu olsun diye Ugreen marka bir ses kartı aldım, onboard ses kartıyla sesim karşıya gitmiyor diye. Oyunlarda (gerçi bir tek dota oynuyorum orada denk geldi) bekleme menüsündeyken hafif hışırtı sesleri geliyordu. Aldığım bu ucuz kart ondan da kurtulmamı sağladı. Ses kalitesi onboard ile aynı sayılır ama dip ses yok. Haliyle bir tık daha iyi ses kalitesi. Şimdi bu da kalmamış ama aynı yapıda Orico diye bir markanın var, 140₺ fiyatla. Ben 70'e mi ne almıştım. O kadar etmez yani. Almayı düşünürsen de direkt Çin'den al derim.

Onun dışında bir de müzik için, özellikle ses kaydı için, başka bir ses kartı daha almam gerekti. Focusrite Scarlett aldım 1000₺'ye ama bunu oyunda kullanamıyorum, çünkü buna bağlayacak xlr bağlantılı mikrofonum yok.:) Oyun içi konuşma ihtiyacım olmadığında tabi bunu kullanıyorum ama çok da kullanmadığım için pek yorum yapamam. Müzik anlamında ise şöyle bir etki yarattı; kartı takıp kulaklığı bağlayınca ilk dinlediğim anda oha dedirtti. Ben gitar için almıştım ama bütçesi olanlar için müzik dinlemek adına da çok ideal aslında.

Sonuç olarak bir kart önermem gerekirse 200-300₺ aralıklara yukarıda saydığım Asus ya da Creative kartları öneririm ama onları da bulabilmek lazım. Amazon Türkiye sitesinden bakınca ek ücret ile Almanya'dan Play 3 geliyor mesela. Onun dışında diğer bahsettiğim Çin malı kartlar da dip ses sıkıntısı ya da sesinin karşıya gitmesinde sıkıntı yaşıyor isen ideal oluyor. Bir de ses aç kapa, mikrofonu-sesi sustur tuşları elinin altında oluyor. Müzik için de dip ses olmadığı için onboarda göre temiz bir ses veriyor. Muhtemelen 7.1 kulaklıkların yanında gelen ses kartının yapacağı da budur ses kalitesi anlamında. Bir arkadaşımda da Rampage rgw9 var ve memnunmuş. Madem bu kadar farkettirmeyecek dersen ucuz yollu olması adına böyle bir şey de bakabilirsin.

Aklıma gelmişken şunu da söyleyeyim. Kulaklık oyun ve müzikte çok farklı davranıyor. Ben müzik için farklı kulaklık, oyun için farklı kulaklık kullanıyorum. Oyun kulaklığının karakteri biraz tiz sesler üzerine oluyor ki oyunda ayak sesleri, mermi sesleri daha rahat algılanabilsin. O yüzden müzik dinlediğinde basslar biraz zayıf kalıyor. O da aklında olsun.

Öncelikle ilgilendiğin için çok sağol hocam. Bi sorum daha olacak, Steelseries arctis 1 wireless gibi usb girişli wireless alıcılı kulaklıklarda ses yine anakarttan mı gelir yoksa alıcıdan mı ? Aynı sorum bluetooth kulaklıklar için de geçerli.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PHILIPS 5+1 SES SİSTEMİ
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • doomfist95 kullanıcısına yanıt

Usb olan herşeyin kendi dac'ı olması lazım. Yani dijital sesi analoga çevirme olayı. Analog ses dediğimiz de zaten bu jakları bağlayarak aldığımız ses. O yüzden usb wireless alıcılı olduğunda ses onboard ses kartından gelmiyor artık. Bluetooth üzerinden olunca da bt kulaklıkların kendi dac'ı oluyor. Onlar da kendi içinde hallediyor ses olayını.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.