Şimdi Ara

7.2K VE TERCİH LİSTEM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
3.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki

7.2K VE TERCİH LİSTEM

(En Son Oy Tarihi: 30.8.2022)
Giriş
    Hükûmet destekli bir yer olduğu söyleniyor bu durum belki tıp fak için çok önemli olmasa da yine olası bir hükümet değişikliğinde nolacagı belli olmaz. Sonra donanımda bir arkadaş vardı işte aybuden gulhaneye yatay geçiş yapacak arkadaşlar var aybu kötü diyordu sebebini sorduğumda 'boş eğitim yetersiz bina kötü iletişim' diye cevap aldım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merlinbaba kullanıcısına yanıt
    ooncel19 kullanıcısına yanıt
    @ooncel19

Hocam bunlara karşı argumanin neler?

• Hep LYS Kasan Adam kullanıcısına yanıt
    Mahkemede sorguya çekiliyorum galiba. :D

Cumhurbaşkanınıb açılış töreninde en başından şimdiye kadar ilgilendiğim bir proje, fikri bana aittir gibi sözleri var...
    Dışarıdan öyle görünsede gerçekte hükmet destekli bir yer olmadığını ve diğer üniversitelerle aynı statüde olduğunu söylemek isterim. Şu an rektör dekan atamalarını düşünürsek...; rektörler seçimsiz cumhurbaşkanı tarafından atanıyor. Bu sebeple şu an bütün üniversite yönetimleri iktidara yakındır gibi bir genelleme yapmak çok yanlış değil diye düşünüyorum. Bunun öğrenci üzerine etkisini konuşmak yersiz. Geldiğiniz yer bir devlet üniversitesi, özel üniversite olsa tecrübelerimize dayanarak kötü sonuçları olabilir denilebilirdi belki. Ayrıca bu durum yönetimdekilerin fikirleri etkileyebilir öğrencileri değil.
    Kısacası bu üzerinde durulması gereken bir şey değil. Her yer nasılsa burası da öyle. Ha gerçekten devlet destekli olsa öğrenciler açısından iyi olurdu; ve zaten burası tıp fakültesi. Mezun oldunuz sınavsız yüksek devlet memurusunuz...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• arkadaş bu sıralamaya tercih listene neden çukurovayı almadın . şehir ucuz + iş falan bulmak kolay + sıralamaları son senelerde düşse de eskiden akdeniz tıpın önünde alıyordu eğitimi değiştiğinden değil öğrenciler tercih etmediğinden aşşağı indi , hocaları kaliteli + balcalı hastanesi bölgeyi kapsadığı için maraştan osmaniyeden hataydan mersinden güneydoğudan bir sürü hasta çekiyor yani vaka avantajı da var + sanırım türkiyenin en büyük 2. kampüsüne sahip ve seyhan barajgölünün yanında kampüs yeşiller içinde . tüm bu şeyleri saydığımda bilmiyorum ama akdeniz tıpa kadar olan tıp fakültelerinin hepsinden daha tercih edilebilir . hatta ben 4.8k dan geri yapsaydım kesin çukurova tıpı seçerdim ( tabi adanalı olmamın da etkisi var )

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Geçiş yapmak isteyip gitmek isteyene dur diyecek halimiz yok elbette.
    -Binasının yetersiz olmasından bizde bahsettik mesajlarda.
    -Eğitimi boş denilemez. Genel öğrenci profili memnun.
    -İletişim konusunda ne kastedild bilmiyorum. Eğer öğrenci-hoca iletişiminden bahsetmişse yanlış bilgidir. Bu üniversitenin en çok övünebileceği şey öğrenci-akademik personel iletişimin çok kolay ve samimi olmasıdır.

Öğrenci İşleri ile iletişimden bahsedilmişse bu üniversitelerde genel bir problemdir. Binlerce öğrenci ile uğraşmak zor. Fakülte binamızda öğrenci işlerinin tığ fakültesi birimi bulunuyor. Direk iletişime geçirebilir. Telefonla ulaşmak biraz zor. Buna alternatif olarak "Bize Sor/Ask Us" sistemi oluşturuldu. Buradan yazılı oalrak sorunuzu iletebiliyorsunuz. Mailden daha efektif olup daha hızlı cevap verilmesi için ve telefon problemi ortadan kalsın diye oluşturulmuş bir sistem.
    Zaten fakülte açıkken kimse öğrenci işlerini aramakla uğraşmaz. Bina da direk gidip görüşebiliyor. Yaz aylarında gerek olabiliyor...

• ooncel19 kullanıcısına yanıt
    Peki aybüden gülhaneye geçişleri nasıl savunacaksınız?:D
  • Çekirdek Çitleyen Adam kullanıcısına yanıt
    Usta cevabı zaten kendin vermişsin ben de ordulu oldugum için adana yazacağıma (adana yazsam gelme olasılığı fazla) samsun yazdım. Samsun gayet köklü ve güzel bir okul. Adana için dediğin şeyler doğru olsa da aile faktörü de olunca adana yazmak zor oluyor.
  • Hep LYS Kasan Adam kullanıcısına yanıt
    Ya kel arkadaş artık mesaj atma bi sal kendini. Akdeniz yaz dedim yine geldin. Garantör olarak beni mi kullanmaya çalışıyorsun.

Yatay geçiş denilen şey fakültelerin ortalama olarak 3-4 kişilik açtığı kontenjandır. Her isteyen istediği gibi yatay geçiş yapamaz. Bu geçişlerde de sene içi not ortalaması ve ösys yerleşme puanı baz alınarak başvurular arasında sıralama yapılır. En iyiler alınır.

Çok yüksek ortalama yapan kişiler %50 ihtimalle daha iyi üniversitelere gider. Ankara için tercihler, Hacettepe, Gazi ve Ankara Üniversitesidir. Gülhaneye geçişyapmak istiyorsa zaten puanı bizden düşük. Ösys puanı ile tekrar tercih yapıp ders uyumu mevcutsa sınıf atlayıp kaldığı yerden devam eder.

Lütfen sen soru sorma artık. Bence tercih bile yapmayacak olup milleti trollüyor olabilirsin. :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ooncel19 -- 11 Ağustos 2018; 13:32:7 >
  • 19 mayisin sistemini iyi arastirin derim. Hic olumlu seyler duymadim ders gecme vb durumlar icin. Onermezdim

• businessdevelopment B kullanıcısına yanıt
    Geçme notu 70 hocam bu sıkıntı bir durum üstelik de zor deniyor doğrudur ama belki avantaj olur bakalım.

evet ben de akrabamdan biliyorum ve pdö sistemi kötü. kendisi zaten ikinci yıl tekrar hazırlanıp top mühendisliğe gitti :) ktü'yü bile daha çok öneririm. iyi araştırıp yazın. hele de cok sevmiyorsanız tıbbı.
    Ktü ingilizce hocam ondan dolayı tercih etmiyorum ayrıca pdö sistemi öyle kötü değil normal işliyor diye duydum

Karadeniz teknik turkce hocam, ayrica ingilzce bence gelisim icin daha iyi olurdu. Size kalmis tabii hayirlisi olsun.

Yazdığın listede boşluk var bence. Kocaeliyi niye düşünmedin

Hocam yüzde 30 ing var 7.2K VE TERCİH LİSTEM

tip için zor olacağını düşünüyorum hocam

• Tipisteyenbiri T kullanıcısına yanıt
    Akdeniz esogü kocaeli yazmak isterdim ama ailem yazmamı istemedi hocam

Anladım. Sıralamana göre kocaeli de iyi bir seçenek bence. Hayırlısı olsun

• Tipisteyenbiri T kullanıcısına yanıt
    Samsundan sonraya yazabilirim hocam yakınlar zaten ölü tercih olmaz

• Hocam benim de sıralamam 7.1k
    Tercih listemdeki ıvır zıvırlar hariç sokuz eylül tıp ve altına da samsun omü tıp yazdım. Samsunluyum. En yakın 2 arkadaşım şuan 2. Sınıf oluyorlar omü tıpta. Bilmiyorum kafa yapınız nedir ne değildir eğitimden beklentiniz nedir nasıl mutlu olursunuz ama bu çok güvendiğim iki arkadaşın söylediklerinden yola çıkarak bir iki şey söyleyebilirim. Pdö sistemi yukarıda kötülenmiş evet omüde de öğrencilerin büyük bir kısmı sistemden şikayetçi. Ama öğrencilerin bundan şikayetçi olması sistemi ne derece kötü yapar ondan emin değilim. Pdö isminden de anlaşılacağı gibi ( probleme dayalı öğretim) pratiklik kazanmanız için çok faydalı olabiliyor. Üniversite sizi 12-13 kişilik gruplara ayırıyor ve bu az kişili gruplarda belli aralıklarla vakalar üzerinden beyin fırtınası yapılıyor, tartışma ortamı sunuluyor. E doğal olarak konuşmaktan çekinen, kendini ifade etmekte zorlanan bir nesil olduğumuz için çoğunluğun bu sistemden haz etmemesinin normal olduğunu düşünüyorum. Benim 2 arkadaşım eğer pdölere gereken değeri verirsen çok çok faydalı olduğunu söylüyorlar. Ayrıca bilmiyorum samsuna geldiniz mi daha önce ama üniversite ile atakum arası gerçekten türkiyedeki sayılı sahillerden diye düşünüyorum. 10 yıl istanbulda yaşamış biri olarak samsuna geldiğimde burası cennet gibi geldi. Öğrenci hayatı açısından da gayet güzel olabileceğini belirtmeye çalışıyorum. Dediğim gibi beklentileriniz nedir ben bilemiyorum tabi fakat ben de sizinle benzer bir sıralamayla omüyü tercih ettim ve sebeplerimden bazıları bunlar demeye çalışıyorum :) aklınızda başka soru varsa sorabilirsiniz eğer bilgim dahilindeyse bilgilendirmeye çalışırım

• Hombolo H kullanıcısına yanıt
    hocam ben orduluyum 1 hafta önce omü tıpı ve samsunu gezmeye gittim samsunu ve omüyü dışarıdan görmüş oldum kampüs büyük ama büyük olmasının pek bir işlevi yok gibi ama yine de güzel. derslikler sade geldi bana yani sıradan bir görünümü var ama çok önemli değil çünkü hastanesi gayet güzel. samsun ise dediğiniz gibi atakum gayet güzel ulaşımda desen sıfır trafik var çünkü her yerden yol fışkırıyor araba cok ama trafik olusturmuyor. gelelim benim durumuma. hocam batıda daha iyi yerler kazanmak varken burnumun dibindeki samsunu kazanmak ıstemıyorum ha tabi ki sıralı bir şekilde yazıp samsun gelirse kesinlikle uzulmem cunku samsun için kötülenecek yan yok ama dediğim gibi sıralamamın hakkı samsundan daha iyi yerlerin oldugunu dusunuyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.