Senin kafan mı güzel ? Vatandaşlarını kurtarmak için yapıyor tabii ki . Adamlar kaç tane lideri arda arda öldürdüler. Kafanı kumdan çıkarıp öyle bir bakmanı isterim konuya, hamas fiili olarak bitti 1 sene önceki hamas ile şimdiki aynı mı ? içinden geçtiler hamasın .. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Hamasın İsrail saldırısı - (İsrail savaş ilan etti)[ANA KONU] (795. sayfa)
-
-
@ugarb adlı kişi yukarıda şahsıma bariz ithamlarda bulunmuş at bir kaynak hangi yazımdaymış dedim. Aradan geçen süre 16 saat oldu . Ses seda yok! Çamur atmak kolaymış meğerse .
Altı üstü link atacaksın ve herkes bakacak . Rezil edeceksin falan filan. Hadi bekliyorum ama ...
https://forum.donanimhaber.com/profil/1008053
-
Rusya ve Ukrayna, bir savaşta İsrailliler ve Filistinlilerin 75 yılda toplam kaybettiklerinden daha fazla insan kaybetti.
Yine de, esir takası söz konusu olduğunda, genellikle bire birdir.
Her bir ölü İsrailli rehine için 30 yaşayan esir talep ederek, Hamas esasen dünyaya bir İsraillinin hayatının gerçek değerinin ne olduğuna inandıklarını söylüyor - kendi hayatlarının çok ötesinde ve ötesinde.
-
İran'a yönelik İsrail saldırısıyla ilgili sızdırılan belgeler, ABD'nin Kamboçya büyükelçiliğindeki CIA analisti Asif Rahman'ın gizli bilgi sağlama suçlamasıyla iki kez suçunu kabul etmesine yol açtı. Bu kabul, İsrail'in Ekim ayında İran'a yönelik bir saldırı için hazırlıklarını anlatan belgelerin ifşa edilmesinin ardından geldi. Beklenen cezası: 20 yıla kadar hapis.
-
saldırılara başladıklarında Hms ve sempatizanları sürekli video falan paylaşıyordu coşuyorlardı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İran'ın FATF'ye katılmaması nedeniyle Çin bile İran'ın banka hesaplarını kapattı.
FATF'yi kabul etmemek, bizi çeşitli mali ve ekonomik alanlarda kabul etmeyen dış politika yapıcılarına bu kozu verdi.
-
Fetih Örgütü: Hamas'ın Gazze Şeridi'ndeki güçlerini dağıtacağına dair açıklaması ateşkes anlaşmasının tamamlanmasının önünde engel teşkil ediyor.
Rehinelerin serbest bırakılması planı kapsamında tutuklu ve güvenlik görevlilerinin serbest bırakılmasına ilişkin kamuoyu duyurusu. İlk tutanağa göre tutukluların tahliyesi Pazar günü saat 16:00'dan önce gerçekleştirilemeyecek.
İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF): Kısa bir süre önce İsrail'in bazı bölgelerinde siren sesleri duyulmasının ardından Yemen'den fırlatılan bir füze İsrail Hava Kuvvetleri tarafından engellendi.
Protokol gereği sirenler çalındı
-
Bak smart! bana cevap yazma. Seni kastetsem zaten söylerim. Senin gibilerden çekinecek değilim.
Merak ediyorsan (ki anlaman lazımdı) birkaç mesaj üstte güya beni kastederek kelebekten melebekten bahseden şahısa söyledim.
"Çocuklar ölüyormuş israil (denen terör devleti) az bile yapıyor, babası neydi çocuğu ne olsun" gibisinden yazılar yazan yine bu şahıs!
Daha hatırlayamadığım bir çok yazı...
Siz gibilerin fikirleri ortada, çekinmeden yazıyorsunuz zaten.
Siz gibilerle farkımız bu zaten!
Bana birdaha cevap yazma. Son uyarım!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugarb -- 18 Ocak 2025; 15:44:26 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu ugarb denen eleman bana yazıyor herhalde.
Ben israilli olsam topraklarımda filistinli barındırmazdım. Salak mıyım bunları tutayım? Çocukmuş bilmem neymiş 10 yaşında taş atan 15 yaşında silah sıkacak. Hepsini topraklarım dışına sürerdim kurtulurdum. Filistinli birini ne yapıpta kazanacağım ki? O kadar çaba ve masrafa değecek mi? Babası neydi ki çocuğu ne olsun? Sırtlanın yavrusu da sırtlandır. Gerek yok. Ne zaman ellerine silah geçse saldırıyorlar böyle bir toplulukla anlaşma yapmak mantıksızdır. Bir kere araya kan girmiş bunun geri dönüşü olmaz. Hatta sürme işine 1948 savaşından sonra başlar 1967 sonrası bitirmiş olurdum.
Siz herkesi avrupalılar gibi insan hakları diyerek kandırabileceğinizi sanıyorsunuz ama o sadece avrupada işler. İnsanın ülkesinin zenginliklerini meteliksiz göçmenlerle paylaşması için salak olması lazım. Geldikleri ülkelerde hiçbir hakkı olmayanların gelişmiş ülkelerde insan hakları olduğu aklına geliyor. İsrailde filistinlileri besleyecek kadar salak değil. Daha önce dediğim gibi elektrik, su vermesine şaşırıyorum. Bu insan hakları, savaş hukuku meseleleri güçlü devletlerin güçsüzlerin iç işlerine ve siyasetine karışmak için kullandığı birşeydir. Bu kartı siz kullanamazsınız. Konuşursunuz ama takan olmaz. Dünya genelindeki birçok ülkenin ne dediği de önemsizdir. Onlar fasulyeden devlet. Böyle ülkelerin Bm genel kurulunda sandalyesi masası var diye abd-çin-rusya gibi değiller.
Birde kazanan taraf kendi şartlarını dayatır. Aptal gibi kazandığını vermez. Bu israillilerin insanı değerli olduğundan böyle esir değişimi yapıyor.
Burada filistin güzellemesi yapanlar bir kere israilin varlığını kabul etmiyor. Kabul edenler ise 1967 sınırları gibi mazide kalmış şeyleri savunuyor. 1967'den sonra 73 savaşı oldu, camp david görüşmeleriyle mısırla barış imzalandı. Yani hiçbir geçerliliği yok.
7 ekimden beri yazıp çizenlerin biri bile gazzeye gidemedi ya. Ne gazze ne lübnan. Anca buradan sallıyorlar. Madem kutsal varlık gibi bir yeri israilliler aldı gidip kurtaraydınız ya. Bir de şu insan hakları gibi şeyleri çıkarlarınıza uydurup sömürmeye çalışmayın kimse yemiyor. Hamas saldırırken zevkten dört köşe olanlar yenilince çocuk, kadın diyor. Bir de hamas yenilmedi diyenler var. Hamasta lider kaldı mı? Savaşacak adam kaldı mı? Hizbullahta kalmadı ki halepten gelenleri durduracak adamı yoktu. Gücü olsaydı eskisi gibi suriyeli muhalifleri yenerdi ama yapamadı. Demek ki israil hizbullahında içinden geçmiş. İranda bölgeden temizlendiğine göre artık sizin bu örgütler iflah olmaz.
-
İsrail’in son 1 yılda başardıkları:
1) Suriye’de Esad rejimini yıktılar. Esad rejiminin yıkılmasıyla Hizbullah Hamas gibi İran Şii İslam Cumhuriyeti devletinin terör aparatlarının silah tedarik zincirine olağanüstü bir darbe vurdular
2) İran aparatı Hamas terör örgütünün tüm üst - orta ve alt düzey yönetimi imha edildi. En az 30.000 Hamas teröristi ve teröristlerin akrabaları (ailesi) imha edildi. Örgüt kötürüm oldu.
3) Başka bir İran aparatı olan Hizbullah terör örgütünün tüm alt - orta ve üst düzey yönetimi imha edildi. Hizbullah efsanevi lideri Nasrallah’ın cesedini yerin 100 metre altından vinçle çıkarmak zorunda kaldı (İsrail savaş makinesinin gücünü idrak etmek açısından önemli)
4) İran’ın bomboş bir devlet olduğu tüm çıplaklığıyla ortaya çıktı. İsrail savaş uçakları tam 4 saat boyunca başkent Tahran’ın üzerinde uçtu, onlarca sorti yapıldı ve onlarca hedefi vurdu. İran cevap bile veremedi. Bir tane İsrail uçağını bile düşüremedi. Hava savunma sistemleri tamamen iptal olan İran daha sonra kendisi açıkta kaldığı için yardıma ihtiyacı olan Esad rejimine bu sebepten yardım bile gönderemedi.
5) İsrail Suriye’de kalıcı üs edindi. Tanklarını Şam’ın 25 km yakınına kadar sürdü hatta ve en ufak bir direnişle karşılaşmadı.
6) Suriye’de İsrail düşmanı olmayan bir yönetim getirdi. Rejimin başındaki İŞİD eskisi colani denen kişi İsrail’e pozitif mesajlar gönderip duruyor
veeee son olarak Trump’ın da bastırmasıyla Hamas terör örgütü yola geldi ve barbar 7 Ekim katliamı sırasında kaçırdıkları zavallıları serbest bırakma noktasına geldiler. İsrail’in bütün bu mevzularda en büyük sıkıntısı, en büyük problemi, yumuşak karnı bu zavallı esirlerin durumuydu. O zavallıların hamas denen barbarların ellerinden kurtulmaları gerekiyordu. Bu gerçekleşiyor.
Bundan sonra ne mi olacak? bence bekleyip görmek lazım.... :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VirgilSollozzo -- 18 Ocak 2025; 19:32:43 >
-
Ateskes anlasmalarina bakilacak olursa Israilin kazandigi birsey yok. Hamas gibi bir gerilla grubuna 1.5 yilda kesin bir zafer elde edemedi ve masaya oturdu. Gazzeden cekilecegi gibi Hamas Gazzede kalmaya devam edecek. Suriyede neler olacagi pek beliraiz, bu Israil icinde tehlikeli. Hamas 1 Israilli esire karsi 10 kati filistinli esir serbest birakilmasini istemis.
Israilin her yonden cevrili baski altinda liderleri oldurulmus bir gruba karsi bu duruma dusmus olmasi, savastan yorgun olarak havlu attigini gosterir.
Suriyede Siiler gitse bile bu topraklarinin gecis icin kullanilmayacagi anlamina gelmez, hem kaldiki Filistinlilerde Sii degiller.
Suanlik ateskes olsa bile ilerde ne olacagi Israilin Filistinlilere bundan sonra nasil davranacagina baglidir. Sistematik surgun ve katliama devam edecek olurlarsa silbastan yeniden savas patlak verir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Oneindia NewsyoutubeFormer President Donald Trump made a significant pilgrimage to the Ohel, the gravesite of Rabbi Menachem Mendele Schneerson, in Queens, New York, on Monday. This visit took place just hours before Trump participated in an event in Florida commemorating the Hamas attacks on October 7. Wearing a black kippah, Trump prayed for the release of hostages being held by Hamas, a poignant moment underscored by his presence alongside family members of Edan Alexander, one of the four American captives. Trump's visit was reportedly orchestrated by his team, reflecting a deep-rooted connection to the Jewish community. According to a source familiar with the arrangements, the visit was intentionally planned as part of Trump’s outreach efforts. This aligns with a family tradition, as both his daughter Ivanka and son-in-law Jared Kushner have visited the Ohel during previous election cycles. #Trump #Kippah #JewishHeritage #HamasAttackAnniversary #PrayersForPeace #JewishCommunity #Trump2024 #Commemoration #FaithInAction #Ohel #HistoricVisit #IsraelSupport #Unity #JewishTradition #PoliticalOutreach #Election2024 ~PR.152~HT.318~GR.125~ED.155~ ---------------------------------------------------------------------------------------------------------- Oneindia News is a youth-driven channel that brings you stories that need your attention, are popular, informative, and entertaining. Follow and like us for thought-provoking & exclusive content... Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCqTa... Like us on Facebook: https://www.facebook.com/oneindianews Follow us on Instagram: https://www.instagram.com/oneindia_news We are there on Twitter: https://twitter.com/Oneindiahttps://www.youtube.com/watch?v=xVbjcSRj-QM&t=187s
bu adamdan medet beklenirmi türkiyeyi çok zor günler bekliyor yine .
hiristiyanlar bile kızmış.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 18 Ocak 2025; 20:9:58 > -
Anlaşma kapsamında Jonathan ve babasını öldüren terörist de serbest bırakılıyor!!!!
-
@ugarb
Uyarını gördüm.
Gerçekler ortada.
Çocuklarını bebelerini canlı kalkan yapanlar sonra da kendi seçtikleri kaderden dolayı inandıkları Allah'a ne yüzle çıkacaklar ?
Nerde Müslüman ın akıllını iradesini sınırlı da olsa kullanması ?
Benim için bedenlerden önce düşünceler yani bir görüşe/ inanışa göre iyi olma ruhu esas olandır. Kötülük hiç bir bedende olmamalı. İster kendi iradesiyle isterse etkisi altında olsun etkileri ve tedbirleri de öngörülen şeyler neyse AKIL ve ViCDAN ile yapılması beklenir.
Gerçi doğru ve ahlak her dönem her coğrafyada farklı yorumlandığı da bir hakikattir. Terörizmle hak aranmaz... Hatta durumu komplo teorisi çağında neymiş bunları İsrail yapmış. Neymiş Netanyahu yolsuzlukları ile yargılanacaktı zaman hatta geçiştirme amaçlı imiş...
Ben defalarca ifade ettim Suçu sabit olan yargılansın ve şahsen benim için teröristlerle nasıl savaşılır yargı dağıtır gibi icraatleri takdire şayandır hatta ibretliktir özgündür samimidir harbidir. Herkes dersler çıkarmalıdır. Doğrusu da budur.
Kişiler küçük insanların meşgalesidir.
Unutma herşeyin bir karşılığı vardır ama direk bağlantı da kuramayabilirsin kader dersin @ugarb belki de bunu da ifade edemez olursun ...
-
O fasılda Ben Shapiro da var. Kendisine ait ifadeleri Youtube kesitleri vs Oxford dahil birçok farklı ortamlarda münazaralarda tek başına tabiri caizse tartışmanın RAMBO sudur . Tek kişilik Ordu ama yenen BİR Ordu ..
Bu adam sığ ve basit insanlarla tartışmıyor ... Kendisini bileyecek fikirlere cenk ediyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X