Şimdi Ara

7. Jandarma KOMANDO Er Eğ. Alay Kom. Yenifoça Düşenler ve Yapmış olanlar? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
0
Favori
84.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Karakule senlede görüşelim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heLLWeapon -- 9 Ağustos 2008; 19:22:14 >
  • Arkadaşlar 7.Alayda 4 tabur 12 bölük var,yani öyle DHden kaan diye bağırınca birbirinizi bulabileceğiniz kadar küçük bir yer değil.Hangi bölüğe düştüğünüz şu anda belli aslında fakat siz bilmiyorsunuz,onu size nizamiyeden girerken kapıda söylüycekler ve ordan bölüğünüze gideceksiniz.İlk bir hafta hiç bir şeyiniz belli olmuyor,yattığınız yatak belli değil,koğuşlar karışık,timinizi tanımıyorsunuz yemek sıraları karışık vs.vs. uzarda gider bu liste sonra yavaş yavaş düzene girmeye başlıyor hayatınız.İlk olarak yanaşık düzen eğitimi,ast üst ilişkisi,askerliğin temel kuralları gibi basit her Türk askerinin aldığı eğitimleri alıyorsunuz,bunun yanında yavaş yavaş spora başlıyorsunuz,spor basitten başlıyor ve giderek zorlaşıyor,yani mesela ilk başladığında 2 km.koşu,20 şnav,30 mekik,4 barfiksle başlıyan eğitim,3 ayın sonunda sizin bile inanamıyacağınız rakamlara yükseliyor.Bu arada atış eğitimleri,silahları tanımaya falan başlıyorsunuz,normal bir asker olmadığınız için çok farklı silahlar kullanıcaksınız.(G-3,BIXI,MG-3,KANAS,HK-7,BOMBAATAR,RPG 5-7-9 OLABİLİR)Akşama kadar süren yoğun eğitimler yemekten sonrada koğuşlarda devam ediyor,buradada komutanlık saati denen eğitimlerde tim muhabere sistemleri,pusu taktikleri,bubi tuzakları vs.vs. bir sürü teorik eğitim alıcaksınız 23.00-23.30 gibi yat verirler,normalde kalk 05.30 da olur ama daha öncede dediğim gibi gece sizi genelde rahat bırakmazlarki sinirleriniz çelik gibi gerilir.Şimdi bu spor atış vs. eğitimleri esnasında başarılı olamıyanlar,gözlük kullananlar,ameliyet geçirenler,kronik rahatsızlıkları,hastalıkları olanlar ayıklanır,bu arkadaşlar ayrı bir timde toplanır ve bunlara revize timler denir.Bu timler bir çok eğitimden muaf tutulup acemilik günlerini yemekhanede,mutfakta,orda burda geri hizmet yaparak geçirirler ve dağıtımda düz jandarma olarak usta birliklerine giderler.Yani Foçaya her düşen komando olur diye bir kural yok.Tabi adamın hiçbirşeyi yoktur ama çok aferdersiniz kıçı yemiyodur,dağlarda kelle koltuk gezmeyi doktor kontrolünde oram buram ağrıyo hastayım diye 40 türlü yalan uydurur,doktor bu adama inanıp revize raporu verirse yırtar ama doktor uyanıksa yemezse o adamın sırf kaçmak için yalan söylediğini anlarlarsa,askerliği bitene kadar anasından doğduğu güne lanet ettirirler,sanırım anlatabilmişimdir.Gözlük kullanan arkadaşım %99 komando olmuyacaksın,lensli arkadaşım senin komando olman senin isteğine kalmış,eğer istiyorsan lens kullandığını fark ettirmezsen olursun,yada göremiyom gözümde lens var der olmazsın dediğim gibi sana kalmış.Foçada ince elenip sık dokunur boru değil dünyanın en dayanıklı askeri ordan çıkar çünkü,bu söylediklerim tamamen doğrudur,tescillenmiştir,alayda görebilirsiniz başarı belgelerini...Evet başka sorusu olan varmı???

• quote:

Orjinalden alıntı: farukaan

Arkadaşlar 7.Alayda 4 tabur 12 bölük var,yani öyle DHden kaan diye bağırınca birbirinizi bulabileceğiniz kadar küçük bir yer değil.Hangi bölüğe düştüğünüz şu anda belli aslında fakat siz bilmiyorsunuz,onu size nizamiyeden girerken kapıda söylüycekler ve ordan bölüğünüze gideceksiniz.İlk bir hafta hiç bir şeyiniz belli olmuyor,yattığınız yatak belli değil,koğuşlar karışık,timinizi tanımıyorsunuz yemek sıraları karışık vs.vs. uzarda gider bu liste sonra yavaş yavaş düzene girmeye başlıyor hayatınız.İlk olarak yanaşık düzen eğitimi,ast üst ilişkisi,askerliğin temel kuralları gibi basit her Türk askerinin aldığı eğitimleri alıyorsunuz,bunun yanında yavaş yavaş spora başlıyorsunuz,spor basitten başlıyor ve giderek zorlaşıyor,yani mesela ilk başladığında 2 km.koşu,20 şnav,30 mekik,4 barfiksle başlıyan eğitim,3 ayın sonunda sizin bile inanamıyacağınız rakamlara yükseliyor.Bu arada atış eğitimleri,silahları tanımaya falan başlıyorsunuz,normal bir asker olmadığınız için çok farklı silahlar kullanıcaksınız.(G-3,BIXI,MG-3,KANAS,HK-7,BOMBAATAR,RPG 5-7-9 OLABİLİR)Akşama kadar süren yoğun eğitimler yemekten sonrada koğuşlarda devam ediyor,buradada komutanlık saati denen eğitimlerde tim muhabere sistemleri,pusu taktikleri,bubi tuzakları vs.vs. bir sürü teorik eğitim alıcaksınız 23.00-23.30 gibi yat verirler,normalde kalk 05.30 da olur ama daha öncede dediğim gibi gece sizi genelde rahat bırakmazlarki sinirleriniz çelik gibi gerilir.Şimdi bu spor atış vs. eğitimleri esnasında başarılı olamıyanlar,gözlük kullananlar,ameliyet geçirenler,kronik rahatsızlıkları,hastalıkları olanlar ayıklanır,bu arkadaşlar ayrı bir timde toplanır ve bunlara revize timler denir.Bu timler bir çok eğitimden muaf tutulup acemilik günlerini yemekhanede,mutfakta,orda burda geri hizmet yaparak geçirirler ve dağıtımda düz jandarma olarak usta birliklerine giderler.Yani Foçaya her düşen komando olur diye bir kural yok.Tabi adamın hiçbirşeyi yoktur ama çok aferdersiniz kıçı yemiyodur,dağlarda kelle koltuk gezmeyi doktor kontrolünde oram buram ağrıyo hastayım diye 40 türlü yalan uydurur,doktor bu adama inanıp revize raporu verirse yırtar ama doktor uyanıksa yemezse o adamın sırf kaçmak için yalan söylediğini anlarlarsa,askerliği bitene kadar anasından doğduğu güne lanet ettirirler,sanırım anlatabilmişimdir.Gözlük kullanan arkadaşım %99 komando olmuyacaksın,lensli arkadaşım senin komando olman senin isteğine kalmış,eğer istiyorsan lens kullandığını fark ettirmezsen olursun,yada göremiyom gözümde lens var der olmazsın dediğim gibi sana kalmış.Foçada ince elenip sık dokunur boru değil dünyanın en dayanıklı askeri ordan çıkar çünkü,bu söylediklerim tamamen doğrudur,tescillenmiştir,alayda görebilirsiniz başarı belgelerini...Evet başka sorusu olan varmı???

Walla çok açıklayıcı şeyler yazmıssın beni baya bir aydınlattın açıkçası.Benim görme problemim geceleri başlıyor aslında uzağı göremiyorum.Lens olayınada bu yüzden girmek istiyorum.Kontact lens taktıracağım için farketmezler herhalde.Çünkü bende farketmelerini istemiyorum.Çünkü ben oraya gitmeye hak kazandıysam bu hakkımıda sonuna kadar korumak ve savunmak istiyorum.

Benim en çok merak ettiğim silah eğitimleri çünkü silahlara karşı aşırı derecede bir zaafım var belki bu düşkünlüğüm çocukluğumdan beri onlarla büyümemdendir ama tani orada kullanılan silahları hiç kullanmadım ve bunun heyecanı içerisindeyim.Özellikle Bixi yada Kanas kullanmak ve bu silahlardan bir tanesinin sahibi olmak istiyorum.He belki fiziğim Bixi kullanmak için yeterli değildir buna onlar karar vereceklerdir herhalde.Yada atışlarımdan sonuca ulaşacaklardır.Bu arada boyum 1.85 kilo 60

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heLLWeapon -- 9 Ağustos 2008; 21:20:21 >

• kardeş senle aynı kaderi paylaşıyoruz.. Ben hem izmirde oturuyorum hemde aynı dönem gidiyorum senle.. Valla burada duyduklarım pek iç açıcı değil... Kime nereye düştüğümü söylediysem helalleştiler benle...Yalnız benim şansım mahalleden bir arkadaş daha aynı yere düştü... Allah hepimizin yardımcısı olsun diyeceğim, elden başka birşey gelmiyor...
  • quote:

Orjinalden alıntı: rebelgod35

kardeş senle aynı kaderi paylaşıyoruz.. Ben hem izmirde oturuyorum hemde aynı dönem gidiyorum senle.. Valla burada duyduklarım pek iç açıcı değil... Kime nereye düştüğümü söylediysem helalleştiler benle...Yalnız benim şansım mahalleden bir arkadaş daha aynı yere düştü... Allah hepimizin yardımcısı olsun diyeceğim, elden başka birşey gelmiyor...

Benim kütüğümden dolayı bu tip yerlere düşeceğim belliydi aslında arkadaşlarımın hiç biri batıda yapmadı hepsi tunceli şırnak manisada vatani görevlerini yaptılar.Aynen benimlede hiç kimse iç açıcı konuşmadı hatta hala konuşmuyorlar kaç diyenler bile var ama ben düştüğüm yer ile gurur duyuyorum çünkü biliyorum orada askerlik yapmak HER YİĞİDİN HARCI DEĞİLDİR...

• @HELLWEAPON

Dostum o boya o kilo çok ama çok az,yanlış anlama ama nizami olarak kaç şnav çekebiliyosun,çünkü bu kiloyla tartıya girersen kesinlikle seni şnav testine sokucaklar ve en az 20 isterler nizami olarak,acil kollarını kuvvetlendirmeni tavsiye ederim.Yav hiçmi birşey yemiyosun sen,eminmisin 60 kilo olduğuna.
  • quote:

@HELLWEAPON

Dostum o boya o kilo çok ama çok az,yanlış anlama ama nizami olarak kaç şnav çekebiliyosun,çünkü bu kiloyla tartıya girersen kesinlikle seni şnav testine sokucaklar ve en az 20 isterler nizami olarak,acil kollarını kuvvetlendirmeni tavsiye ederim.Yav hiçmi birşey yemiyosun sen,eminmisin 60 kilo olduğuna.

Aynen hocam tam 60 Nizami 15-17 arası çekiyorum kardeş.Hocam yiyomda alamıyorum yaw bir sorun da yok doktorda turp gibisin diyo:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heLLWeapon -- 9 Ağustos 2008; 23:14:49 >
  • Rahat ol zaman,foçada her türlü alırsın,ayrıca silah merakınıda fazlasıyla giderirsin,hatta bıkarsın.Komutanımız silah dağıtımı yaparken aynen şöyle demişti,hiç unutmuyorum.''Arkadaşlar bu silahları bir alırken çok seviniceksiniz,birde geri teslim ederken''İkincisi çok daha zevkli oluyor inan,bizim tim şırnak çekmişti ordan şırnağa geçtik JÖH-METELER'de bitirdim askerliğimi,Foçadan sonra heryer cennet inan,o yüzden kurada neresi çıkarsa çıksın korkmayınBadyini iyi seç askerliğini onla bitiriceksin,tim dediğin öyle bir olguki 30 yaşına geldim hala görüşüyorum timimle düşün yani,siz orada ekmek ve sudan çok daha fazla şeyi paylaşacaksınız,bu bambaşka birşey sanırım anlamak için yaşamak lazım.Şimdiden hayırlı teskereler dilerim hepinize.(Salaklık yapıpta c timi olcam falan diye öne çıkma orda)

• Cerkez
    quote:

Rahat ol zaman,foçada her türlü alırsın,ayrıca silah merakınıda fazlasıyla giderirsin,hatta bıkarsın.Komutanımız silah dağıtımı yaparken aynen şöyle demişti,hiç unutmuyorum.''Arkadaşlar bu silahları bir alırken çok seviniceksiniz,birde geri teslim ederken''İkincisi çok daha zevkli oluyor inan,bizim tim şırnak çekmişti ordan şırnağa geçtik JÖH-METELER'de bitirdim askerliğimi,Foçadan sonra heryer cennet inan,o yüzden kurada neresi çıkarsa çıksın korkmayınBadyini iyi seç askerliğini onla bitiriceksin,tim dediğin öyle bir olguki 30 yaşına geldim hala görüşüyorum timimle düşün yani,siz orada ekmek ve sudan çok daha fazla şeyi paylaşacaksınız,bu bambaşka birşey sanırım anlamak için yaşamak lazım.Şimdiden hayırlı teskereler dilerim hepinize.(Salaklık yapıpta c timi olcam falan diye öne çıkma orda)

Oooo sen jandarma özel harekata mı seçildin abi yaaaaaSüper walla arkadaşımda aynı şekilde yaptı yeni foça sora JÖH ordanda Şırnak belki tanırsın Canol AlperCerkezlik işde abim at avrad silah demişler Aynen sizde bir de badi var dimi arkadaş söylemişti önündeki ve arkasındakinin her şeyini bilecekmissin birbirinizden sorumlu oluyormussunuz galiba adam kaçsa sana geliyorlarmış neden kaçtı sorunu ne nereye gider diyeSana bir de bir şey diyeceğim çok açık bir şekilde.Sana ettiğim duların haddi hesabı yok buna inan sayende korku morku kalmadı walla ilgine alakana çok teşekkür ederim gerçekten...

• ya arkadaşlar sizlere birkaç sorum olcaktı şimdi ben İZMİR in terminaline indim diyelim YENİFOÇA ya giden otobüsler vs taşıtlar terminalden gece veya gündüz saat başı kalkar deilmi.bindigimiz araçlar 7.jan.komd. alayına kadar götürürler mi yoksa yenifoça gelince belirli bir durakta indirirlermi. LÜTFEN ASKERLİĞİNİ YAPMIŞ ABİLERİM VEYA YAPMAMIŞ KARDEŞLERİM CEVAPLAIN.oraya varınca ortalık yerde kalmayalım
  • quote:

Orjinalden alıntı: karakule 68

ya arkadaşlar sizlere birkaç sorum olcaktı şimdi ben İZMİR in terminaline indim diyelim YENİFOÇA ya giden otobüsler vs taşıtlar terminalden gece veya gündüz saat başı kalkar deilmi.bindigimiz araçlar 7.jan.komd. alayına kadar götürürler mi yoksa yenifoça gelince belirli bir durakta indirirlermi. LÜTFEN ASKERLİĞİNİ YAPMIŞ ABİLERİM VEYA YAPMAMIŞ KARDEŞLERİM CEVAPLAIN.oraya varınca ortalık yerde kalmayalım

Kardeş otogardan otobüsler varmış ki zaten eğer asker traşını falan olursan otogardan alıyorlarmış seni.Ki saat başı olacaktır herhalde otobüslerde hele bi şu silüsü bi alalımda kurtulalım yaw.

Otobüsler yeni foçaya gider ordan taksi ile tepeye 7. jandarmaya gidicen kesin buymuş öğrendim şimdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heLLWeapon -- 11 Ağustos 2008; 10:24:35 >

• quote:

Orjinalden alıntı: heLLWeapon

quote:

Arkadaşlar 7.Alayda 4 tabur 12 bölük var,yani öyle DHden kaan diye bağırınca birbirinizi bulabileceğiniz kadar küçük bir yer değil.Hangi bölüğe düştüğünüz şu anda belli aslında fakat siz bilmiyorsunuz,onu size nizamiyeden girerken kapıda söylüycekler ve ordan bölüğünüze gideceksiniz.İlk bir hafta hiç bir şeyiniz belli olmuyor,yattığınız yatak belli değil,koğuşlar karışık,timinizi tanımıyorsunuz yemek sıraları karışık vs.vs. uzarda gider bu liste sonra yavaş yavaş düzene girmeye başlıyor hayatınız.İlk olarak yanaşık düzen eğitimi,ast üst ilişkisi,askerliğin temel kuralları gibi basit her Türk askerinin aldığı eğitimleri alıyorsunuz,bunun yanında yavaş yavaş spora başlıyorsunuz,spor basitten başlıyor ve giderek zorlaşıyor,yani mesela ilk başladığında 2 km.koşu,20 şnav,30 mekik,4 barfiksle başlıyan eğitim,3 ayın sonunda sizin bile inanamıyacağınız rakamlara yükseliyor.Bu arada atış eğitimleri,silahları tanımaya falan başlıyorsunuz,normal bir asker olmadığınız için çok farklı silahlar kullanıcaksınız.(G-3,BIXI,MG-3,KANAS,HK-7,BOMBAATAR,RPG 5-7-9 OLABİLİR)Akşama kadar süren yoğun eğitimler yemekten sonrada koğuşlarda devam ediyor,buradada komutanlık saati denen eğitimlerde tim muhabere sistemleri,pusu taktikleri,bubi tuzakları vs.vs. bir sürü teorik eğitim alıcaksınız 23.00-23.30 gibi yat verirler,normalde kalk 05.30 da olur ama daha öncede dediğim gibi gece sizi genelde rahat bırakmazlarki sinirleriniz çelik gibi gerilir.Şimdi bu spor atış vs. eğitimleri esnasında başarılı olamıyanlar,gözlük kullananlar,ameliyet geçirenler,kronik rahatsızlıkları,hastalıkları olanlar ayıklanır,bu arkadaşlar ayrı bir timde toplanır ve bunlara revize timler denir.Bu timler bir çok eğitimden muaf tutulup acemilik günlerini yemekhanede,mutfakta,orda burda geri hizmet yaparak geçirirler ve dağıtımda düz jandarma olarak usta birliklerine giderler.Yani Foçaya her düşen komando olur diye bir kural yok.Tabi adamın hiçbirşeyi yoktur ama çok aferdersiniz kıçı yemiyodur,dağlarda kelle koltuk gezmeyi doktor kontrolünde oram buram ağrıyo hastayım diye 40 türlü yalan uydurur,doktor bu adama inanıp revize raporu verirse yırtar ama doktor uyanıksa yemezse o adamın sırf kaçmak için yalan söylediğini anlarlarsa,askerliği bitene kadar anasından doğduğu güne lanet ettirirler,sanırım anlatabilmişimdir.Gözlük kullanan arkadaşım %99 komando olmuyacaksın,lensli arkadaşım senin komando olman senin isteğine kalmış,eğer istiyorsan lens kullandığını fark ettirmezsen olursun,yada göremiyom gözümde lens var der olmazsın dediğim gibi sana kalmış.Foçada ince elenip sık dokunur boru değil dünyanın en dayanıklı askeri ordan çıkar çünkü,bu söylediklerim tamamen doğrudur,tescillenmiştir,alayda görebilirsiniz başarı belgelerini...Evet başka sorusu olan varmı???

Walla çok açıklayıcı şeyler yazmıssın beni baya bir aydınlattın açıkçası.Benim görme problemim geceleri başlıyor aslında uzağı göremiyorum.Lens olayınada bu yüzden girmek istiyorum.Kontact lens taktıracağım için farketmezler herhalde.Çünkü bende farketmelerini istemiyorum.Çünkü ben oraya gitmeye hak kazandıysam bu hakkımıda sonuna kadar korumak ve savunmak istiyorum.

Benim en çok merak ettiğim silah eğitimleri çünkü silahlara karşı aşırı derecede bir zaafım var belki bu düşkünlüğüm çocukluğumdan beri onlarla büyümemdendir ama tani orada kullanılan silahları hiç kullanmadım ve bunun heyecanı içerisindeyim.Özellikle Bixi yada Kanas kullanmak ve bu silahlardan bir tanesinin sahibi olmak istiyorum.He belki fiziğim Bixi kullanmak için yeterli değildir buna onlar karar vereceklerdir herhalde.Yada atışlarımdan sonuca ulaşacaklardır.Bu arada boyum 1.85 kilo 60

Ne yanı Şımdı ben gozluk kulanıyorum dıye spor yapmıycakmıyım gerı hızmettemı kalıcam :( ıyıde benım sporum sağlamdır şınav mekık ıyıdır ben normalde 30 jınav 50 mekık yapan adamım benım gıbı bırı spordan magrum bırakılırmı yaw olucak ışmı yaw

• Hellweapon hayırlı olsun yenifoçada evimiz olduğu için oraları biliyorum arkadaşların anlattıkları da doğru orada sıkı bir eğitim var.
    fakat bunu işkence olarak değil eğitim olarak görürsen bayağı faydalanabilirsin. kendine çok katacağın olur, çok da kendinden kaybettilerin olur tabii..
    Başarılar
  • @ DON LASTİĞİ (Bu ne biçim nicktir yaa,yazarken gülmek tuttu)

Kardeşim isteğini anlıyorum,benimkisi sadece öngörü fakat,bizim zamanımızdada bu hep böyle olmuştur.Zaten şimdi sen böyle konuşuyosun ama eğitimi görünce ''Allahtan gözlük vardıda yırttık'' diyeceksin.Gözler kaç numara,gözlüksüz hedefi vurabilirmisin,özelliklede gece görüşün iyimidir,bu sorularıma olumlu cevap verebiliyorsan o zaman belkide revize olmazsın,Allah hakkımızda her zaman hayırlısını nasip etsin hep böyle düşünün ve dua edin.O herşeyin iyisini bilir.

İzmir garajına indiğiniz gün isterseniz hemen orda inzibata gidip teslim olabilirsiniz,onlar size yardımcı olurlar.Eğer yok ben kendim giderim derseniz,garajdan Yenifoça otobüsleri var,23 kişilik ıvecolar çok sık çalışır o hatta.Ve sizi Alayın kapısına kadar götürürler,başka bir araca binmenize gerek yok.

• quote:

Orjinalden alıntı: Simonsorcerer

Hellweapon hayırlı olsun yenifoçada evimiz olduğu için oraları biliyorum arkadaşların anlattıkları da doğru orada sıkı bir eğitim var.
    fakat bunu işkence olarak değil eğitim olarak görürsen bayağı faydalanabilirsin. kendine çok katacağın olur, çok da kendinden kaybettilerin olur tabii..
    Başarılar

Saolasın kardeşim walla ak g.. kara g.. orda belli olacak açıkçası.He biraz heyecan biraz korku var allah sonumuzu hayır etsin koskoca forumdan 3 kişi çıktık Foçaya
  • Gitmeden önce güzelce abdestinizi alın,eş dostla helalleşin,bittiniz siz oğlum,İzmir bugün gölgede 42 derece siz bu sıcakta 25 kg. yükle eğitim yapıcaksınız,Offff of aklıma eski günler geldikçe kafayı yicek gibi oluyorum.
    quote:

quote:

Hellweapon hayırlı olsun yenifoçada evimiz olduğu için oraları biliyorum arkadaşların anlattıkları da doğru orada sıkı bir eğitim var.
    Başarılar

Saolasın kardeşim walla ak g.. kara g.. orda belli olacak açıkçası.He biraz heyecan biraz korku var allah sonumuzu hayır etsin koskoca forumdan 3 kişi çıktık Foçaya

• quote:

Gitmeden önce güzelce abdestinizi alın,eş dostla helalleşin,bittiniz siz oğlum,İzmir bugün gölgede 42 derece siz bu sıcakta 25 kg. yükle eğitim yapıcaksınız,Offff of aklıma eski günler geldikçe kafayı yicek gibi oluyorum.
    quote:

quote:

Başarılar

Ya adaş ilkten ne güzel cesaret verdin şimdi yaptığın oldu mu ama

• Abi cidden izmirde alışık olmadığınız bir sıcak var,bol bol su için,yemeklerinize tuz dökün çünkü terledikçe vücut çok fazla su ve tuz kaybedicek bunu yerine koymazsanız tansiyonunuz düşer ve bayılırsınız.Eee hep moral olmaz birazda gözünüzü korkutalım
  • quote:

@ DON LASTİĞİ (Bu ne biçim nicktir yaa,yazarken gülmek tuttu)

Kardeşim isteğini anlıyorum,benimkisi sadece öngörü fakat,bizim zamanımızdada bu hep böyle olmuştur.Zaten şimdi sen böyle konuşuyosun ama eğitimi görünce ''Allahtan gözlük vardıda yırttık'' diyeceksin.Gözler kaç numara,gözlüksüz hedefi vurabilirmisin,özelliklede gece görüşün iyimidir,bu sorularıma olumlu cevap verebiliyorsan o zaman belkide revize olmazsın,Allah hakkımızda her zaman hayırlısını nasip etsin hep böyle düşünün ve dua edin.O herşeyin iyisini bilir.

İzmir garajına indiğiniz gün isterseniz hemen orda inzibata gidip teslim olabilirsiniz,onlar size yardımcı olurlar.Eğer yok ben kendim giderim derseniz,garajdan Yenifoça otobüsleri var,23 kişilik ıvecolar çok sık çalışır o hatta.Ve sizi Alayın kapısına kadar götürürler,başka bir araca binmenize gerek yok.

ya valla gozluk yokken pek goremyorum uzağı tv ızlerken altyazı okuyamıyorum duşun yanı gece bu dahada kotu oluyor tabı ama gerçı gunluk yaşamda kullanmıyorum(gerçı kulanmmam gereklı ) tv ızlerken arac kulanırken felan takıyorum ama dedığın gıbı buyuk ıhtımal ayrıcaklar benı ama ben o sporu yapmak ıstıyorum yanı evet dışardan kolay gorunup ıçıne gırdığınde çok zor ve yıpratıcı bırşey olduğu kesın ama yınede onu yaşamak lazım dıye duşunuyorum yanı zaten şehır hayatı monoton ve narın bı hayat suruyoruz orda bıraz vucudu zorlamak hayatın kalan kısmı ıçın ıyı olur dıye duşunuyrum kı kaldıkı sporada meraklıyımdır zoru severım yanı bu açıdan foca çıkmasına pekte uzulmedım aslında ama dedığın gıbı herşeyın hayırlısı bakalım artık

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.