Şimdi Ara

7. Jandarma KOMANDO Er Eğ. Alay Kom. Yenifoça Düşenler ve Yapmış olanlar? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
0
Favori
84.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: kalkan84

saray_59 ile 3 ay eski foçadaydık 1 kere bile küfür işitmedik tabi arada aşırı stresten ufak tefek laflar duyulmuştur ama onlarda küfürden sayılmaz.sen söyleneni yaptıktan sonrası tamamdır.siz zannedersem 1 ay acemilik yapıp yeni birliğinize gidiyosunuz.oda yine izmir civarında biryere gidersiniz.
    quote:

Orjinalden alıntı: heLLWeapon

Küfür yok ise ben varım walla komutanım ama küfüre gelemem

Biz bu Vatanın evladıyız birbirimizi koruyoruz.İnş görüşmek dileği ile

Siz herhalde rütbelisiniz,saray komutan'da rütbeli şimdi siz küfür duymazsınız size etmezler ama erler ve erbaşlar için aynı şey geçerli değil diye düşünüyorum.Askeriyenin her yerinde er ve erbaşlar evlat değil ırgat muamelesi görüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heLLWeapon -- 12 Ağustos 2008; 11:42:59 >

• şuan rütbeliyim ama bizimde 3 aylık kursiyer eğitimimiz oldu o zaman rütbemiz yoktu.yani şartlar aynıydı.emin ol bizi normal erlerden daha fazla sıkıyorlardı çünkü sonuçta rütbeli olacaktık ve bütün sorumlulukları biz alacaktık olması gerekende buydu zaten.yenifoçaya bizden 20 ye yakın kişi gitti sadece bizim timden 7 kişi biride saray_59 en azından onlardan öyle bir küfür yemezsin rahat ol.
    quote:

quote:

saray_59 ile 3 ay eski foçadaydık 1 kere bile küfür işitmedik tabi arada aşırı stresten ufak tefek laflar duyulmuştur ama onlarda küfürden sayılmaz.sen söyleneni yaptıktan sonrası tamamdır.siz zannedersem 1 ay acemilik yapıp yeni birliğinize gidiyosunuz.oda yine izmir civarında biryere gidersiniz.
    quote:

Siz herhalde rütbelisiniz,saray komutan'da rütbeli şimdi siz küfür duymazsınız size etmezler ama erler ve erbaşlar için aynı şey geçerli değil diye düşünüyorum.Askeriyenin her yerinde er ve erbaşlar evlat değil ırgat muamelesi görüyor.

• küfür olayınada bir lafım var küfür normal hayattaki gibi sinirlenerek hakaret manasında pek söylenmiyor söyleyende varda genelde sivilde arkadaslar arasında oldugu gibi küfür var zaten insan alıştığından ki ben çok alışmıştım hiç umursamıyordum küfrü çünki küfür etmeyen yoktu foçadada küfür vardı vanda'da vardı baska arkadaslara soruyorum onlarda çok küfür var diyorlardı yani bu olayı pek umursamamak gerekir ama ana avrat şeklinde sadece 1-2 kez karşılaştım amacım kimseyi korkutmak değil sadece görebileceğiniz,yaşayabileceğiniz durumlar hakkında bilgi vermek

birisi bota kilit demiş benim botumu kilitleriyle götürmüşlerdi kilitler dandik oldugundan baska kilitler acıyor yada zorluyarak belkide baglı yerlerını keserek botun korumanın tek yolu kimsenin bakıpta göremiyeceği yere koymak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TIGERSHARK -- 12 Ağustos 2008; 12:08:50 >
  • quote:

şuan rütbeliyim ama bizimde 3 aylık kursiyer eğitimimiz oldu o zaman rütbemiz yoktu.yani şartlar aynıydı.emin ol bizi normal erlerden daha fazla sıkıyorlardı çünkü sonuçta rütbeli olacaktık ve bütün sorumlulukları biz alacaktık olması gerekende buydu zaten.yenifoçaya bizden 20 ye yakın kişi gitti sadece bizim timden 7 kişi biride saray_59 en azından onlardan öyle bir küfür yemezsin rahat ol.
    quote:

quote:

quote:

İşte ben saray_59 komutan gibi kişileri başım üstünde tutarım yeri gelicek eğitimle ezicek yeri gelicek sohbet edicek.Bilmiyorum belki ben yanlış düşünüyorum bana her şey dışarıdan toz pembe gözüküyor ama olması gerekenin bu olduğu kanısındayım.

• quote:

Orjinalden alıntı: TIGERSHARK

küfür olayınada bir lafım var küfür normal hayattaki gibi sinirlenerek hakaret manasında pek söylenmiyor söyleyende varda genelde sivilde arkadaslar arasında oldugu gibi küfür var zaten insan alıştığından ki ben çok alışmıştım hiç umursamıyordum küfrü çünki küfür etmeyen yoktu foçadada küfür vardı vanda'da vardı baska arkadaslara soruyorum onlarda çok küfür var diyorlardı yani bu olayı pek umursamamak gerekir ama ana avrat şeklinde sadece 1-2 kez karşılaştım amacım kimseyi korkutmak değil sadece görebileceğiniz,yaşayabileceğiniz durumlar hakkında bilgi vermek

birisi bota kilit demiş benim botumu kilitleriyle götürmüşlerdi kilitler dandik oldugundan baska kilitler acıyor yada zorluyarak belkide baglı yerlerını keserek botun otumanın tek yolu kimsenin bakıpta göremiyeceği yere koymak

Ya küfüründe her zaman her olayda olduğu gibi sınırları olduğunu düşünüyorum ana avrad soy bacı bunlar herkişinin ayıplayacağı derecede olan laflardır.Tabi dediğiniz gibi günlük hayatta küfür zaten var ama sınırlarını bilmek gerek hepimiz küfür ediyoruz ben etmiyorum diyen adamın alnını karışlarım.Kısacası söylemek istediğim kişiler orada analarını babalarını karılarını cocuklarını bırakıp bu devletin her topragını ne pahasına olursa olsun canı pahasına korumaya gidiyor,bu kişilere rütbelilerin analık babalık kardeşlik yapması gerekirken küfür ederek demorilize etmesine gerek yok.Kardeş gibi davranmaları lazım tabi her şeyin bir sınırı var eğitimde ezsinler yorsunlar buna lafım yok çünkü orada bir şey öğretiyorlar ise ilerde bir yerde karşına çıkabilecek bir olaydır yada askerlikte.

Kilit muhabbetini ben söyledim canı veririm botlarımı silahımı vermem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heLLWeapon -- 12 Ağustos 2008; 12:05:36 >

• Ya bir de şu konuya bir açıklık getirelim ben 15inde silüs aldım mı 2 gün yol verdi mi 17sinde mi teslim olmam lazım?Bazıları böyle bir şey olamaz diyor her yerin bir tarihi vardır diyolar illa aldığın günden 2 gün sora teslim olacan diye bir kaide yok diyolar.Mesela bir arkadaşım 10 gün önce almış silüsü 10 gün sora teslim oldum diyo.
  • sen örnek olarak hep 2 gün dediğinden bizde 2 gün dedik her yer için ayrıdır yol izni.sen bi silüsü aldığın şubeyi yada gideceğin birliği ara tam net bir şey öğren geç gitme yani.
    quote:

Ya bir de şu konuya bir açıklık getirelim ben 15inde silüs aldım mı 2 gün yol verdi mi 17sinde mi teslim olmam lazım?Bazıları böyle bir şey olamaz diyor her yerin bir tarihi vardır diyolar illa aldığın günden 2 gün sora teslim olacan diye bir kaide yok diyolar.Mesela bir arkadaşım 10 gün önce almış silüsü 10 gün sora teslim oldum diyo.
  • quote:

sen örnek olarak hep 2 gün dediğinden bizde 2 gün dedik her yer için ayrıdır yol izni.sen bi silüsü aldığın şubeyi yada gideceğin birliği ara tam net bir şey öğren geç gitme yani.
    quote:

Ya bir de şu konuya bir açıklık getirelim ben 15inde silüs aldım mı 2 gün yol verdi mi 17sinde mi teslim olmam lazım?Bazıları böyle bir şey olamaz diyor her yerin bir tarihi vardır diyolar illa aldığın günden 2 gün sora teslim olacan diye bir kaide yok diyolar.Mesela bir arkadaşım 10 gün önce almış silüsü 10 gün sora teslim oldum diyo.

Yok komutanım şimdi ne kadar erken alırsam o kadar erken mi gitmem gerekiyor yoksa bir tarih var belli olan o zaman mı gitmem gerekiyor bunu anlamadım çünkü ona göre geç alıcam silüsü

• benim bildiğim sana verilen kağıtta son teslim günü yazar o zaman teslim olman gerekiyor sabah erken teslim ol işlemler çok uzun sürüyor 10 da gitsen 4-5 gibi yatagına yatarsın
  • kısa dönem işlemlerini pek bilmiyorum açıkcası.biz sınava giderken şubeden zarfımızı aldık ayın 1,2 ve 3 üncü günleri sınava girdik.sizin gibi ayın 10 unda açıklandı ve 12 sinde teslim olduk.sülüs falan hatırlamıyorum.sınavdan gelirken bize tekrar bir zarf verdiler onunlada birliğimize teslim olduk.sen kısa dönem gidenlere bi sor bakalım.yada dediğim gibi şubeni bi ara tam öğren.
    quote:

quote:

sen örnek olarak hep 2 gün dediğinden bizde 2 gün dedik her yer için ayrıdır yol izni.sen bi silüsü aldığın şubeyi yada gideceğin birliği ara tam net bir şey öğren geç gitme yani.
    quote:

Yok komutanım şimdi ne kadar erken alırsam o kadar erken mi gitmem gerekiyor yoksa bir tarih var belli olan o zaman mı gitmem gerekiyor bunu anlamadım çünkü ona göre geç alıcam silüsü

• Benim siyasetle işim olmaz,sadece burada askere gidecek kişilerin gözünü korkutmayalım diye hatırlatmalarda bulundum.Sen disiplinli bir bölükte olmus olabilirsin,söylediğin sözlerde doğru olabilir ancak bunu buraya yansıtman yanlıs.Seni anlıyorum belkide askere gidecekleri aydınlatmak istiyorsunuz ama daha güzel tecrübelerinizi anlatarak onları motive edebilirisiniz.Senin anlattıkaların TSK de çok nadir yaşanan olaylar.
    Görev yapan uzman,astsubay ve subayların da anaları bacıları var bir anaya,bacıya küfür edilmenin nekadar acı ve kötü birsey olduğunu kendisi çok daha iyi bilir.
    Eğitimlere gelince yenifoçada eğitimlerin ağır olması gerekiyor çünkü timlerin çoğu güneydoğuya gidiyor.Bu bir gerçek,bunun için ordaki arazi şartlarına ayak uydurmalarını sağlamak için (pisikolojik ve beden) olarak iyi eğitilmeleri gerekiyor.
    Neyse ben daha fazla bu konu üzerine gitmeyeceğim,herkese hayırlısı teskereler diliyorum.Hayırlısıyla gelip hayırlısıyla gidin,iyi görevler.

• quote:

kısa dönem işlemlerini pek bilmiyorum açıkcası.biz sınava giderken şubeden zarfımızı aldık ayın 1,2 ve 3 üncü günleri sınava girdik.sizin gibi ayın 10 unda açıklandı ve 12 sinde teslim olduk.sülüs falan hatırlamıyorum.sınavdan gelirken bize tekrar bir zarf verdiler onunlada birliğimize teslim olduk.sen kısa dönem gidenlere bi sor bakalım.yada dediğim gibi şubeni bi ara tam öğren.
    quote:

quote:

quote:

Komutanım ben uzun dönemim

• quote:

Orjinalden alıntı: saray_59

Benim siyasetle işim olmaz,sadece burada askere gidecek kişilerin gözünü korkutmayalım diye hatırlatmalarda bulundum.Sen disiplinli bir bölükte olmus olabilirsin,söylediğin sözlerde doğru olabilir ancak bunu buraya yansıtman yanlıs.Seni anlıyorum belkide askere gidecekleri aydınlatmak istiyorsunuz ama daha güzel tecrübelerinizi anlatarak onları motive edebilirisiniz.Senin anlattıkaların TSK de çok nadir yaşanan olaylar.
    Görev yapan uzman,astsubay ve subayların da anaları bacıları var bir anaya,bacıya küfür edilmenin nekadar acı ve kötü birsey olduğunu kendisi çok daha iyi bilir.
    Eğitimlere gelince yenifoçada eğitimlerin ağır olması gerekiyor çünkü timlerin çoğu güneydoğuya gidiyor.Bu bir gerçek,bunun için ordaki arazi şartlarına ayak uydurmalarını sağlamak için (pisikolojik ve beden) olarak iyi eğitilmeleri gerekiyor.
    Neyse ben daha fazla bu konu üzerine gitmeyeceğim,herkese hayırlısı teskereler diliyorum.Hayırlısıyla gelip hayırlısıyla gidin,iyi görevler.

Bütün söyledikleriniz için çok teşekkürler.Foçada inş görüşmek dileği ile

• Yaw birde hep merak etmişimdir beni nasıl Komando birliğine yolluyolar ben 1.85 boyunda 60 kiloda biriyim.Yani komando olabilmek için zayıf sayılırım.Beni oraya yollayıp refize edeceklerse hay ben böyle işin taaa içine çünkü moralman çökücem bir kere oraya yollayacağına bali normal bi yere yollasaydıda gururla yapardım.İnş refize etmezler çıldırırım herhalde.Sizce neden beni Komando alayına yolluyorlar fizik ortada ama atletik
  • ben kısa zannetmiştim seni asteğmen adayısın yani.dediğim gibi sülüs falan hatırlamıyorum ben. sen nerden sülüs falan alacaksın kim dedi sana?bizim sonuç ayın 10 unda açıklandı 12 sinde teslim olduk.hiç bi yerden belgede almadım o 2 gün içinde.nasıl komando oldum konusuda öyle boy kilo pek önemli değil bende 1,80 boyunda 68 kilo idim.gittikten 2 hafta sonra sağlık muayenesi olduk.sağlığı elverişli olmayanlar iç güvenliğe geçtiler biz kaldık komando olarak.1.60 boylarında ve 58-60 kilo arasında bir arkadaşımız bile vardı komando olan.gözlük kullananları önceden ameliyat geçirmiş olanları(örneğin apendist ameliyatı) falan refüze ettiler.herhangi bi sağlık sorunun yoksa komando olarak kalırsın merak etme.
    quote:

Yaw birde hep merak etmişimdir beni nasıl Komando birliğine yolluyolar ben 1.85 boyunda 60 kiloda biriyim.Yani komando olabilmek için zayıf sayılırım.Beni oraya yollayıp refize edeceklerse hay ben böyle işin taaa içine çünkü moralman çökücem bir kere oraya yollayacağına bali normal bi yere yollasaydıda gururla yapardım.İnş refize etmezler çıldırırım herhalde.Sizce neden beni Komando alayına yolluyorlar fizik ortada ama atletik

• quote:

ben kısa zannetmiştim seni asteğmen adayısın yani.dediğim gibi sülüs falan hatırlamıyorum ben. sen nerden sülüs falan alacaksın kim dedi sana?bizim sonuç ayın 10 unda açıklandı 12 sinde teslim olduk.hiç bi yerden belgede almadım o 2 gün içinde.nasıl komando oldum konusuda öyle boy kilo pek önemli değil bende 1,80 boyunda 68 kilo idim.gittikten 2 hafta sonra sağlık muayenesi olduk.sağlığı elverişli olmayanlar iç güvenliğe geçtiler biz kaldık komando olarak.1.60 boylarında ve 58-60 kilo arasında bir arkadaşımız bile vardı komando olan.gözlük kullananları önceden ameliyat geçirmiş olanları(örneğin apendist ameliyatı) falan refüze ettiler.herhangi bi sağlık sorunun yoksa komando olarak kalırsın merak etme.
    quote:

Yaw birde hep merak etmişimdir beni nasıl Komando birliğine yolluyolar ben 1.85 boyunda 60 kiloda biriyim.Yani komando olabilmek için zayıf sayılırım.Beni oraya yollayıp refize edeceklerse hay ben böyle işin taaa içine çünkü moralman çökücem bir kere oraya yollayacağına bali normal bi yere yollasaydıda gururla yapardım.İnş refize etmezler çıldırırım herhalde.Sizce neden beni Komando alayına yolluyorlar fizik ortada ama atletik

15 ay askerim komutanımmmm Gözlük kullanmıyorum ama akşamları biraz az görürüm orda hallederim onu sorun değil refüze olmamam lazım benim piskolojim bozulur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heLLWeapon -- 12 Ağustos 2008; 13:42:23 >

• hmm tamam anladım 323.dönem başlığı altında olduğu için ya kısa dönem er yada yedeksubay adayısın zannetmiştim.yeni foça er eğitim alayı zaten.normal er sin yani.sizin sülüs işleri falan farkli o zaman sen onu bir bilene sor.çünkü 323.dönem olanlar bugün teslim oluyorlar zaten.sende 88/3 oluyosun heralde.
    quote:

quote:

ben kısa zannetmiştim seni asteğmen adayısın yani.dediğim gibi sülüs falan hatırlamıyorum ben. sen nerden sülüs falan alacaksın kim dedi sana?bizim sonuç ayın 10 unda açıklandı 12 sinde teslim olduk.hiç bi yerden belgede almadım o 2 gün içinde.nasıl komando oldum konusuda öyle boy kilo pek önemli değil bende 1,80 boyunda 68 kilo idim.gittikten 2 hafta sonra sağlık muayenesi olduk.sağlığı elverişli olmayanlar iç güvenliğe geçtiler biz kaldık komando olarak.1.60 boylarında ve 58-60 kilo arasında bir arkadaşımız bile vardı komando olan.gözlük kullananları önceden ameliyat geçirmiş olanları(örneğin apendist ameliyatı) falan refüze ettiler.herhangi bi sağlık sorunun yoksa komando olarak kalırsın merak etme.
    quote:

15 ay askerim komutanımmmm

• Kalkan komutanım:) Anlaşılmayan bir durum var sanırım. heLLWeapon ,normal askerlik yapacak 88/3 tertiplerden yani. Zaten yenifoçada asteğmen adayı yok,asteğmen var.Kısa dönemler yani 6 ay askerlik yapacak üniversite mezunları geliyor 1 ay acemi eğitimi alıp ordanda çevre ilçelere dağıtılıyorlar.

heLLWeapon, 1.85 boy iyi ancak kilon çok az.Sağlık durumunda her hangi bir şey yok ise Refüze olmazsın. Asker yemeklerinide ayırmadan yeren kilo alırsın takma kafana.
  • quote:

Orjinalden alıntı: saray_59

Kalkan komutanım:) Anlaşılmayan bir durum var sanırım. heLLWeapon ,normal askerlik yapacak 88/3 tertiplerden yani. Zaten yenifoçada asteğmen adayı yok,asteğmen var.Kısa dönemler yani 6 ay askerlik yapacak üniversite mezunları geliyor 1 ay acemi eğitimi alıp ordanda çevre ilçelere dağıtılıyorlar.

heLLWeapon, 1.85 boy iyi ancak kilon çok az.Sağlık durumunda her hangi bir şey yok ise Refüze olmazsın. Asker yemeklerinide ayırmadan yeren kilo alırsın takma kafana.

Komotanım turp gibiyim yaw günde 12 saat çalışan adam çürük olamaz zaten
  • boyun çok uzun seni seçmelerden kaçırmazlarsa ANKARAYA muhafız olarak alabilirler galiba anıtkabire nöbet tutan askerler varya onun için uzun boylu yuzu duzgun elemanları alıyorlardı genelde koğuşlarda saklıyorlar askerleri seçilmesin diye bızde oyle olmustu tahsilin lise ise garanti ya tim çvş yada onbası olursun benım zamanımda 1 çavuş 1 onbaşı vardi bir timde sonradan değiştirmişler 3 çavuş 5 onbaşı varmış tabi buda değişmediyse sen gözünü söylemezsen onlar senin gözünün bozuk oldugunu anlamaz ama eğitim esnasında farkederlerse gece çünki çok eğitim oluyor o zaman refüze yapabilirler
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.