Şimdi Ara

7 milyara bilgisayar aldim basima gelene bakin (donma problemi icerir) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
0
Favori
5.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tabi. BURADAN Anakartının Download sayfasına gittikten sonra Windows 7 64bit'i seçin. Utilities altbaşlığındaki 313MB'lık paketi indirin. İçinden "ASUS Update V1.03.04"i kurun. Daha sonra manuel altbaşlığından "P9X79 PRO User's Manual (English)" başlıklı kullanma kılavuzunu indirin(İsterseniz kendi kullanma kılavuzunuza bakın.). Bu kullanma kılavuzu Bölüm 3.10'da programla nasıl güncelleme yapılacağı resimli bir şekilde anlatılmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maqq

@gece gorusu:

Hocam şu bios güncellemesini veya asus update toolu nereden hangısını ındırecegimi inan bulamadım. o konuda biraz yardcımcı olursanda btırsek su ısı bu gece ha ? olmaz mı ?

@makarnacanavarı

iki tane windows yükledim zamanında, ikisindede hata veriyor. bir tanesinde driver yokken bile reytingi testi yaparken "Direct3D 9 Texture Load Assessment" kısmında donmustu.

mağdurum :/

http://www.softpedia.com/progDownload/ASUS-Update-Utility-Download-31917.html

asus update tool'u burdan indirebilirsiniz ne olacağını bende merak ettim(yanlız linki normal değilde internet download manager yakaladı normal inmiyo nedense)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alisırakaya -- 24 Mart 2012; 22:20:08 >

• Tamam arkadaslar 313 mblık dosyayı indiriyorum sımdı. Yükleyelımde bakalım olacak mı.

Bu arada, son 3 bolum ust uste modern warfare 3 oynadım ve oyunu bitirdim. yani ne bileyim cok tuhaf degıl mı ekran kartım bozuk olsa boylesıne oynayabılırmıyım ?

neyse yukleme bıtsınde bıde bıosa bakalım.
  • ses sorunu olabilir. ses, codec sorunları da donma problemine yol açabiliyor. masıl yapıyor bu işi, ses sonanımına ait sürücü rahatsız ediliyor olabilir. onboard ya da harici/dahili ses kartının haricindeki sesi ilgilendiren yazılımlarını silip denemeni tavsiye ederim. problem çözülürse, parayı dh' ye yatır.
  • psu ne
  • Kasayı yan yatır
    ödül kalsın
  • Sata kontrolcusu Marvell olan anakartlarda SSD'ler ile ilgili cok sikayet var. Muhtemelen sorunun kaynagi bu eger anakartta farkli sata kontrolcusune ait port varsa ona takip denemekte fayda var.

Duzeltme: Simdi anakarta baktim 2 adet beyaz Intel sata portu varmis yukarida arkadas belirtmis zaten pardon

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LoST_PaTRoL® -- 25 Mart 2012; 1:54:11 >
  • ssd yi hdtune programıyla bench edip sonucları buraya koyabilir misin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • donma diye bahsettiğin şey kesik kesikmi oluyor hocam yoksa restart atana kadar donup kalıyormu?
  • arkadaslar katılım ıcın cok sagolun. yok olmadı bı turlu.

@cetesız: evet restart atana kadar donuyor

su sorun cıkartan marwell sata controllerı degıstırmem mumkunmudur ?
  • eğer yazdıysan kuusra bakma.öncelikle sorayım hazır mı aldın.toplattın mı?bilgisayarının donması hem yazılımsal hem de donanımsal olabilr.aygıt sürücüsnde bir aygıtın yüklenmemesinin bilgisyarın donamsı ile ilgili bir nedeni olmaz.performans azalbilr.ama donma sorunu olmaz.
  • HD tune programını indirip test edin bakalım. Bu tip donma problemleri benim de başıma geliyordu. Sorunun SSD'de olduğunu gördüm.

Programda eğer okuma hızı çok dalgalıysa özellikle 10mb/sn a kadar düşüyorsa problem SSD'niz dedir.
  • quote:

arkadaslar katılım ıcın cok sagolun. yok olmadı bı turlu.

facebooktan ekle çözelim demiştim pm den link attım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pulmicort

ssd yi hdtune programıyla bench edip sonucları buraya koyabilir misin?

Okuma modunda: (yazmayı yapmadım)

1tb lık Seagate:

minimum: 88.6 mb/s
    maximum: 212.4 mb/s
    avarage: 158.6 mb/s

120lık SSD: (6gb/s dıye almıstım)

minimum: 186.8 mb/s
    maximum: 241.5 mb/s
    avarage: 216.5 mb/s

acces time: 0.168 ms
    burst rate: 224.3 mb/s
    cpu usage 3.0

Degerler normal mı yoksa aksı bosey varmı bılmıyorum ama ssd'ye gelınce program hata veriyor. Critical disk tempreture diyor ve ısıyı 128 derece gosteriyor.

/:

?
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

HD tune programını indirip test edin bakalım. Bu tip donma problemleri benim de başıma geliyordu. Sorunun SSD'de olduğunu gördüm.

Programda eğer okuma hızı çok dalgalıysa özellikle 10mb/sn a kadar düşüyorsa problem SSD'niz dedir.

Okuma modunda: (yazmayı yapmadım)

1tb lık Seagate:

minimum: 88.6 mb/s
    maximum: 212.4 mb/s
    avarage: 158.6 mb/s

120lık SSD: (6gb/s dıye almıstım)

minimum: 186.8 mb/s
    maximum: 241.5 mb/s
    avarage: 216.5 mb/s

acces time: 0.168 ms
    burst rate: 224.3 mb/s
    cpu usage 3.0

Degerler normal mı yoksa aksı bosey varmı bılmıyorum ama ssd'ye gelınce program hata veriyor. Critical disk tempreture diyor ve ısıyı 128 derece gosteriyor.

/:

?

• quote:

işlemci voltajını kontrol edermisiniz genelde fazla voltaj ile işlemci kullanımı %100 olur ve bu tip takılmalar meydana gelebilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: cetesiz

quote:

işlemci voltajını kontrol edermisiniz genelde fazla voltaj ile işlemci kullanımı %100 olur ve bu tip takılmalar meydana gelebilir

Onu nereden kontrol edeceğim ? Valla af buyrun pek bilmiyorum bu tarz şeyleri ? Birde anakarta göre ram ayarlama filan onu nasıl yapabilirim ?
  • Su zamana kadar 3 onemli bilesenin test edilmesini soylemis arkadaslar bende katiliyorum, bilen birinin ram timinglerini, psu voltajlarini, ve hdd yi guzelce incelemesi lazim. Bence %70 psu kaynakli.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cetesiz

quote:

Onu nereden kontrol edeceğim ? Valla af buyrun pek bilmiyorum bu tarz şeyleri ? Birde anakarta göre ram ayarlama filan onu nasıl yapabilirim ?

ram ayarlarını biostan memory frequency sekmesinden yapabilirsin voltajı ise yine biostan power veya voltaj sekmelerini bularak bakabilirsin hocam

• 1. Seçenek powerın kaliteli bir power mı kaç watt kontrol et powerda problem yoksa eğer.
    2. seçenek ekran kartının bütün driverlarını kaldır bilgisayarım aygıt yöneticisinden ekran kartı aygıtını kaldırıp pcye reset at açılınca pc standart ekran kartı olarak görücek netten güncel driverları kur netframe 4 + direcxt kur.
    3. seçenek hwmonitör tarzı programla pc sıcaklıklarını boşta ve yük altında kontrol et işlemci yada ekran kartı uzun süren çalışmada ısınma fazla ise donma yapabilir.
    4.seçenek anladığım kadarıyla mavi ekran almadan pc donup kalıyor ve reset atmak zorunda kalıyorsun bir ihtimal olsada ramleri kontrol et söküp teker teker deneyebilirsin yada memstest86 programıyla test edebilirsin.
    5.seçenek harddiskleri hddtune programıyla test et bir problem yada bozuk sector varmı.
    6. seçenekte ram zamanlamaları biostan ram hızını auto yerine ramin ve anakartın desteklediği hız ne ise örnek 1333 1600 1866 ram hangisini destekliyorsa onu seçip
    geri kalan ayarları auto yapıp f10 yapıp kaydetip çıkmak
    7.seçenekte ramleri 8gb olarak dene birde...
    8.seçenekte donanımda bir problem yoksa yazılımsal olarak donmalara yada blue screen hatalarına karsı win 7 64bit kullanıyorsanız Windowsun bu güncellemesinide yüklemenizi tavsiye ederim KB974431-x64

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yununu -- 26 Mart 2012; 16:07:20 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.