Şimdi Ara

7 milyara bilgisayar aldim basima gelene bakin (donma problemi icerir) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
0
Favori
5.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Maqq

quote:

Orijinalden alıntı: Powerless

Parçaların montajı ve ramlerin yeri yanlış. Yazılımsal bir sorun yok. Parçalarına uygun olmayan bir ram almışsın beni dinle bugun al kasanı düzgün bir bilgisayarcıya git

Ana kartın kutusundan çıkan kitapçığında da 4x4 ram var ise her birini mavi soketlere sokun birer boşluk olacak şekilde yazıyor.

CPU-Z programında SPD kısmında baktığımda

Max bandwith olarak "pc3-10700 (667 MHz)" yazıyor. Onun 1600 olması mı gerekiyor yoksa o öyle mi ?

Biostan autoyu 1600 yaptım bu arada.

hocam ramlerin biostan 1600mhz yapmana rağmen 1333mhzde çalışıyor 667x2 1333 mhz bunun nedeni yeni işlemcilerde bellek kontrol istemcisi var anakart ve işlemci hangi şartlarda, durumlarda 1600 1866 hatta oc ile 2133 destek verdiğini anakartın kitapçığından bulabilirsin örneğin bazı anakartlarda 8gb ram ile 1866 görürken frekansı 16gb ram takıldığında hız 1333 1600 olabiliyor bazı anakartlardada slota göre değişiklik gösterebiliyor. örneğin a b c d slotlarından ab slotu 2133e kadar destek verirken c d slotları na takıldığında en fazla 1600 görebiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Edizcem

quote:

Orijinalden alıntı: donz05

arkadaşım sıkıntı yok çözümün bende :D aynı sisteme yakın bir sistemim var öyle 7 milyar falan tutmuyor bu sistem uçmayalım :) sorununa gelicek olursak sebebi belli olmayan donmalar ve mavi ekran hataları alıyordum pc boşta beklerken bile kitlenip kalıyordu çok araştırmıştım bende sonunda sorunu sorun ram lerin timing değerlerinde bende gskill 2200 cl 7 ram var gelen kutudaki değerleri girince hiç açılmıyor default olarak yaptığımda cl9 yapıp sistem açılıyor fakat belli belirsiz yine kitlenmeler yapıyor çözüm olarak ramlerin sitesine girip anakartın markasına uyan güncel cl değerlerine bakaman eğer anakartın yok ise deneme yanılma yapıcaksın ki benim anakartıma uyan ram in cl değerlerini yazmama rağmen aynı sorun oluyordu ve çok ufak bir fark ile sorun tamamıyla çözüldü sitedeki değer 7-10-10-28 default 9-10-10-27 sorunsuz kullandığım 8-10-10-27 zamanında ne deli olmuştum ayarlıcam diye oda ramler dual 4 slot dolu olduğu için 7 olarak değil 8 olarak çalışması...

Dostum hic oyle 7 milyar tutmuyor abartmayalim demissin de yanlisda anlama gerci ayni pc bendede war sadece ramlarim ve ekran kartim farkli oda miktarlar ayni sadece markalar farki gayette guzel o fiyati tutuyor hatta onu geciyorda senin pek haberin yok sanirim.

Dostum bu arada bendede sorun var raid kuramiyorum ocz vertex3 war 2 adet kafayi yicem bi turlu raid yapamadim artik vazgecmistim ki normal sekildede acilmamaya basladi allah yardimcin olsun bende muzdaribim zaten simdi yeni konu acip yardim isteyecegim bende bilen birilerinden

arkadaşım parçalardan ve fiyatlardan gayet iyi haberim var benim demek istediğim o makinaya 7 milyar verene kadar 3,5 - 4 milyara aynı performansı sergilicek makinada toplanabilir. bende 1 senedir kullanıyorum ve sadece ram lere 800 lira vermiştim ama açıkçası biraz pişman oldum çünkü dediğim gibi 4 milyara toplanan pc ile 7 milyara toplanan pc yi testlere soktuğun zaman arada devasa bir fark oluşmucak bizimkisi biraz hastalık milisaniyelerin hesabını yapmaya başladık şunun cl7 si çıkmış bunun 1Gb aktaranı çıkmış vs gerenk yok 3dmax, autocad, photoshop vs kullanmıyor sonuçta herkes :)

SSD ler hakkında biraz bilgim var konuyu açarsan belki yardımım dokunur...

• 16gb ram fazla gelmiş bence o makinaya ramlerin birazını söK seninki para var huzuryoK oLmuŞ aynen 7 binLiraya acıdım Şimdi:)
  • quote:

quote:

quote:

arkadaşım sıkıntı yok çözümün bende :D aynı sisteme yakın bir sistemim var öyle 7 milyar falan tutmuyor bu sistem uçmayalım :) sorununa gelicek olursak sebebi belli olmayan donmalar ve mavi ekran hataları alıyordum pc boşta beklerken bile kitlenip kalıyordu çok araştırmıştım bende sonunda sorunu sorun ram lerin timing değerlerinde bende gskill 2200 cl 7 ram var gelen kutudaki değerleri girince hiç açılmıyor default olarak yaptığımda cl9 yapıp sistem açılıyor fakat belli belirsiz yine kitlenmeler yapıyor çözüm olarak ramlerin sitesine girip anakartın markasına uyan güncel cl değerlerine bakaman eğer anakartın yok ise deneme yanılma yapıcaksın ki benim anakartıma uyan ram in cl değerlerini yazmama rağmen aynı sorun oluyordu ve çok ufak bir fark ile sorun tamamıyla çözüldü sitedeki değer 7-10-10-28 default 9-10-10-27 sorunsuz kullandığım 8-10-10-27 zamanında ne deli olmuştum ayarlıcam diye oda ramler dual 4 slot dolu olduğu için 7 olarak değil 8 olarak çalışması...

Dostum hic oyle 7 milyar tutmuyor abartmayalim demissin de yanlisda anlama gerci ayni pc bendede war sadece ramlarim ve ekran kartim farkli oda miktarlar ayni sadece markalar farki gayette guzel o fiyati tutuyor hatta onu geciyorda senin pek haberin yok sanirim.

Dostum bu arada bendede sorun var raid kuramiyorum ocz vertex3 war 2 adet kafayi yicem bi turlu raid yapamadim artik vazgecmistim ki normal sekildede acilmamaya basladi allah yardimcin olsun bende muzdaribim zaten simdi yeni konu acip yardim isteyecegim bende bilen birilerinden

arkadaşım parçalardan ve fiyatlardan gayet iyi haberim var benim demek istediğim o makinaya 7 milyar verene kadar 3,5 - 4 milyara aynı performansı sergilicek makinada toplanabilir. bende 1 senedir kullanıyorum ve sadece ram lere 800 lira vermiştim ama açıkçası biraz pişman oldum çünkü dediğim gibi 4 milyara toplanan pc ile 7 milyara toplanan pc yi testlere soktuğun zaman arada devasa bir fark oluşmucak bizimkisi biraz hastalık milisaniyelerin hesabını yapmaya başladık şunun cl7 si çıkmış bunun 1Gb aktaranı çıkmış vs gerenk yok 3dmax, autocad, photoshop vs kullanmıyor sonuçta herkes :)

Herkes evet belki, photoshop 3dsmax kullanmiyor olabilir. Ama ben 3dsmax kullaniyorum, pro 3 boyutlu animasyonlar yapiyorum renderlarinida vray denen islemci dusmani renderer ile aliyorum. Ama oyunda cok oynuyorum haliyle hem max hem oyun oynatacak makine topladim. Ama haklisin, 2 milyar ile 4 milyarlik makinede olan hiz farki 4 ile 7 milyarlik makine arasinda yok.

• Kardesim yeni gordum yazini

Belki isine yarar diye yaziyorum

2yil once bende i7 930 bi sistem topladim. Bayada sorun yasadim. Win7 64bit kurulumu 30dk suruyodu. Bios update yaptim bisi degismedi. Sorun anakarttaymis gigabyte-x58a-ud3r. Guney koprusu sorunluymus. İntel geri cagirmis ama gigabyte bu anakartlari yenizelenda gibi ulkelere satiyor fiyat biraz dusuk olarak. Bizim uyanik ithalatcilar fazla kar etmek bu anakartlari getiriyolar. Arena bilgisayar yapiyor bunu dikkatli olun.
    Anakarti vatan bilgisayara yalvar yakar degisim yaptim. Asus sabertooth x58 ile degistirdim. Diger parcalar ayni win7 kurulumu 12dk suruyo.

Benim tavsiyem ssd yi intel ssd ile degistir. X79 kullaniyosun en iyi intel ssd calisiyor intel chipset ile bizzat denedim.

Ramlar quadro oldugu icin sadece slotlara dogru sekilde taktigindan eminsen zaten mskine stok ayarlarda calisacak timingleri kendi ayarliyor.

Ayni donanim farkli anakart ile dene muhtemelen sorun cozulecektir

Bide guc kaynagin singlerail olursa cok iyi olur. En stabil calisan guc kaynagi bunlar cunku

Ama once intel ssd dene sonra anakarta gec.

İntelin bu sistemleri harika otesi ama sorun surdan cikiyor en once piyasaya cikartma ihtiyaci oldugu icin bazi tasarim hatalari olusuyo

Benim sistemde stok ayarlarda calistirinca ne zaman bi islem yspsam sinek viziltisina benzer bi ses cikartiyo.

Sistemi cok az bi overvlock yapsam ses gidiyo. Ben hala neden bole cozemedim. Ama cok memnunum. Donanim yetmiyo gibi bi sorun yasamiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Dostum anliyorum seni bu sekilde bise diyemem ama zaten benimkinde sade kasa deil o fiyat zaten fiyatta o deil %25 indirimli hali o :)

Bir arkadas daha yazmis simdi ben konu acmistim zaten farkli bir yere ama burdan tekrar yazaim ssd lerde sorun yokmus benim anakartin ram slotunda problem varmis ki zaten bios ayarlarinda anormal yaziyordu sanirim d1 slotu icindi yazdimmi hatirlamiyorum ama p9x79 bu arada anakart

Pc heryerde 16gb rami 12 kusur goruyordu cpu-z de 16 goruyordu sonradan killandim goturdum ram slotunda ariza oldugunu bununda sanal bellek hatasina yol actigini belirttiler anakart geldi sorunsuz

Tabi bu seferde ekran kartinda ses wardi yani dx11 isteyen herturlu oyunda inim inim inlemekte idi bir haftadirda onu beklemekteyim hersey tam duzelipte dogru duzgun kullanamadim bir turlu bakalim hayirlisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Edizcem -- 26 Nisan 2012; 1:34:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: c.staticxxx

Kardesim yeni gordum yazini

2yil once bende i7 930 bi sistem topladim. Bayada sorun yasadim. Win7 64bit kurulumu 30dk suruyodu. Bios update yaptim bisi degismedi. Sorun anakarttaymis gigabyte-x58a-ud3r. Guney koprusu sorunluymus. İntel geri cagirmis ama gigabyte bu anakartlari yenizelenda gibi ulkelere satiyor fiyat biraz dusuk olarak. Bizim uyanik ithalatcilar fazla kar etmek bu anakartlari getiriyolar. Arena bilgisayar yapiyor bunu dikkatli olun.
    Anakarti vatan bilgisayara yalvar yakar degisim yaptim. Asus sabertooth x58 ile degistirdim. Diger parcalar ayni win7 kurulumu 12dk suruyo.

Benim tavsiyem ssd yi intel ssd ile degistir. X79 kullaniyosun en iyi intel ssd calisiyor intel chipset ile bizzat denedim.

Ramlar quadro oldugu icin sadece slotlara dogru sekilde taktigindan eminsen zaten mskine stok ayarlarda calisacak timingleri kendi ayarliyor.

Bide guc kaynagin singlerail olursa cok iyi olur. En stabil calisan guc kaynagi bunlar cunku

İntelin bu sistemleri harika otesi ama sorun surdan cikiyor en once piyasaya cikartma ihtiyaci oldugu icin bazi tasarim hatalari olusuyo

Benim sistemde stok ayarlarda calistirinca ne zaman bi islem yspsam sinek viziltisina benzer bi ses cikartiyo.

Sistemi cok az bi overvlock yapsam ses gidiyo. Ben hala neden bole cozemedim. Ama cok memnunum. Donanim yetmiyo gibi bi sorun yasamiyorum

Aynen dostum raid konusunda kesinlikle sana katiliyorum kesinlikle intel, marvel i hic denemedim bile tavsiyede etmediler zaten.
    Bu arada problem dedigin gibi cikti anakart ram slotu quad channel den sanirim 4 slotu gorebilmek istiyor birini hatali goruncede sacmaliyor anakart duzeldi

Win 7 bende 7 dakika idi civari bise idi cunku teknik serviste merak uzerine tutmustuk sureyi.

Senin sorun hakkinda ses cokmu bariz yani cok can sikici derecedemi ?

• Format at yada yeni bi pc al düzelir şimdi yolla 140 dolarımı. .p

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikasapoglu97 -- 26 Nisan 2012; 1:59:26 >
  • bence bir bilgisayarcıya götürün buradan sorunu çözmek biraz zaman alır bilgisayarcı deneme yanılma ile her yerine bakıp bulur tabi donanım çakışması olmadığını varsayarsak ankarada olsaydınız yardımcı olurdum ama istanbuldaymışsınız aldığınız yere götürüp al bunu .... hallet demeniz lazım arızalı parçada olabilir bi kontrolden geçirmelerinde fayda var aldığınız yere güvenmiyorsanız güvendiğiniz bir yere götürün
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: c.staticxxx

Kardesim yeni gordum yazini

Aynen dostum raid konusunda kesinlikle sana katiliyorum kesinlikle intel, marvel i hic denemedim bile tavsiyede etmediler zaten.
    Bu arada problem dedigin gibi cikti anakart ram slotu quad channel den sanirim 4 slotu gorebilmek istiyor birini hatali goruncede sacmaliyor anakart duzeldi

Win 7 bende 7 dakika idi civari bise idi cunku teknik serviste merak uzerine tutmustuk sureyi.

Senin sorun hakkinda ses cokmu bariz yani cok can sikici derecedemi ?

Sesi normal kullanan biri duyamaz cok dusuk bi ses

%10 overclok yapinca ses gidiyo gayette stabil kullaniyorum

Benim kafama takilan stok ayarlarda gelen ses ufak bi overclock yapinca niye ses cikmiyo

Ramlarin tm lerinden tut carpan kilitlerine kadar hepsini degistirdim ses geliyodu

Sadece 133mhz olan blck yi 140 mhz yapinca ses kayboluyo

İslemci 133 mhzde stabil calismiyo diye sacma sapan bi aciklama yapip ona inandirdim kendimi

Bide bilgisayarini kirsanda parcalasanda kendin yap kimseye guvenme ozellikle vatan teknik servisine hic gitme

Sakin mecidiyekoy deki bilgisayarcilar var oralara gitme yaw ne gerzek adamlar gordum

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.