Şimdi Ara

7 sene ios 1 gün android (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Dandik android kullanırsanız ojmaz alın bi xperia z2 kullanın piyasanın en iyi telefonu gelmiş geçmiş her alanda en ufak takılma yok 1 gün oyun oynuyorsun. Bir kaç yıla android kasma olayından kurtulacak apple batmaya mahkum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesajım bazılarına ağır gelip hazmedemeyeceklerdir.
    Konuyu androidciler basmış yine şunu anlayamıyorum madem android kullanıyorsunuz tercihiniz o yönde eyvallahta ios forumunda ne işiniz var bu kadarmı eziksiniz.
    Onca para verip ezik hissetmek kolay olmasa gerek.

Konu sahibi arkadaşa gelirsek 7 yıl iphone kullanıp htc ye geçersen sonu bu olacaktır sen attan inip eşşeğe binmişsin ders niteliğinde tecrübe yaşamışsın çoğu kullanıcı gibi.
    Androidcilere takılma onlar özgürlük vs vs gibi terimlerle ezikliklerini gidermeye çalışsınlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibrahimhd -- 31 Ağustos 2014; 17:42:43 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı insanlar para verip aldıkları ürünlerle kişiliklerini geliştirdiklerini düşünüyorlar. Örneğin bir insanı kullandığı işletim sistemiyle ''ezik'' diye nitelendirebiliyorlar. Bu tarz davranışlar çoğunlukla insanların son çocukluk diye adlandırılan dönemlerinde yaşadıkları sorunlarla ergenlik dönemine geçmelerinde görünür. Ergenlik çağındaysa önceki dönemlere ait ödevlerini(gelişim psikolojisindeki kullanılan tabir) tam olarak gerçekleştiremediklerinden kişilik bozukluğu başlayabiliyor. Ergenlik çağında yaşanan kimlik arayışı(ki normaldir bu) gerek aile gerekse çevre ihmalleri ve etkileri nedeniyle normal seyrinde ilerlemeyerek doğal ve kültürel unsurlar yerine metalara(ürünlere) yönelik ilgiyi arttırıyor. Yani kısacası bu ergen gençler içinde yaşadıkları çevrenin de etkisiyle kişiliklerini ürünlerle tamamladıklarını düşünüyorlar. Bu açıdan ergenlik döneminde dış görünüşe aşırı önem verme, ayna karşısında fazlaca vakit geçirme, marka takıntısı gibi durumlar baş gösterebiliyor. Bu tarz gelişim sorunları çoğunlukla erken müdahale yoluyla giderilebiliyor fakat ailelerin ihmalkarlığı ergen gençlerin kimlik arayışlarında fazlaca zorlanmalarına sebep oluyor.

Yani herhangi bir ortamda marka-kişilik ilişkilendirilmesi yapan kişinin dikkate alınmaması, fakat bunun yanında bu konuyu dillendiren kişilere karşı da dikkatli olunması, onun bir kimlik arayışında olduğunun, muhtemelen kişiliğinin dağınık olduğunun bilinmesi gerekiyor.

Bunun yanında insanlar kullandıkları ürünler dışında başka ürünlere yönelik kullanıcı görüşlerini okuyabilirler. Düşüncelerini, sorularını yazabilirler, kıyaslama yapabilirler. O ürünü de alabilirler. Bu temelde bilginin yapılandırılıp yayılması ile ilişkilidir. Sen ''A'' ürününü kullanıyorsun ''B'' ürünüyle ilgili olan bir şey okuyamazsın, yazamazsın'' tarzı cümleler ciddi manada insan beynine, bunun yanında yıllarca alınmış olan eğitime hakaret niteliğindedir.

Ayrıca okuduğunu anlamakta zorlanan insanın da görüşleri ne derece sağlıklı olabilir ki. Konu sahibi Oneplus One marka telefona geçtiğini belirtmiş. Birisi de HTC anlamış. Cidden sıkıntı

Umarım yazdıklarım hazmedilir.

• Arkadaslar daha neyi uzatıyoruz anlamıyorum herkes herseyi begenmek zorunda degildir herkes herkese saygı duymalıdır bu konuda daha fazla konuyu uzatmayalım lutfen

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: canocan_07

quote:

Orijinalden alıntı: Honanım Daber

quote:

Orijinalden alıntı: canocan_07

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ali_ali12345

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ali_ali12345

İnsan hamallığa alışınca lükse alışamıyor köleliğe alışmış insanlar özgürlük nedir bilmezler

Özgürlük = korsan uygulama indirmek

Android i hakkıyla kullanmamışsan dediğimi anlamazsın size göre android apk indir kur bundan ibaret

androidi hakkıyla kullanamamış(dkkat kullanmamış değil) olsam bile ios u kullandım. Jailbreak yapıp torentten dizi indiriyorum,icon paketleri ,temalar, widgetler kuruyorum,arayüzdeki ayarlarla oynuyorum(iconlar %90 boyut, docktaki ikonların ismini yazma vb vb, dosya yöneticisyle yapılabilecekleri saymama bile gerek yok,istersem win 3.1 bile kuruyorum, 2-3 parmakla telefona takla attıracak hareketler tanımlayabiliyorum, en çeşitli ve ucuz kılıf-aksesuarlardan(kablo hariç) yararlanıyorum,harci flash disk takıyorum,EN akla gelmeyecek 'sıkıntıları' (mesela birisini ararken o kişi telefonu açtığında telefon titremiyomuş,titremeliymiş)tek tıkla çözüyorum yapıyorumda yapıyorum.

Ve bunların hepsini tek bir merkezden yapıyorum. Bir şekilde bütün açıklamaları göz ardı edip telefonu çökertsem güvenli moda alıp sıkıntılı şeyi silip devam ediyorum. Ve icloud sayesinde hiç bir verim kaybolmuyor. apkdan virüs atlamış menüm onda 2 saniye yavaş açıldı hissettim. Hadi format rehber uçtu demiyorum.

Android çekilecek ağrı değil. rom root kernel değiştir cynogen yeni çıkmış aha clockwork gamerz daha iyi diye telefona harcadığın zaman kullandığını geçiyor. 10 dakikada jailbreakımı yaparım devam ederim daha iyi.

Özgürlüğe korsan uygulama tanımı yapıp da torrentten jb'den bahsetmek de çok ironik olmuş gerçekten. XDA'dan haberiniz vardır sanırım.

Android donanımdan olabildiğince bağımsız çalışacak şekilde tasarlanmıştır. Hatta Android Google satın almasından önce telefonlar için değil genel anlamda cihazlar için tasarlanan bir sistemdir. Google satın almasıyla telefonlara öncelik verilmiştir. Bunun yanında şehirler arası otobüslerdeki kişisel ekranlara kadar girmiştir. Android ekosistemi şu an dünyadaki akıllı cihazların neredeyse her eve girmesini sağlayan temel etkendir. Nasıl ki Windows olmasaydı bilgisayarlar bu denli yaygınlaşamazdı, aynı şekilde Android olmasaydı da akıllı cihazlar bu kadar kısa sürede bu derece yaygınlaşamazdı. Buradaki en temel etken ekonomik cihazların piyasayı domine etmesidir. Bu açıdan (sözüm size değil) ''Android çöp yeaaa'' diyen insanlar(ki çoğunun ergen olduğunu düşünüyorum) gerçekten beyinlerini kullanamadıklarını göstermektedir.

Öte yandan Android'in ciddi eksiklikleri de yok değil. Fakat Android Google tekelinde olan bir sistem değil, baş aktör Google olsa da üreticilere mümkün olduğunca şeffaflık ve kolaylık sağlanıyor. Bu açıdan da IOS'un tek şirket bünyesinde olmasının avantajı söz konusu. Google eğer bir kaç önemli adım atarsa Android işletim sistemi ve ekosistemi çok daha iyi yerlere gelecektir. Bana göre bu adımlar;

- Android Masaüstü Uygulaması ( Telefonun her türlü yedeklenebildiği, ihtiyaç olunca sistemin geri yüklenebildiği itunes tarzı bir uygulama)
    - Google Play denetlemesi
    - ART'nin daha çok geliştirilmesi
    - Stream serverler için teknik geliştirme(hala IOS ile arasında baya fark var)
    - Stok Android'in görsel açıdan yeniden ele alınması, Stok Android kullanan Nexus serisine özel olarak görsel açıdan doyurucu bir temanın yanında üreticilere sade tema içeren Android versiyonu verilerek hiç değilse Stok Android sürümünde görsel zevkin doyurucu olması. Üreticiler de bu özelleştirmeyi ister kullansın, isterse sade temayla gelen versiyona kendileri arayüz yapsın.

Bu adımlar Android'i çok daha öteye taşıyacaktır.

Torrentten dizi indirmek olarak bahsediyorum(Türkiye'de izlediğim dizileri takip etmemin yolu yok), jailbreaksa garantiyi devre dışı bırakıyor ancak YASAL. (Root içinde aynısı geçerli sanırım)

Android çok fonksiyonlu olabilir. Benzin pompalarına kadar girebilir. Benim için önemli değil. Burda telefon kasdediliyor. Görevini en iyi yapan sıkıntı çıkarmayan telefon iOS işletim sistemli iphone olduktan sonra android uzay mekiğindede kullanılsa önemli değil TELEFON SEÇİMİ için.

Torrent'den lisans hakkını koruyan dizileri indirmek YASAL değil, yasal olan bir kaç servis var fakat ücretli. Özgürlüğü korsan olarak tanımlayıp da yasal olmayan yolları, yani korsan yolları kullanmanız da ironik gerçekten. Yani kısacası laf olsun diye ''Özgürlük = korsan'' diye ileti yazmışsınız. Tıpkı bizim toplumda bir çok konu için insanların ''şöyle böyle'' deyip işlerine geldiğinde bu söylediklerini yutmalarına benziyor bu. Ayrıca JB de yasal değil. Zaten Apple'ı biraz bilen birisi bunun yasal olmayacağını da iyi bilir. Siz bilmiyormuşsunuz. Bir diğer konu da ROOT tamemen YASAL. ROOT'u geçtim AOSP diye bir şey var en başta. Yalan yanlış düşüncelerinize inanmak yerine gerçekleri öğrenmeye çalışın.

Diğer yandan ''görevini iyi yapan telefon'' kişisel ihtiyaçlara yöneliktir. Bu durumda önce ''görev''i tanımlamak gerekir. Siz akıcı arayüz ararsınız başkası telefonla açık kaynak uygulama geliştirir, diğeri evine sistem kurup bunu telefondan yönetmek ister. Örneğin ben Android tercih ettim ve iş yerimde kullanacağım bir uygulamayı Windows ile başlayıp Ubuntu ile yaptım. Özgürlük budur.

Her neyse, alt tarafı telefon. Dün tuşlusu vardı bugün dokunmatiği, yarın başkası parlayacaktır. Maksat insanlar daha geniş açıdan bakabilsin. Bu kadar cümleyi sırf bu yüzden kurdum.

Torrehtten indirmek yasal demedim. Türkiye'de paralı parasız izlediğim dizileri takip etme şansım yok dedim.
    Ayrıca jailbreak yasal.

Jailbreak Amerika Birleşik Devletleri'nde yasal olmakla beraber, Apple bunun bir "garanti ihlali" sebebi olduğunu duyurmuştu.
    Kaynak : jailbreak wikipedi Türkçe sayfası
    Türkiye yasalarındada böyle. Ürünün parasını verip aldıktan sonra istediğinizi yapabilirsiniz. Türk parası yada Türkiye bayrağı değil bu. Ama üretici hizmet vermeyebilir/garantiyi iptal edebilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.