Şimdi Ara

7 senelik kablolu modem ve wi fi icin yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
1
Favori
1.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

evde masaüstü pc kullandıgım ıcın yıllardır kablolu modem kullanıyorum. (zoom 5510B). Kablosuz modemın, guvenlık ve saglıga zararı acısından da gecmek istemedim. Zaten normalde bır problemım yok modemımle ılgılı.

Ancak tablet pc aldıgım ıcın arada onla wi fi ıle baglanmak istiyorum. Benım sormak istedigim :

Kablolu modemın baglı oldugu masaustu pc yehttp://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?categoryid=103939&productid=bd97414

lınkteki gibi bir adaptorle, tablete internet baglantısı saglayabılır mıyım ?

Kablolu modemımın teknık ozellıkleri

Technical Specifications
    31045510B
    Model 5510B
    Data Rates • Full-rate adaptive modem
    • Maximum downstream rate of 8 Mbps
    • Maximum upstream rate of 896 Kbps ADSL Standards
    • ANSI T1.413 Issue 2 (Full Rate)
    • ITU G.992.1 (G.DMT)
    • ITU G.992.2 (Splitterless G.Lite)
    • Annex A
    WAN mode support • PPP over ATM (RFC 2364)
    • PPP over Ethernet (RFC 2516)
    LAN mode support • Bridged IP over ATM (RFC 1483)
    • Routed IP over ATM (RFC 1483)
    USB host • Compliant with USB 1.1 specification
    - USB full speed (12 Mbps)
    - Supports suspend/resume
    - Bus powered USB device
    OS Support • Windows 98, 98SE, Me, 2000, and XP
    • Macintosh OS 9.1, 9.2, OS X 10.1 and higher
    System Requirements • 200 MHz or faster computer with an available USB port; Windows XP
    and higher requires Pentium 400 or above and 64 MB of memory
    External Connectors • Two RJ-11 phone jacks and one USB port

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgaabi -- 1 Temmuz 2011; 7:06:53 >

• Bu konuyla ilgili bilgisi olan yok sanırım. Kac gundur bır cevap gelmedıgıne göre
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolgaabi

Bu konuyla ilgili bilgisi olan yok sanırım. Kac gundur bır cevap gelmedıgıne göre

Verdiğin linkteki alet kablosuz özelliği olmaya aletlere kablosuz özelliği kazandırmak için, örneğin masaüstü bilgisayarı ile kablosuz bağlanmak için (tabi kablosuz modem var ise) Kablosuz bağlanmak için bir aşağıdaki linkteki Router yazanlar gibi Router alman gerekir.
    http://www.hepsiburada.com/Liste/Department.aspx?CategoryId=410&sc=8

• @cmldrs bilgi icin tesekkur ederim. Router lar 43 tl den baslıyor. Kablosuz modem fıyatlarına yakın. Bu durumda kablosuz modem mı almak daha mantıklı olur yoksa router mı ? tableti wi fi ye baglamak ıcın Router dısında baska bırsey almam gerekıyor mu ? Ayrıca eskı modemımle uyumsuz bır durum gostermez umarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgaabi -- 6 Temmuz 2011; 1:52:43 >
  • quote:

@cmldrs bilgi icin tesekkur ederim. Router lar 43 tl den baslıyor. Kablosuz modem fıyatlarına yakın. Bu durumda kablosuz modem mı almak daha mantıklı olur yoksa router mı ? tableti wi fi ye baglamak ıcın Router dısında baska bırsey almam gerekıyor mu ? Ayrıca eskı modemımle uyumsuz bır durum gostermez umarım

Adsl kullanıyorsan tabiki kablosuz modem al, ben kablolu modem deyince, benin gibi kablo tv üzerinden Uydunet kullandığını varsayarak Router önermiştim. Çünkü Uydunetin kablosuz modemleri Adsl modemlere göre pahallı 150-180 TL civarı.
  • Anladım. ADSL kablolu modem kullanıyorum. Ama kablosuz modem hem guvenlık acısından hemde saglık acısından cok sıcak bakmadıgım bır sey ama ADSL ıcın kablosuz modem onerın ne olabılır ? max 70 TL ? (tabı bu aralıkta duzgun bır modem var ise)

meselahttp://www.hepsiburada.com/Liste/tp-link-td-w8901g-4-port-54-mbps-kablosuz-adsl2-modem/ProductDetails.aspx?productId=bd999565&categoryId=3009801&SKU=BD999565 bu ürün nasıl ?

Ayrıca sunu sormak istiyorum. Tabletle internete baglanmak ıcın, kablosuz modemın baglı oldugu masaustu pc mı acık bırakmak zorunda mıyım ? Yanı masaustu pc mı acmadan tabletle nete gırebılır mıyım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgaabi -- 7 Temmuz 2011; 0:56:03 >

• quote:

Anladım. ADSL kablolu modem kullanıyorum. Ama kablosuz modem hem guvenlık acısından hemde saglık acısından cok sıcak bakmadıgım bır sey ama ADSL ıcın kablosuz modem onerın ne olabılır ? max 70 TL ? (tabı bu aralıkta duzgun bır modem var ise)

meselahttp://www.hepsiburada.com/Liste/tp-link-td-w8901g-4-port-54-mbps-kablosuz-adsl2-modem/ProductDetails.aspx?productId=bd999565&categoryId=3009801&SKU=BD999565 bu ürün nasıl ?

Ayrıca sunu sormak istiyorum. Tabletle internete baglanmak ıcın, kablosuz modemın baglı oldugu masaustu pc mı acık bırakmak zorunda mıyım ? Yanı masaustu pc mı acmadan tabletle nete gırebılır mıyım ?

Kablosuz modemde masa üstü bilgisayarı açmanız gerekmez istediğiniz kadar kablosuz ve çıkış portu kadar da kablolu bağlanabilirsiniz. Örneğin, seçtiğiniz modem ile 4 adet kablolu ve istediğiniz kadar kablosuz bağlantı kurabilirsiniz.
    ADSL Modem önerecek kadar modem bilgim yok ama, Modemler 54mbps, 150mbps, 300mbps veri iletim hızı olarak değişiyor, mbps değeri arttıkça da fiyatları yükseliyor. Genellikle 1-20 mbps bağlantı kullanıldığına göre seçtiğiniz 54mbps olan yeterli olur sanırım. Ama ürün kalitesi kullanımı anlamında bir şey demem mümkün değil forumu biraz araştırırsanız gerkli kullanıcı bilgilerine ulaşırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 7 Temmuz 2011; 12:50:08 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bilgi ve alakanız ıcın tesekkur ederim. Ürünü siparis verdim umarım pısman olmam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.