Fiyat performanslı sistem tavsiyesi.(kredi cekicem)
Merhaba arkadaşlar, 11 senedir kullandığım pc yi forumda önerilerle almıstım ve memnunum o yüzden tesekkür ediyorum yardımcı olanlara bir kez daha.
Yeni bir sistem için yine tavsiye ve tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum.
Alacağım bilgisayarı ne amaçla kullanacagım ?
Çok oyun oynayan biri değilim. %80 internet web sayfaları dolaşmak, video izlemek, amatörce uğraştıgım müzik işlerim için kullanıyor olsam da orta düzeyde de olsa Assasin creed gibi gercekten oynamak istedigim bazı oyunlar olabilir duruma göre. O yüzden normal ofis bilgisayarı dışında bir multimedia sistemi gibi olabilir.
Araştırmalarıma göre bir önfikir olarak aşagıdaki sistem şeklini düsünüyorum. Ancak burada da gerekli veya gereksiz kararsız kaldıgım parcalar olabilir.
İŞLEMCİ : Ryzen 5 5600X [3500 TL]
ANAKART : ASUS Prime B550M-K AMD B550 AM4 DDR4 4400 [2200 TL]
RAM : Kingston FURY Beast 32GB (2x16GB) 3200MHz DDR4 [2550 TL]
EKRAN KARTI : MSI GeForce RTX 3060 Aero ITX 12G OC Ekran Kartı 12GB GDDR6 [8400 TL]
SSD Disk : KIOXIA Exceria 500GB NVMe Gen3 M.2 SATA SSD R: 1700MB/s W: 1200 MB/s, Dahili [776 TL]
HDD : Seagate ST1000DM010 Sabit Sürücü, 1 TB [650 TL]
KASA : PowerBoost VK-G3615C USB 3.0 ATX, ABS panel, Fixed Rainbow fan, siyah Kasa [935 TL]
PSU : Zalman ZM700-LXII 700W 120mm Power Supply [1080 TL]
Bu haliyle Yaklasık 20.100 TL yapıyor. (21 kasım 2022). İşlemci icin ekstra sogutucu alınması gerektigini söyleyenler var. Ne kadar dogru bilemiyorum. Ekran kartı burda bana pahalı geliyor buna muadil iş görebilecek bir ekran kartı var mı bilemiyorum. Cok temel seviyede birsey alıpta islemci ekran kartı dar bogazı olusturmak istemiyorum.
Eski monitörümü kullanacagım bir süre daha gibi görünüyor. İslemci ekran kartı veya diger ürünler icin özellikle fiyat performanslı bir önerilerinize açıgım. Ne kadar düsürebilirsem o kadar iyi. Teşekkürler
Merhaba arkadaşlar, burdaki konular kişiye özel olduğu için ayrı bir konu açmak zorunda kaldım. Emektar arçelik marka çamaşır makinemin artık ısıtma modülü kafasına göre hareket ettiği için değiştirmek zorundayım. ( 25 senelık makine yine de tertemiz yıkıyor)
Aklımda 3 model var ama karar veremedim. Kullanan ya da fikir verebilecek (servis hizmeti, parca fiyatlarının uygunlugu,makine performansı vs gibi) arkadaşlara şimdiden teşekkürler..
1 ) Fena bir model değil benim için. Fiyatını biraz fazla bulsam da derli toplu bir makine gibi
https://www.hepsiburada.com/profilo-cga141x0tr-a-9-kg-1000-devir-camasir-makinesi-p-HBV00000UZG44
2) Kullanıcı yorumları fena değil. malzeme kalitesi ve ses konusunda bırkac olumsuz yorum olsa da genel itibariyle iyi yorumları var. 1nciye göre avantajları da var.
3) 1 e alternatif ama aralarında sıkma devri dışında pek fark göremedim. Bu fiyata çıktıktan sonra 2 yi almak daha mantıklı geliyor.
https://www.hepsiburada.com/profilo-cga242x0tr-a-9kg-1200-devir-camasir-makinesi-p-HBV00000SNBBZ
4) İçlerinde en uygun fiyatlı olanı. Kağıt üstünde fena değil ama emin değilim. Satıcı carrefoursa olunca acaba teşhir mi cözemedim.
|
Emektar pc ye ekran kartı tavsiyesi
|
SSD diski eski sata diskle beraber kullanmak
|
Bayram üzeri kaplıca turizmi tavsiyesi
|
Vadesiz Hesap için en iyi banka önerileri..
|
|
Yeni bir toplama kasa için yardım arkadaslar..
|
Eski sisteme yeni bir AGP 8X ekran kartı tavsiyesi
|
yaptığım alışverişler için profile bakınız |
satislarım ve linkleri: huseyinkarabal yasarbinbası icg fearfactory yasarbinbası ehliask VTR constantine1982 |
5CF09FE8D67A454BBA685633AD472028.jpg |
Son Giriş: 10 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 11 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 485
İkinci El Bölümü Mesajları: 68
Konularının görüntülenme sayısı: 24.086 (Bu ay: 336)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 19 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar