Şimdi Ara

SSD diski eski sata diskle beraber kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

konuyla ilgili forumu araştırmama rağmen sorunuma tam cevap bulamadığım için konuyu açmak zorunda kaldım. Sorunuma gelince :

5 yıldır kullanmakta oldugum AMD işlemcili foxconn A7DA-S anakartlı bir pc ye 240 gb SSD disk satın aldım. Eskı Hard diskimi depolama amacıyla kullanacagım ıcın 2 disk olacak sistemimde. Henüz elime ulaşmadı. Ancak bazı soru işaretleri var kafamda bu yüzden madde madde belirttim.

1) montaj yapıldıktan sonra mevcut eski 500 gb lik HDD (sata) de C ve D sürücüsü var. C de windows yüklü. Temiz bir kurulumla SSD ye windows yüklemek istiyorum. Ancak bu yükleme öncesi eski hdd imin sata kablosunu cıkarmam gerekir mi ? Çünkü SSD ye windows yüklerken eski HDD deki windows un cakısma ihtimali var mı ?

2) AHCI modu nu aktif hale getirmek kısmı wındows u SSD ye kurmadan önce mi olması gerekiyor yoksa format atıp windowsu yukledıkten sonra mı ?

3) Sıralamayı ne sekılde yapmamız gerekiyor. İşin özeti SSD yi takmadan önce ve taktıktan sonra neler yapmamız gerekiyor.

Şimdiden tesekkür ederim.

• 1) SSD yi sata 1 portuna, eski HDD nizi sata 2 portuna takıp biostan boot menüsünü altında SSD yi 1.sürücü olduğundan emin olun...karışıklık olmasın isterseniz HDD i kurulum yaptıktan sonra da takabilirsiniz...

2)AHCI yi windows u kurmadan aktif etmeniz lazım

3) http://www.enpedi.com/2012/09/ssd-solid-state-drive-hakknda-hersey.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: ismailpeker

1) SSD yi sata 1 portuna, eski HDD nizi sata 2 portuna takıp biostan boot menüsünü altında SSD yi 1.sürücü olduğundan emin olun...karışıklık olmasın isterseniz HDD i kurulum yaptıktan sonra da takabilirsiniz...

2)AHCI yi windows u kurmadan aktif etmeniz lazım

3) http://www.enpedi.com/2012/09/ssd-solid-state-drive-hakknda-hersey.html

Bilgilendirme için teşekkür ederim. Kaynak olarak gösterdiğiniz sayfadan da trim özelligi ile ilgili bilgi de almış oldum. Dün SSD diski bugunse eskı hard dıskımı dahil ederek nihayet istediğim şekilde sorunsuz olarak kullanıyorum. Sadece format sonrası program yüklemeleri ve ayarlar uğraştıracak beni

Tekrar tesekkür ederim

• Rica ederim Yardımcı olabildiysem ne mutlu iyi Forumlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.