Şimdi Ara

Eski harddiski harici disk olarak kullanma.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Sizlerden bir konuda yardım isteyeceğim. Eski bilgisayarıma ait olan ide harddiskim var. Bunun içerisinde ki dosyaları kopyalamak için harici disk kutusu aldım. Bu hdd içinde xp ya da win7 sistem kurulu. Usb den bilgisayara bağladığım da, boot etmeme rağmen açılmıyor. Bilgisayara sağ tıklayıp yönet dediğimde de görünmüyor. Yeni anakartın ide girişi yok. Nasıl bir yol izlemeliyim sizce?
    Şimdiden teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Eski Harddiski Harici Disk Olarak Kullanma

Eski bir bilgisayarından çıkan harddiski kullanılmayan bir kaynak haline getirmek istemiyorsan, onu harici bir disk olarak kullanabilirsin. Bu sayede hem verilerini güvenle saklayabilir hem de eski donanımını değerlendirebilirsin.

Bir harddiski harici olarak kullanmak için şu adımları takip edebilirsin:

• Uygun bir harici harddisk kasası edin: Harddiskin ebatına uygun bir kasa seçmelisin.
    • Harddiski kasaya yerleştir: Harddiski kasaya dikkatlice yerleştir ve sabitle.
    • USB veya SATA kablosuyla bilgisayara bağla: Çoğu harici disk kasası USB veya SATA bağlantısı kullanır. Uygun kabloyu edin ve harddiski bilgisayarına bağla.
    • Bilgisayarda disk yönetimini aç: Windows'ta Başlat menüsünden "Disk Yönetimi"ni ara ve aç.
    • Harici harddiski bul: Harddiski Disk Yönetimi penceresinde bul.
    • Harddiski biçimlendir: Harddiski biçimlendirmek için üzerine sağ tıkla ve "Biçimlendir" seçeneğini seç. Bir dosya sistemi seç (ör. NTFS veya FAT32) ve işlemi gerçekleştir.

Harddiskin artık harici bir disk olarak kullanıma hazır. Verilerini depolamak, yedeklemek veya taşımak için kullanabilirsin.

Faydaları:

• Eski harddiski değerlendirme
    • Verileri güvenle saklama
    • Verileri yedekleyerek kayıpları önleme
    • Verileri taşıma kolaylığı
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • fowleR* F kullanıcısına yanıt
    USB'den bağladığınız harici disk kutusundaki bir işletim sisteminden boot edemiyor olmanız normal. Harddisk'in ve disk kutusunun çalıştığına eminseniz bilgisayara bağladığınızda görünmesi lazım. Disk kutusu zaten IDE olarak bağlanan diski USB harici disk olarak bağlamanızı sağlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Definitive©

USB'den bağladığınız harici disk kutusundaki bir işletim sisteminden boot edemiyor olmanız normal. Harddisk'in ve disk kutusunun çalıştığına eminseniz bilgisayara bağladığınızda görünmesi lazım. Disk kutusu zaten IDE olarak bağlanan diski USB harici disk olarak bağlamanızı sağlar.

Evet ikisinin de çalıştığından eminim. Peki dosyalarımı alabilmem için ne yapmam gerekiyor. Harici disk olarak kullanmama gerek yok. Dosyaları alsam yeterli.

• ya IDE portu olan bir bilgisayar takıp alacaksınız yada IDE to Sata dönüştürücü ile ( eğer harici HDD kutusu almak istemezseniz IDE destekli) dosyalarınızı bilgisayarınızdan alırsınız.
    Bence IDE destekli bir anakarta takıp dosyaları almanız en kolay ve masrafsızı bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugursoylu

ya IDE portu olan bir bilgisayar takıp alacaksınız yada IDE to Sata dönüştürücü ile ( eğer harici HDD kutusu almak istemezseniz IDE destekli) dosyalarınızı bilgisayarınızdan alırsınız.
    Bence IDE destekli bir anakarta takıp dosyaları almanız en kolay ve masrafsızı bu

Söylediğiniz gibi ide to sata bir çevirici aldım gitti gidiyordan az önce yarın gelir sanırım. Umarım çalışır. Peki dosyaları alıp biçimlendirdiğimde harici kutu ile harici hdd olarak kullanabilirmiyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: Definitive©

Selamlar,
    Dün söylediğim gibi ide to sata bir dönüştürücü aldım. Bugün elime ulaştı. Bağladım ancak bu seferde açılışta Reboot and Select proper Boot device sorunu alıyorum. Biostan hdd ilk sıraya aldım ama sorun devam ediyor. Eski işletim sistemi yüklü olduğundan mı sorun oluyor acaba.

• fowleR* F kullanıcısına yanıt
    normal sisteme ek olarak açın bu diski. yani windowsunuz yeni hali ile açılsın onu ek olarak hdd olarak bağlayın sonra içinden dosyaları alabilirsiniz
    Elbette bu HDD sağlamsa ki sağlam Pata destekli bir Harici HDD kutusu alarak kullanabilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dostum benden sana tavsiye PC ye format at format atarken eski harddiskinde windowsun kurulu olduğu yeri bucimlendir yeni hardiske windosu kur

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.