250 GB lık harici diski usb den bilgisayara bağladığım zaman normal disk gibi açılıyo ancak ben bunun usb disk gibi çıkarılabilir disk olarak görünmesini istiyorum. bunu yapmanın bi yöntemi varmı acaba?
bunu yapmaya çalışma amacımıda söylim belki farklı alternatifler vardır:) harici diski win7 de bitlocker ile şifreledim ve xp yüklü pc de açmak için çıkarılabilir disk olarak görünmesi gerekiyo.
normal disk gibi göründüğü zaman xp de açılması için yüklenen "bitlocker to go" programı diski görmüyo ve şifre giriş paneli çıkmıyo.
yardımlarınızı bekliyorum :)
quote:
Orijinalden alıntı: ghostperson
selam millet
250 GB lık harici diski usb den bilgisayara bağladığım zaman normal disk gibi açılıyo ancak ben bunun usb disk gibi çıkarılabilir disk olarak görünmesini istiyorum. bunu yapmanın bi yöntemi varmı acaba?
bunu yapmaya çalışma amacımıda söylim belki farklı alternatifler vardır:) harici diski win7 de bitlocker ile şifreledim ve xp yüklü pc de açmak için çıkarılabilir disk olarak görünmesi gerekiyo.
normal disk gibi göründüğü zaman xp de açılması için yüklenen "bitlocker to go" programı diski görmüyo ve şifre giriş paneli çıkmıyo.
yardımlarınızı bekliyorum :)
Selamlar, bu konu hakkında pek bilgim yok lakin önerebileceğim bir durum var. Windows 7'de şifreleyip xp'de şifreyi açamıyorsanız ( vmware,virtual box ) gibi programlar var. İndirip sanal windows 7 kurup daha sonrasında diskinizi takınız kurdugunuz sanal sistem görecektir onu. Görmezsede özel mesaj ile nasıl uyarlıyacağınız konusunda yardım ederim tekrardan windows 7 sanal bilgisayar ile bitlocker programını kurup açarsınız.
öncelikle öneri için teşekkürler i52500K. bu yöntem işe yarar ancak zahmetli ve uzun bi yöntem ne yazıkki :( hdd yi flash disk olarak gösterebilirsem en güzeli bu olacak.
quote:
öncelikle öneri için teşekkürler i52500K. bu yöntem işe yarar ancak zahmetli ve uzun bi yöntem ne yazıkki :( hdd yi flash disk olarak gösterebilirsem en güzeli bu olacak.
Ozaman HDD İçin USB Kabloları var hdd'den pcye takılan onlardan alabilirsiniz 5 10 tl max.
quote:
Orijinalden alıntı: i52500K
Ozaman HDD İçin USB Kabloları var hdd'den pcye takılan onlardan alabilirsiniz 5 10 tl max.
zaten usb kablo ile pc ye bağlıyorum harici diski :) flash disk sistemine sahip olmadığı için normal disk olarak görünüyo çünkü hdd çipini okuyo.bunu değiştirebilecek bişi lazım işte :))
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: i52500K
zaten usb kablo ile pc ye bağlıyorum harici diski :) flash disk sistemine sahip olmadığı için normal disk olarak görünüyo çünkü hdd çipini okuyo.bunu değiştirebilecek bişi lazım işte :))
Biçimlendirmeyi denedinizmi
biçimlendirmeyle ilgili değil malesef. dediğim gibi sabit diskin çipini okuduğu için o şekilde algılıyo. flash disklerdeki kayıt yöntemi hdd lerden farklı olduğu için pc de farklı şekillerde algılıyo.
bende aynı konuyu araştırdım , elimdeki taşınabilir hdd yi usb girişi olan cihazlara bağladıgım da görmüyorlardı, örnek dvd player, dj controller filan, ntsf dosya sisteminden kaynaklanıyor sanırım fat olarak bir bölümü formatladım , cihazlar artık fat sistem üzerindeki verileri görebiliyor. Sorunun amacı bu kullanım içinse bir denemen de fayda var . Kolay gelsin
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme