Şimdi Ara

Laptop'a ikinci bir HDD/SSD takın! (CD/DVD-rw yerine)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
42
Favori
68.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #İstanbul
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Satışta: Bu ürün şu anda teklif verilmeye ve satın alınmaya uygun, satıcı ile iletişime geçebilirsiniz. Satın Al

---------------------------------------------------------------------------

1) Laptoplar için CD/DVD -rw okuyucu yerine 2.HDD (ya da SSD) bellek takmak için gerekli olan universal parça.
    Bu parça ile diz üstü bilgisayarlarınızın CD/DVD okuyucusu yerine ikinci bir harddisk yahut ssd bellek takabilirsiniz.
    Bu cihazla taklan hdd/ssd, işletim sistemi tarafından bootable disk olarak görünür yani aynen 1.disk gibi işletim
    sistemi kurabilir ve hız kaybı yaşamadan ekstra depolama alanı elde edebilirsiniz. Üstelik bilgisayarınızın dış görünüşünde
    hiç bir değişiklik olmayacak. Optik sürücüden çıkan kapak bu ürüne takılacak ve laptopunuzun kasa bütünlüğü korunacak.

Lütfen satın almadan önce optik sürücünüzün arayüzünü (Sata - Pata) ve kalınlığını (12.7mm - 9.5mm) belirtiniz. Bilmiyorsanız Start > Devices and Printers > Sol click > Device Manager > DVD-CD rom Drives menüsü alında yazan ürün kodunu yada bu bölümün ekran görüntüsünü yollayın.
    Kurulum: laptopun altındaki dvd okuyucuyu tutan tek vidayı sökerek optik okuyucuyu çekerek çıkartın ve yerine, hdd yi icine
    yerleştirerek aldığınız parçayı takın. Bu kadar basit!

Ek: Ayrıca çoğu diz üstü bilgisayarda yer sıkıntısı nedeniyle hdd, işlemci, ekran kartı gibi çok ısınan parçalar
    yan yana konumlandırılmıştır. Bu da bilgisayarın daha çok ısınmasına ve haliyle yavaşlamasına sebep olur. İkinci bir HDD
    takmasanız bile bu parça ile Harddiski diğer parçalardan bir nebze uzaklaştırarak, hdd nin ürettiği ısıyı diğer parçalardan
    uzaklaştırmış olursunuz.

Türkiyenin her bölgesine yurtiçi kargo ile indirimli olarak yollanabilir.
    Fiyat: 40 TL
    Sanalpazar.com üzerinden satın almak için tıklayın. (12.7mm) << - Sınırlı STOK!
    Sanalpazar.com üzerinden satın almak için tıklayın. (9.5mm) << - TÜKENDİ

Havale / EFT ile Almak için lütfen pm atın.

Sorunuz olursa ilanda belirterek bilgi alabilirsiniz.

2) Laptopların optik okuyucularını (CD-rw / DVD-rw / Blu-Ray) harici olarak usb den kullanmak için kasa.
    Ek güç kaynağına ihtiyaç duymaz. Doğrudan usb ile beslenir. 135x135x19mm boyutlarıyla ince, hafif ve taşınabilirdir.
    Titreşim ve kaymayı engelleyici ayakları, yüksek malzeme kalitesi ile kalıcı çözüm.
    Fiyat: 35TL
    Sanalpazar.com üzerinden satın almak için tıklayın. << - Sınırlı Stok!
    Havale / EFT ile almak için lütfen pm atın.

Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CmrHun -- 24 Mayıs 2013; 20:32:18 >

• Hayırlı satışlar, takipte kalalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackdiamond16

Hayırlı satışlar, takipte kalalım
    bu 2.hdd aparatı her laptop la uyumlu mu acaba?bende Acer 4820 tg var.uyar mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lithium

bu 2.hdd aparatı her laptop la uyumlu mu acaba?bende Acer 4820 tg var.uyar mı?

Alıntıları Göster
    Her laptopla uyumlu olanı var :) Özetlemek gerekirse
    Sata ve Pata olmak üzere 2 farklı soket türü var. 2 adet de kalınlık çeşidi var. 12.7mm ve 9.5mm.

Hemen her laptop 12.7mm kalınlığında sürücü ve sata arabirimini kullanıyor. Yalnızca çok eski laptoplar Pata soketini kullanıyor ve çok ince laptoplar da 9.5mm sürücü kullanıyor.

Sizin cihazınız için ise 12.7mm sata arabirimli olan ürün uyumlu olacaktır. Aşağıdaki fotoğrafta soket türleri ve kalınlığını görebilirsiniz. Kesin cevap için dvd-rw sürücünüzü çıkarp fotoğrafını atmanız yeterli. Her türlü sorun için pm ile bana ulaşabilirsiniz.

Edit: Macbook lar için de var. PM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CmrHun -- 19 Mayıs 2012; 22:56:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: CmrHun

Her laptopla uyumlu olanı var :) Özetlemek gerekirse
    Sata ve Pata olmak üzere 2 farklı soket türü var. 2 adet de kalınlık çeşidi var. 12.7mm ve 9.5mm.

Hemen her laptop 12.7mm kalınlığında sürücü ve sata arabirimini kullanıyor. Yalnızca çok eski laptoplar Pata soketini kullanıyor ve çok ince laptoplar da 9.5mm sürücü kullanıyor.

Sizin cihazınız için ise 12.7mm sata arabirimli olan ürün uyumlu olacaktır. Aşağıdaki fotoğrafta soket türleri ve kalınlığını görebilirsiniz. Kesin cevap için dvd-rw sürücünüzü çıkarp fotoğrafını atmanız yeterli. Her türlü sorun için pm ile bana ulaşabilirsiniz.

Edit: Macbook lar için de var. PM

Alıntıları Göster
    Takip!

• Mrb.ikinci ssd yada hddyi takmak icin kullanilan aparatta baglanti noktasi sata olunca sata gibi hizlimi olucak ssdlerin gercek hizi performans olarak tam alinabilirmi baglanti noktasindan dolayi herhangibir darbogaz yasanirmi?sonucta dvdrw baglanilan bir yere ssd baglayip windows kurup performans isteyenler olacaktir.dwdrw ile ssdnin hizlari arasindaki fark asikar olunca sorma geregi duydum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kametuze -- 16 Haziran 2012; 0:41:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kametuze

Mrb.ikinci ssd yada hddyi takmak icin kullanilan aparatta baglanti noktasi sata olunca sata gibi hizlimi olucak ssdlerin gercek hizi performans olarak tam alinabilirmi baglanti noktasindan dolayi herhangibir darbogaz yasanirmi?sonucta dvdrw baglanilan bir yere ssd baglayip windows kurup performans isteyenler olacaktir.dwdrw ile ssdnin hizlari arasindaki fark asikar olunca sorma geregi duydum.
    Hız problemi yaşamıyorsunuz takacağınız HDD - SSD normal harddisk yuvasında ne performans veriyorsa bu aparatla taktığınızda da o performansı verecek. Şöyle düşünün bilgisayarınızın hdd yuvasındaki soket sata. dvd sürücünüzün soketi de sata. Aparatın tek yaptığı dvd sürücü alanını harddisk yuvası haline getirmek.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Hız problemi yaşamıyorsunuz takacağınız HDD - SSD normal harddisk yuvasında ne performans veriyorsa bu aparatla taktığınızda da o performansı verecek. Şöyle düşünün bilgisayarınızın hdd yuvasındaki soket sata. dvd sürücünüzün soketi de sata. Aparatın tek yaptığı dvd sürücü alanını harddisk yuvası haline getirmek.

Alıntıları Göster
    TAKİP
  • quote:

Orijinalden alıntı: DEDENATOR

TAKİP

Alıntıları Göster
    merhaba ben 5) Laptop'a 2. Harddisk/SSD takmak için gerekli universal parça bundan almak istiyorum acaba haftasonları kargoya verebiliyormusunuz?
  • quote:

1)Seagate 2.5" 640GB HDD
    SATA II 3 Gb/s ! Sıfır poşetinde, hiç açılmamış. Garantili.
    Fiyat: 175TL
    2) HITACHI 2.5" 640GB HDD
    SATA II 3 Gb/s ! Sıfır ürün.
    Fiyat: 160TL
    3) Fujitsu 2.5" 120GB HDD sata
    satıştan çekildi
    4) 2.5" USB 3.0 external hdd kutusu Sıfır ürün.
    5Gbps data transferi, USB 2.0 dan 10 kat daha hızlı!
    İçerik: 2.5" USB 3.0 HDD kutusu, USB 3.0 Mavi data kablo, Kılıf, Tornavida ve vidalar
    Fiyat: 30TL

5) Laptop'a 2. Harddisk/SSD takmak için gerekli universal parça
    Diz üstü bilgisayarınıza ikinci bir SSD yahut Harddisk takabilirsiniz. CD/DVD-rw sürücüsü yerine takılır. Takılan 2. disk, aynen 1. disk gibi bootable olarak tanınır, işletim sistemi kurabilirsiniz ve herhangi bir hız kaybı yaşamazsınız. Kablo veya driver gerekmez. Tak ve kullan. 12.7mm kalın diskler için de uyumlu.

6) 3.5" Seagate 80GB Barracuda 7200rpm Sata
    hdd resimde göründüğü gibi temiz, sorunsuz.
    İçerisinde herhangi veri/işletim sistemi yüklü değil boş teslim edilecek.
    40TL

PERFORMANCE
    Spin Speed (RPM) 7,200 RPM
    Average latency 4.16ms
    Random read seek time <9.5ms
    Random write seek time <10.5ms

m-sata yahut 2.5" ssd bellekle takas mümkündür.
    Yalnızca pm ile iletişim kurulmasını rica ederim.

2.hdd aparatı nı almak istiyorum.pm attım cevaplarsanız sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lithium

quote:

1)Seagate 2.5" 640GB HDD
    SATA II 3 Gb/s ! Sıfır poşetinde, hiç açılmamış. Garantili.
    Fiyat: 175TL
    2) HITACHI 2.5" 640GB HDD
    SATA II 3 Gb/s ! Sıfır ürün.
    Fiyat: 160TL
    3) Fujitsu 2.5" 120GB HDD sata
    satıştan çekildi
    4) 2.5" USB 3.0 external hdd kutusu Sıfır ürün.
    5Gbps data transferi, USB 2.0 dan 10 kat daha hızlı!
    İçerik: 2.5" USB 3.0 HDD kutusu, USB 3.0 Mavi data kablo, Kılıf, Tornavida ve vidalar
    Fiyat: 30TL

5) Laptop'a 2. Harddisk/SSD takmak için gerekli universal parça
    Diz üstü bilgisayarınıza ikinci bir SSD yahut Harddisk takabilirsiniz. CD/DVD-rw sürücüsü yerine takılır. Takılan 2. disk, aynen 1. disk gibi bootable olarak tanınır, işletim sistemi kurabilirsiniz ve herhangi bir hız kaybı yaşamazsınız. Kablo veya driver gerekmez. Tak ve kullan. 12.7mm kalın diskler için de uyumlu.

6) 3.5" Seagate 80GB Barracuda 7200rpm Sata
    hdd resimde göründüğü gibi temiz, sorunsuz.
    İçerisinde herhangi veri/işletim sistemi yüklü değil boş teslim edilecek.
    40TL

PERFORMANCE
    Spin Speed (RPM) 7,200 RPM
    Average latency 4.16ms
    Random read seek time <9.5ms
    Random write seek time <10.5ms

m-sata yahut 2.5" ssd bellekle takas mümkündür.
    Yalnızca pm ile iletişim kurulmasını rica ederim.

2.hdd aparatı nı almak istiyorum.pm attım cevaplarsanız sevinirim.
    Notebooklarda optik sürücü vidayla sabitleniyor. Universal adaptörde bu nasıl çözülmüş ? Vida yeri ve ebadı aynı olmayabilir diye soruyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Uzaykusu

Notebooklarda optik sürücü vidayla sabitleniyor. Universal adaptörde bu nasıl çözülmüş ? Vida yeri ve ebadı aynı olmayabilir diye soruyorum.

Alıntıları Göster
    optik sürücüyü vida ile bilgisayara sabitlemeye yarayan o ufak parça, zaten optik sürücüye 2 adet vidayla bağlı.
    O iki vidayı söküp universal adaptöre takıyorsunuz. Yine aynı şekilde tek vidayla da bilgisayara sabitliyorsunuz. Gerekli vida deliklerinin hepsi mevcut.
    Görüntü, bağlantı ve kullanımda hiç bir fark yaratmıyor.

• quote:

optik sürücüyü vida ile bilgisayara sabitlemeye yarayan o ufak parça, zaten optik sürücüye 2 adet vidayla bağlı.
    O iki vidayı söküp universal adaptöre takıyorsunuz. Yine aynı şekilde tek vidayla da bilgisayara sabitliyorsunuz. Gerekli vida deliklerinin hepsi mevcut.

benim laptopa 120 gb lık ssd takmak istiyorum emektarım hala çatır çatır çalışıyor. fakat cdroom girişi bu şekilde o dediğiniz apartla uyumlu olurmu bu modeller.

• quote:

Orijinalden alıntı: Charue2

quote:

benim laptopa 120 gb lık ssd takmak istiyorum emektarım hala çatır çatır çalışıyor. fakat cdroom girişi bu şekilde o dediğiniz apartla uyumlu olurmu bu modeller.

Alıntıları Göster
    evet bu şekilde uyumlu olanları var. pm ile detayları yolluyorum.

• quote:

evet bu şekilde uyumlu olanları var. pm ile detayları yolluyorum.

Alıntıları Göster
    PM
  • quote:

ürünü en kısa zmanda aldım çok güzel teşekkürler
  • quote:

çok güzel ürün teşekkürler
  • quote:

ben laptopumun birinci hdd bölümüne ssd taktım. Burdan aldığım 2.hdd aparatı ile de 750 gb bir disk taktım. Harika çalışıyorlar. Yine burdan aldığım laptoptan çıkan dvd rw usb bağlayabildiğim bir aparat daha aldım. Hepsi mükemmel teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafadogan32

ben laptopumun birinci hdd bölümüne ssd taktım. Burdan aldığım 2.hdd aparatı ile de 750 gb bir disk taktım. Harika çalışıyorlar. Yine burdan aldığım laptoptan çıkan dvd rw usb bağlayabildiğim bir aparat daha aldım. Hepsi mükemmel teşekkürler.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar keşke 1 hafta burayı görseydim.

1 hafta önce hızlı aldan ikisini 100tl ye aldım...
    üstelik yanlış göndermişler 5 gündür yenisini beklyorum...

kaçırmayın..

• quote:

Orijinalden alıntı: MertMeteAlp

arkadaşlar keşke 1 hafta burayı görseydim.

1 hafta önce hızlı aldan ikisini 100tl ye aldım...
    üstelik yanlış göndermişler 5 gündür yenisini beklyorum...

kaçırmayın..

Alıntıları Göster
    5 temmuzda aldığım hdd aparatı nihayet elime ulaştı.benim laptop um standard ölçülerde olmadığından parça özel olarak çinden geldi.ptt yüzünden ürün baya bir gecikmeye uğradı.ama yinede bu geliş süresinde beni bilgilendiren ve yardımcı olan CmrHun a teşekkür ederim.iyi satışlar.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.