Şimdi Ara

7 serisi vs S class vs jaguar xj (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
3.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • İşin içine Bentley ve RR koyarsak durum ne olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: electrostatic

quote:

Orijinalden alıntı: McLaren64

İyi hoşta birisi 2005 yılında çıkmış bir araç birisi 2001 yılında çıkmış bir araç. Üstelik 2005 yılında 7 Serisi makyaj görmüştü. Video'daki araç ilk nesil yani makyajsız versiyon. Paylaştığın video geçerli bir argüman değil. 7 Serisi'nin amacı zaten sportifliği konforla birleştirmek ve bunu da rahatlıkla başarıyor. Zaten test sonucunda da BMW'nin oldukça konforlu olduğundan bahsetmişler. Teknolojik olarakta daha iyi olduğunu eklemişler.. Buda çok doğal. F01,W221'e göre daha yeni bir araç. Yani arada 4 yıllık bir zaman farkı olan aracı kıyaslayıp o zaman ki 7'de buydu demek biraz garip olmuş. F30 testlerde W204 C'yi rahatlıkla mağlup ederken aradaki yaş farkından bahsedip burada o zaman ki 7'de bu demek komik olmuş.

Makyaj olsun olmasın değişen bir şey olmaz

S class yaşlanmasına karşın şimdiki S classı şu anki 7 serisiyle kıyaslamak abes kaçmıyor değil mi. S serisi her yönden kafa tutabiliyor. bence önde bile hala. ancak 7 serisi eskiyince durum aynı olmuyor. 7 serisine haksızlık olmuş oluyor. işte S serisinin farkını bir daha görüyoruz bu açıdan bakınca. S class eskimeyen ender araçlardan biridir. 90 lı yılların 7 serisini getirin bir de S classı getirin. 7 serisi yanında çöpten farksızdır insanların gözünde. bu söylediğim yanlış anlaşılmasın.

madem adaletsizlik görüyorsun bir önceki kasayı koyayım. 2000 yılında piyasaya çıkmıştı. sonuç yine değişmeyecektir. şimdi bile mükemmel görünüyor. aynısını 7 serisi için söyleyebilirmisin?

7 serisi vs S class vs jaguar xj

Bence önde bile hala demek ne? Sence si bencesi mi var bu işin. Ben ne demişim. 7 Serisi'nin amacı sportifliği konforla birleştirmek demişim. Bunu da rahatlıkla başardığını belirtmişim. Testte de BMW'nin oldukça konforlu olduğundan ve sürüşünün çok iyi olduğundan bahsetmişler. BMW'de bunu amaçlamıyor mu? 7 Serisi'nin daha teknolojik olduğunu da belirtmişler. Şimdi çıkıp bence hala önde demek ne? Mercedes S Class konfor uzmanı olduğunu herkes söyler. Ama sürüş ve teknolojide geride kalıyor 7 Serisi'ne nazaran. Bu da normal arada 3 yıllık bir zaman farkı var. Ama 2005 sonunda tanıtılmış yepyeni bir araca karşı 4 yaşında bir aracı çıkartıp o zaman ki 7'de bu demek şark kurnazlığıdır kusura bakma. Yeni S Class'ın tekrardan lider olacağını söylemek yanlış olmaz sonuçta yepyeni bir araç ve yeni teknolojiler gelecek. 2015 yılına kadar da (Yeni 7 Serisi gelene kadar) sınıfının lideri olacaktır.

2001 yılında çıkmış bir aracın iç mekanında ki teknolojiye bak. Tam 12 yıl önce. Millet o zaman cep telefon diye takoz kullanıyordu.

S Class'a kimse laf etmiyor zaten ama 7 Serisi'nin 12 yıl önce kullandığı teknolojiler bugün bile birçok araçta hala yok. 7 Serisi'ne çöp demek abesle iştigaldir. W221 S Class 7 Serisi baz alınarak geliştirildi. Vites kolu direksiyona taşında İdrive kopyalanarak Command geliştirildi. Bunu kimse inkar edemez. E66 7 Serisi birçok anlamda otomotivde bilgisayar çağına girişin bir sembolüdür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McLaren64 -- 13 Ocak 2013; 15:43:04 >

• quote:

Bence önde bile hala demek ne? Sence si bencesi mi var bu işin. Ben ne demişim. 7 Serisi'nin amacı sportifliği konforla birleştirmek demişim. Bunu da rahatlıkla başardığını belirtmişim. Testte de BMW'nin oldukça konforlu olduğundan ve sürüşünün çok iyi olduğundan bahsetmişler. BMW'de bunu amaçlamıyor mu? 7 Serisi'nin daha teknolojik olduğunu da belirtmişler. Şimdi çıkıp bence hala önde demek ne? Mercedes S Class konfor uzmanı olduğunu herkes söyler. Ama sürüş ve teknolojide geride kalıyor 7 Serisi'ne nazaran. Bu da normal arada 3 yıllık bir zaman farkı var. Ama 2005 sonunda tanıtılmış yepyeni bir araca karşı 4 yaşında bir aracı çıkartıp o zaman ki 7'de bu demek şark kurnazlığıdır kusura bakma. Yeni S Class'ın tekrardan lider olacağını söylemek yanlış olmaz sonuçta yepyeni bir araç ve yeni teknolojiler gelecek. 2015 yılına kadar da (Yeni 7 Serisi gelene kadar) sınıfının lideri olacaktır.

2001 yılında çıkmış bir aracın iç mekanında ki teknolojiye bak. Tam 12 yıl önce. Millet o zaman cep telefon diye takoz kullanıyordu.

S Class'a kimse laf etmiyor zaten ama 7 Serisi'nin 12 yıl önce kullandığı teknolojiler bugün bile birçok araçta hala yok. 7 Serisi'ne çöp demek abesle iştigaldir. W221 S Class 7 Serisi baz alınarak geliştirildi. Vites kolu direksiyona taşında İdrive kopyalanarak Command geliştirildi. Bunu kimse inkar edemez. E66 7 Serisi birçok anlamda otomotivde bilgisayar çağına girişin bir sembolüdür.

bu sınıfta sportiflik mi ağır basıyor yoksa konfor mu? bu araçların öncelikli amacı ne? 5 metrelik boyu olan 2 tonluk sedan araçta sportif sürüşü kim ne yapsın. ya da şöyle söyliyeyim F segmenti araç alan kesimin kaçta kaçı spor sürüş özelliği arar? makam aracı olarak kullanılan araç bellidir : S serisi. bunun daha tartışılacak bir yanı yok. sen S class konforuyle 7 serisi konforunu bir tutamazsın. bizim başbakana 7 serisi verdiler bir ara hatırlarsın. anında şutladı S class a döndü. çünkü daha konforlu.

şark kurnazlığı felan yok ortada. iki araçta 2005 modeldi. aynı zaman dilimindeki araçları karşılaştırdım ne var bunda? daha sonra sen üzülme diye bir önceki kasanın resimlerini koydum. o bile 7 serisinden daha ihtişamlı duruyor. kabinde yine fark atıyor bunu inkar edemezsin. 7 serisinin o kabini ibret timsalidir. BMW o kadar rezil bir araç üretmemiştir. teknolojisine laf etmiyorum. bahsettiğin i-drive ise o zaman fiyaskoydu. kullanımı çok zordu ve eleştiri üzerine eleştiri aldı. S class'ın otomobil dünyasına getirdiği teknolojiler yanında 7 serisinin getirdikleri hiçbir şeydir. 7 serisi hiçbir zaman S class ı geçemediki 2015 de geçsin

bak 8 yıllık araç geçen yıl en iyi araç seçildi kendi sınıfında. 7 serisinde bu olayı göremezsin. zaman geçtikçe silinmeye başlar iddası biter. ama S class öyle değil. şu resmini koyduğun 2001 jenerasyon 7 serisi mi daha çok saygı görüyor yoksa benim koyduğum 2000 model S class mı? şu an için konuşuyorum.

http://www.carbuyer.co.uk/awards/best-luxury-car

direksiyona bak ibretlik resmen.

bir de buna bak. bu araçların ikisi de aynı yıllarda üretildi. buna da şark kurnazlığı deme artık.

biraz önce dergilerimi karıştırırken çok ilginç bir şey gördüm.Otohaberin 2003 ağustos sayısında A8,phaeton,S class ve 7 serisi karşılaştırması vardı. birinciden sonuncuya sıralama şu: S, A8, phaeton ve 7 serisi. 7 serisinin en çok beğenilmeyen yönlerinin arasına şunu yazmışlar : uyumsuz sürüş tepkileri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi electrostatic -- 13 Ocak 2013; 17:44:18 >

• quote:

quote:

bu sınıfta sportiflik mi ağır basıyor yoksa konfor mu? bu araçların öncelikli amacı ne? 5 metrelik boyu olan 2 tonluk sedan araçta sportif sürüşü kim ne yapsın. ya da şöyle söyliyeyim F segmenti araç alan kesimin kaçta kaçı spor sürüş özelliği arar? makam aracı olarak kullanılan araç bellidir : S serisi. bunun daha tartışılacak bir yanı yok. sen S class konforuyle 7 serisi konforunu bir tutamazsın. bizim başbakana 7 serisi verdiler bir ara hatırlarsın. anında şutladı S class a döndü. çünkü daha konforlu.

şark kurnazlığı felan yok ortada. iki araçta 2005 modeldi. aynı zaman dilimindeki araçları karşılaştırdım ne var bunda? daha sonra sen üzülme diye bir önceki kasanın resimlerini koydum. o bile 7 serisinden daha ihtişamlı duruyor. kabinde yine fark atıyor bunu inkar edemezsin. 7 serisinin o kabini ibret timsalidir. BMW o kadar rezil bir araç üretmemiştir. teknolojisine laf etmiyorum. bahsettiğin i-drive ise o zaman fiyaskoydu. kullanımı çok zordu ve eleştiri üzerine eleştiri aldı. S class'ın otomobil dünyasına getirdiği teknolojiler yanında 7 serisinin getirdikleri hiçbir şeydir. 7 serisi hiçbir zaman S class ı geçemediki 2015 de geçsin

bak 8 yıllık araç geçen yıl en iyi araç seçildi kendi sınıfında. 7 serisinde bu olayı göremezsin. zaman geçtikçe silinmeye başlar iddası biter. ama S class öyle değil. şu resmini koyduğun 2001 jenerasyon 7 serisi mi daha çok saygı görüyor yoksa benim koyduğum 2000 model S class mı? şu an için konuşuyorum.

bir de buna bak. bu araçların ikisi de aynı yıllarda üretildi. buna da şark kurnazlığı deme artık.

2011 yılında daha fazla zaten 7 Serisi'ydi. Hiçbir zaman geçemedi ne demek ya. Satış rakamlarını veriyoruz. Önemli olan satış değil diyorsunuz. Daha teknolojik diyoruz. Geçemedi diyorsunuz. Şuan 7 Serisini sana verseler ne diyeceksin ayy iğrenç berbat mı diyeceksin. İçine yatığ uyuyacağına bahse bile girerim.

Ben S Class'ın teknolojisine ve konforuna laf etmiyorum ki. Ne zaman dedim S Class çöp siliniyor diye. Hala anlamamakta lafı evirip çevirmekte ısrar ediyorsun. Tasarımını gösterip bak iğrenç tu kaka diyorsun. Benim tasarımdan konunun neresinde bahsettiğimi duydun. Ben teknolojisinden bahsediyorum sen bak direksiyona iğrenç diyorsun. W221'in E66'dan iç mekanını araklamadığını kimse bana söylemeyez. E66 Vites kolunu kaldırıp direksiyona ufak bir kol olarak koydu. W221'de aynısı yaptı. E66 İdrive koydu, W221'de İsmini değiştirip aracına aynen kopyaladı. İğrenç diyorsun ama o sistemin geliştiricisi BMW'dir. 7 Serisi silinip gidiyor diyorsun. Ben zaten aracın tasarımını beğendiğimi mi söyledim? S Class'dan daha güzel mi dedim E66.

Ben ne diyorum akşamdan beridir. 7 Serisinin amacı sportifliği konforla birleştirmek. Bunu da harika bir şekilde başarıyor. Madem sportifliği kimse aramıyor F Segmentinde Mercedes neden AMG modelini çıkartıyor. Neden AMG paket sunuyor. 7 Serisi neden son yıllarda daha fazla satıyor? Hani kimse aramıyordu F Segmentinde sportiflik. Başbakan 7 Serisini beğenmemiş olabilir. Başbakan otomobil uzmanı yada otoritesi mi? O onu tercih etmedi diye 7 Serisi kötü mü oluyor. Adam gelmiş 60 yaşına 10 yıldır da Mercedes makam aracı. Bunu devam ettirmesi de çok normal. Alman Japon kıyaslamasında BMW, Mercedes şöyle iyi böyle iyi dersin. BMW, Mercedes kıyaslamasında BMW çöp siliniyor dersin. Kendinle çelişmekten vazgeç artık. Madem BMW çöp siliniyor Daha fazla satan marka değeri daha fazla olan neden BMW? Sonra bunları deriz fanatik oluruz, ergen oluruz, liseli oluruz. Fanatik kim, körü körüne kim savunuyor millet iyi biliyor ama neyse...

• quote:

2011 yılında daha fazla zaten 7 Serisi'ydi. Hiçbir zaman geçemedi ne demek ya. Satış rakamlarını veriyoruz. Önemli olan satış değil diyorsunuz. Daha teknolojik diyoruz. Geçemedi diyorsunuz. Şuan 7 Serisini sana verseler ne diyeceksin ayy iğrenç berbat mı diyeceksin. İçine yatığ uyuyacağına bahse bile girerim.

Ben S Class'ın teknolojisine ve konforuna laf etmiyorum ki. Ne zaman dedim S Class çöp siliniyor diye. Hala anlamamakta lafı evirip çevirmekte ısrar ediyorsun. Tasarımını gösterip bak iğrenç tu kaka diyorsun. Benim tasarımdan konunun neresinde bahsettiğimi duydun. Ben teknolojisinden bahsediyorum sen bak direksiyona iğrenç diyorsun. W221'in E66'dan iç mekanını araklamadığını kimse bana söylemeyez. E66 Vites kolunu kaldırıp direksiyona ufak bir kol olarak koydu. W221'de aynısı yaptı. E66 İdrive koydu, W221'de İsmini değiştirip aracına aynen kopyaladı. İğrenç diyorsun ama o sistemin geliştiricisi BMW'dir. 7 Serisi silinip gidiyor diyorsun. Ben zaten aracın tasarımını beğendiğimi mi söyledim? S Class'dan daha güzel mi dedim E66.

Ben ne diyorum akşamdan beridir. 7 Serisinin amacı sportifliği konforla birleştirmek. Bunu da harika bir şekilde başarıyor. Madem sportifliği kimse aramıyor F Segmentinde Mercedes neden AMG modelini çıkartıyor. Neden AMG paket sunuyor. 7 Serisi neden son yıllarda daha fazla satıyor? Hani kimse aramıyordu F Segmentinde sportiflik. Başbakan 7 Serisini beğenmemiş olabilir. Başbakan otomobil uzmanı yada otoritesi mi? O onu tercih etmedi diye 7 Serisi kötü mü oluyor. Adam gelmiş 60 yaşına 10 yıldır da Mercedes makam aracı. Bunu devam ettirmesi de çok normal. Alman Japon kıyaslamasında BMW, Mercedes şöyle iyi böyle iyi dersin. BMW, Mercedes kıyaslamasında BMW çöp siliniyor dersin. Kendinle çelişmekten vazgeç artık. Madem BMW çöp siliniyor Daha fazla satan marka değeri daha fazla olan neden BMW? Sonra bunları deriz fanatik oluruz, ergen oluruz, liseli oluruz. Fanatik kim, körü körüne kim savunuyor millet iyi biliyor ama neyse...

satış rakamları? ben ne zaman satış rakamlarına girdim. satış rakamı önemliyse toyota dünyanın en iyi arabası. geçelim o işleri. açıkladım 7 serisinin neden geçemediğini. 7 serisini bedava verseler herhalde alır bayıla bayıla binerim. sen işin ciddiyetinden çıkmaya başladın farkındasın herhalde. çocuklaşmanın alemi yok.

Teknoloji derken hangi teknoloji? idive mı,direksiyon arkasına konulan vites mi? o özellik 70 li yılların amerikan araçlarında da var. bu mu senin teknoloji anlayışın? o vitesi oraya koymaktaki amaç tamamen işlevseldir. teknoloji gösterisi yaptın onu da tebrik ediyorum. 2001 kasa 7 serisi insanların hafızasından silinmiştir, hemde kötü anılarla. ancak S class halen taptazedir. bu sınıfta herşeyin teknoloji olmadığının açık kanıtıdır bu.

Amacı sportifliği birleştirmek diyorsun. bak adamlar sürüş özelliklerinden dem vurmuş az önce söyledim okumadın mı. 2003 yılında aldığım dergi önümde. phaeton bile ezmiş bu aracı. daha neyin ağzını yapıyorsunki. 7 serisi son yıllarda niçin satıyor. senin üzerinde durduğun yaşlanma konusu olabilir mi? S class 8 yıllık yaşına rağmen 7 serisini her anlamda zorluyor. buna satışlar da dahil. bmw çöp demedim. S class ın yanında insanların gözünde çöptür dedim. bu yüzden bu söylediğim yanlış anlaşılmasın dedim bak yukarıda yazıyor. yazdığımı doğru okumanı tavsiye ederim.

kim sana fanatik dedi veya ergen dedi. başkalarının söyledikleriyle bana karşı tavırlanma. karşındakinin kim olduğunu unutma.

teknoloji diyorsun al sana teknoloji o zaman. 12-18 ekim 1999 yılındaki autoshow un sayısında CL600 ü tanıtıyorlar.ismi geçen özelikler. bak bakalım hangisi bilgisayar çağına girişi simgeliyor.

-distronic sistemi
    -kendini cam yüzeyine göre ayarlayan silecek. böylelikle daha sessiz çalışıyor.
    -karoseride alüminyum ve magnezyum kullanılmış.
    -elektrikle kapanan kapılar
    -keyless-go sistemi
    -gerektiğinde 6 silindiri devre dışı bırakabilme ( ZAS )
    -çipli kart sayesinde vites topuzunun üzerindeki düğmeyle motorun çalıştırılıp durdurulabilmesi
    -ABC sistemi
    -ayarlanabilir amortisörler
    -lastik basınç kontrol sistemi

bunlar 7 serisinden önce çıkan özelliklerden bazıları. yürüyen bilgisayar olarak belirttiğin 2001 7 serisinin zamanından günümüze kadar çıkan teknolojiler.

2002 – PRE-SAFE® yolcu koruma sistemi
    2003 – Aktif aydınlatma fonksiyonu
    2005 - DISTRONIC PLUS, fren desteği sağlayan Break Assist PLUS, gece görüşünü kolaylaştıran Night View Assist
    2006 - PRE-SAFE® Fren, Akıllı Far Sistemi
    2009 – Hız Limiti Asistanı, Şerit Takip Yardımcısı, Kör Nokta Asistanı, yorgun sürücüleri uyaran Attention Assist
    2010 – Aktif Şerit Takip Yardımcısı, Aktif Kör Nokta Asistanı, yüksek-performanslı LED farlar

sadece pre-safe teknolojisi bile yeter. 2002 yılında çıkardıkları bir teknoloji bu. daha önceleri çıkan ESP ve BAS dan hiç bahsetmedim. bmw ekran büyütmekle meşgulken mercedes bu tür teknolojiler çıkarıyor. güncel 7 serisi bu sınıfa ne getirdi ben çok merak ediyorum şahsen. şu saydığım teknolojiler gibi devrim yapan bir özelliği var mı? otomobil dünyasına ne kattı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi electrostatic -- 13 Ocak 2013; 18:36:31 >

• quote:

quote:

quote:

S-Class again best-selling luxury sedan in the world

Even in the year before its model change-over, the S-Class sedan was once again the most sought-after vehicle in its segment with 65,128 units sold (previous year: 68,969 u.). In the S-Class segment, the new SL was also particularly popular with customers over the past twelve months. In total, sales of the sporty roadster more than tripled.
    In the last year of its availability, the Maybach was very popular with the customers. Overall, 234 luxury models were delivered to new owners, 12.0% more than in the previous year.

(http://www.daimler.com/dccom/0-5-7153-1-1563447-1-0-0-0-0-0-16694-0-0-0-0-0-0-0-0.html#bm1357302482)

Daimler.com'un S serisi hakkında verdiği haber bu şekilde. Bmwgroup.com'un 2012 yılı için yaptığı satış adetleri açıklamasında ise her model yer alıyorken 2012'de makyajlanmış 7 serisini göremedim. Eğer siz bulur da paylaşırsanız sevinirim. (http://www.bmwgroup.com/e/0_0_www_bmwgroup_com/investor_relations/corporate_news/news/2012/vertriebsmeldung_dezember_2012.html)

Ayrıca 2011 yılında 7 serisinin daha çok sattığı konusunda bir iddianız var. Yine resmi kaynaklarda yazılanı aktarıyorum.
    "The flagship BMW 7 Series also continued to perform well, with deliveries reaching 68,774 vehicles last year (+4.5%; prev. yr. 65,814). Customer response to the newly introduced BMW 1 Series has also been very positive. Sales of the 5-door rose 42.6% in December to 12,507 units (prev. yr. 8,769)." (http://www.bmwgroup.com/bmwgroup_prod/e/0_0_www_bmwgroup_com/investor_relations/corporate_news/news/2012/vertriebsmeldung_januar_2012.html)

Yaklaşık 200 araç fazlayla S serisi 2011 yılında da birinci olmuş.

• abi boşuna yırtmayın bir yerlerinizi çünkü mercedesin her modeline laf edersiniz marka fanatiği olarak,ama ama diyorum bak:D s class a laf edebilmeniz için s classı tasarlayan bir mühendis olabilirseniz ancak ciddiye alabilirim sizi.güncel kasayla geçen hafta s 350 4 matic araç yani,kaza yapan bir tanıdığımız vardı,karlı yolda 200 le giderken viraj yerine uçuruma uçtu,8 takla ve sonuç sadece 1 kaburga kemiği kırıldı:S
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.