Şimdi Ara

7' Tablet için ev yapımı kullanışlı Stand

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
4.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Tabletim geldikten sonra kullanım kolaylığı için stand düşünüyordum. Aklıma bir fikir geldi ve uygulamaya koydum. 3 farklı açı ile kullanılabilen standın tasarımı tamamen kendime aittir, alıntı değildir. Sizlerin de faydalanması adına burada paylaşıyorum.

Gelelim yapımına :
    Öncelikle temel ihtiyacımız 110x60 mm kablo kanalı ve kıl testere. Bu kablo kanalından bize 16 cm yeterlidir. Bunu mahalledeki elektrikçiden parça halinde bulabilirsiniz. Büyük marketlerde 2 m boy olarak satılır ve 25 liradır.

16 cm lik kablo kanalının üst kapağına ihtiyacımız yok. Kanalın bir duvarını alttan 1 cm pay bırakacak şekilde boylamasına kıl testere ile kesiyoruz. Kesimin ardından tüm kenarları zımpara ile yumuşatıyoruz ki elimizi filan kesmesin :) ve standımız hazırdır.

Kablo kanalının içindeki çıkıntılar ve önde bıraktığımız pay bize tableti farklı açılarda kullanma imkanı veriyor. ilk bölüm daha çok oyun ve uygulama için kullanım imkanı sağlarken, diğer pozisyonlar daha dik bir açı verdiğinden video izlemek için daha uygun oluyor. Tabletin yaslandığı arka bölüme silikon veya kauçuk gibi bir malzeme yapıştırırsanız, tabletin hem kaymamasını, hem de arkasının çizilmemesini
    Dikkat edilmesi gereken bir nokta da, tableti bu standda yatay konumda çalıştırmanız gerekiyor. Dik konumda iken arkaya düşme tehlikesi bulunmaktadır.

Bir de eğer sizin de çocuğunuz tablet ile oynuyor taşıyor ve oraya buraya koyuyor ise ve deri kılıf ile kullanmıyorsanız, tabletin altının çizilmemesi için benim bulduğum çözüm, tabletin altına köpük ayak yapıştırmanızdır. Bu hem arkasının çizilmesi önlüyor, hem de taşıma esnasında elinden kaymamasını sağlıyor.

Yararlı olabildiysem ne mutlu :)
    Hayırlı günler...

• güzel düşünmüşsün standı biraz daha uzatıp 10.1 için yapamaz mıyız acaba ?
  • Standı uzatmak mümkün, 10.1" için de kullanışlı olabilir özellikle video izlemek için. Kafama takılan 1. yatay pozisyonda üst bölüm çok mu dışarıda kalır acaba, üste tıklandığında dengesi bozulur mu onu bilemedim. Lakin denemek lazım.
  • İlginç ve kullanışlı olmuş açıkçası,emeğinize sağlık.
  • Abi harikasin yaa!
    Cok tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zekice !

Hocam biraz da boyarsanız renklendirme falan on numara olur diyorum.
  • büyük maket bıçağı ile de kesilebilir herhalde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam harikasınız tam oturmuş Gerçekten tebrik ederim kimin aklına gelirdiki ? çok kullanışlı ve minumum masrafta
  • +1 Başarılı.
  • güzel olmuş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.