Şimdi Ara

7 yil sonra Turkiye (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
234
Cevap
5
Favori
7.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Burası enteresandır ki kalınca bıktırıyor gidince özletiyor. Bir süre amerikada yaşadım ve çok özledim burayı açıkçası. Ancak gelip şimdiki durumları olayları görünce bu sefer orası daha mı iyiydi diyorum... Ancak şu bir gerçek, paran varsa burası her türlü daha fazla yaşanacak bir ülke oluyor...
  • @Lee-on!

Parası olana abd daha güzel değil mi ?

Türkiye'nin yarı fiyatına Play Station 3, oyun laptopları, bilgisayarlar, envai çeşit elektronik malzeme ve ürün, gezecek bir sürü yer, Disneyland, ne bileyim çok geniş bir coğrafya orası, gez gez bitmez belki.

Kumarhaneler şehri çok lüks Las Vegas vb..

Akaryakıt Türkiye'ye göre çok ucuz , arabanın kralı Türkiye'nin yarı fiyatı filan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pleksiglass -- 24 Mayıs 2014; 2:22:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 440cdx

@Lee-on!

Parası olana abd daha güzel değil mi ?

Türkiye'nin yarı fiyatına Play Station 3, oyun laptopları, bilgisayarlar, envai çeşit elektronik malzeme ve ürün, gezecek bir sürü yer, Disneyland, ne bileyim çok geniş bir coğrafya orası, gez gez bitmez belki.

Kumarhaneler şehri çok lüks Las Vegas vb..

Akaryakıt Türkiye'ye göre çok ucuz , arabanın kralı Türkiye'nin yarı fiyatı filan.

Kardeşim ben de önceleri aynen böyle düşünüyordum. Ancak sen de farkettiysen söylediğin şeyler hep elektronik şeyler. Evet bunlar orda çok ucuz. Burada milletin statü göstergeri olarak kullandığı, hava attığı şeyler orada herkesin elinde ve sıradan şeyler. Fakat zamanla bunları aşıyorsun. Takıldığın nokta değişiyor. İşin esprisi kaçıyor. Ben en ücra köşelerden vegasa grand canyona ny'a kadar gittim. Birkaç ufak gözlem paylaşayım o zaman... Misal, gece acıkırsan burda ne yaparsın? Ben bir adanalı olarak şırdan yemeye giderim, paçaya giderim... Orda öyle bir olay yok! Vegasta'da olsan NY'da da olsan belli saatten sonra sokaklar ölü. O uyumayan şehir olayları yalan bir kere. Mekanlar uyumuyor. Ama sokaklar ölü... Hadi bunu geçtim... Mesela yaz oldu sen ne istersin? Ben plaja gidip arkadaşlarla oturup ateş yakıp müzik eğlence vs olsun isterim, bir iki birşeyler içelim isterim köpeğimi gezdirim isterim. Bunların hepsi yasak! Ve bayağı ciddiye alıyorlar böyle şeyleri. Kaç kez önümde çoluk çocuğu böyle saçma şeyler yüzünden yaka paça kelepçeleyip götürdüklerine şahit oldum. Ben gülüyordum hatta bunları mı ciddiye alıyorsunuz işiniz yok mu sizin diye... Hatta mahkemelik de oldum hakim karşısına çıktık falan.. Bu ve bu benzeri olaylar... Kısaca kültür farkı çok fazla... Evet elektronik ürünler spor arabalar yaşam sex bunlar orda daha rahat... Ama zamanla hayatın bundan ibaret olmadığını anlıyorsun... Yani benim için öyleydi...

• Bi sen eksiktin sen de gel tam olsun kardes

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye güzel olsa yurtdışındaki gurbetçiler döner.Türkiye vatan millet derler ama geri dönmezler.Çünkü orada kazandığıyla ev, araba alabilirken burada vasıfsız olup asgari ücrete talim edecekler.Bunu bildiklerinden gelmiyorlar.
    Türkiye sadece tatil için güzel.Gelirsin 2 hafta otelde full pansiyon kalır dönersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MuammeR kLc!

Agustos ayinda Turkiye'ye donuyorum, hem tatil hem de is olanaklarina bakcam. En son 15 yasindaydim. simdi 23'e gircem :/ icimde hem korku hem heyecan var. ne gibi degisikliklere hazirlanmam lazim ?

Yerinde olsam tatile gelirdim.

TR haketten 20 sonrasının ülkesi yada 30.
  • gözünü seviyim gelince ben yurtdışından geldim orda şöyle burda böyle diye reklam yapma itici oluyo samimi olmadığın insanlara özellikle.

bu arada sen ordaki herkese fake dedin ya. o aslında senin yurtdışı tecrüben değil. 15 yaşından 23 yaşına gelene kadar edindiğin tecrübe. burda da aynı.
  • Böyle mübarek evliyaullahın olduğu memlekete gel tabii yav. Sen bakma öyle isyancılara
  • Kimse profiline bakmamış eleman en son 3 ay önce girmiş siteye.
  • Kardeş Mevlana hayatta olsa ''Nereye gelirsen gel yeter ki Türkiye'ye gelme.'' derdi o derece yani.Şaka bi yana gelip gelmemek sana kalmış :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Imkanin varsa nerde yaşıyorsan o ülkenin vatandaşlığına geç.asla ama asla gelme.imkanim olsa çekip gidicem yok İşte kahrolasi fetoreller...

• imkanım olsada gitsem
  • adam amerikayi birakip turkiyeye gelecekmis :( :(

• quote:

Orijinalden alıntı: ziel34

Türkiyeyi dubai avrupayıda afrika sananlar gelmişler yine

Fena up yapmış adam
  • quote:

Orijinalden alıntı: MuammeR kLc!

Amerika.
    ulkemizin degerini bilin arkadaslar, burada ben hemen hemen her memleketin insaniyla tanistim, arkadas oldum.. hepsi sahte, kendi cikarlari icin arkadaslik yapan insanlar. kimse kimseye 2kurus borc vermez, kucuk buyuk saygi yok, insanlar bildiginiz fake ;) Turkiye'ye gelmeyi dusunmekten aksamlari uyku tutmuyor lan :)

Burası çok doğru sanki inan aynı bokun laciverti..
  • 9 yil rusyada yasadim..5 ay once izmire donus yaptim..

Her sabah uyandigimda , yasadigim ulkede mutlu olmak icin bahaneler ariyorum. Ancak hem ekonomik hem sosyal hem kulturel hem haksal olarak coktan dibe vurmus..

Yani? Imkani olan hic donmesin..donen bir an once kendini ulke disina atmaya baksin.. (benim suan yaptigim hu)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de en Son 2008 yılında geldiğimi farkettim şimdi.

Yurt dışında hiç yaşamamış insanlar Türkiye'nin ne kadar yaşanmaz bir yer olduğunu anlatmaya bayılıyor...

Evet zorluklar çok fazla, sinir bozan şey çok fazla, kimin belinde silah var belli değil, kadına saygı yok, vs. Bunların tümüne katılıyorum ve bu durumlardan nefret ediyorum ama her şeye rağmen orada olunca cidden ne güzel yaşantı diyorum.

Yurt dışına ne kadar uyum saglarsaniz sağlayın Irkçılık olacaktır, bu hoş bir durum değil arkadaşlar. Cocuklariniz illâ ki ırkçı bir öğretmene denk gelip onun engellemelerine, senden zaten birşey olmaz fikrine inandırmasına denk gelecektir.

Yani sanıldığı kadar her şey toz pembe değil.

O kadar gırgıra alınan almancilar mesela aslında Almanya'nın bilinçli bu sekilde bıraktığı bir topluluktur.

Bu çocuklara yıllarca sizden birşey olmaz fikri empoze ediliyor, üniversite bu çocuklara ulaşılamaz, üst sınıf bir yermiş gibi geliyor.

Yazacak çok şey var aslında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rüzgar81 -- 24 Mayıs 2014; 10:27:19 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• Gel ne olursan ol yine gel

• Gelmeden once orada ne kadar ucu sey varsa al. Yoksa burada orn. 295 x2 5 bin tl orada 1000 tl -.-

• Ne olursan ol sen gelme ..
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.